Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 09:17, 03 lis 2018

Do góry
ups, dubelek, więc, żeby nie było pusto

...uDany ogród 09:05, 03 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Poddasze jest bardzo przytulne. Cały domek świetnie ogrzewa kominek. Oczywiście, podczas budowy trzeba zadbać o dobre ocieplenie.

Na górze mamy założoną klimatyzację - z naszego doświadczenia rewelacyjne rozwiązanie! W upalne lato cudownie chłodzi, a zimą w zaledwie 4-5 minut można uzykać na poddaszu 23 st. ciepła.

Twój domek jest bardzo dobrze rozplanowany i stanowi dla mnie ogromną inspirację. Dziękuję, że podzieliłaś się ze mną swoimi uwagami i doświadczeniem

...uDany ogród 09:03, 03 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Mój domek rekreacyjny wybudowany na terenie R.O.D. (całkowicie zgodnie z przepisami), jest przykładem, że można w ramach 35 m2 postawić coś dość zgrabnego i funkcjonalnego.

Muszelko kochana to przez Twój domek w ogóle wzięłam pod rozwagę taką możliwość budowy domu i złożyłam papiery do UM.
Masz śliczny, przytulny i zarazem komfortowy domek idealny dla dwóch osób. I chyba tak własnie muszę na to patrzeć.
Wybudować powoli i przeprowadzić się dopiero za kilka lat jak chłopcy się już usamodzielnią , a teraz traktować go jak dom na weekendy.

...uDany ogród 08:58, 03 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
To nie chodzi o wygląd i architekturę, bo tu znajdą się różne rozwiązania, są inne uwarunkowania i ograniczenia nie do przeskoczenia .

O wygląd też chodzi, lubię zgrabne nieudziwnione domy a poza tym tradycyjne najlepiej w typie dworku z gankiem opartym na kolumnach i do tego z pełna symetrią ot mój bzik

...uDany ogród 08:57, 03 lis 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Nieustające "dziękuję" za uroczy spacer na początek kolejnego dnia, Dana.
U mnie niby też kolorowo, ale kudy temu do twojego ogrodu.

Buduj ten domek koniecznie. Jeśli nie ma ograniczenia, to zrób ściankę kolankową 130-150 cm i chłopcy nie będą się dusić na poddaszu. A żeby domek z zewnątrz nie wyglądał jak wieża, można okap dachu pociągnąć niżej, aż do poziomu wieńca nad parterem. Rosa, da się tak?

Kasiu proszę bardzo! Jeżeli odwiedziny w moim ogrodzie zwiastują dobry dzień, to jest mi bardzo miło. Dziękuję!
Kolorów jest jeszcze sporo, ta jesień jest wyjątkowa
Kasiu muszę mieć 100% pewność
Domek z tak wysoką ścianką kolankową wyglądałby dość niezgrabnie, ale to moja opinia. Ja jestem niestety estetką i nie zrobię nic co nie będzie mi się podobać

Maksymalna ścianka to wysokość biurka i wezgłowia łóżka czyli jakieś 75 cm

...uDany ogród 08:53, 03 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
To bardzo trudna decyzja Danusiu. Co innego mówi serce a co innego podpowiada rozum. Piękny ogród to olbrzymi plus, ale te inne przeciwności.... Może tak jak pisałaś, jeszcze się trochę wstrzymać, może niebawem gmina sporządzi MPZT i łatwiej będzie podjąć decyzję.
Sama nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji, chociaż przyzwyczajona jestem do ryzyka.
Sami musicie podjąć decyzję a my będziemy Was wspierać .

Ewciu niestety nikt tej decyzji za mnie nie może podjąć, boję się też takiego pochopnego kroku bo mimo, że mały to jednak kosztować będzie i jest w sumie decyzją nieodwracalną. Zawsze można coś przebudować, ale to później różnie może wyglądać, a poza tym nie chcę mieszkać przez lata na budowie.

Dziękuję za wsparcie!

Ogród Muszelki 08:43, 03 lis 2018

Do góry
I wracając do tematów ogrodowych - żurawki, które tydzień temu rozsadzałam, stoją jak żołnierzyki. Zajrzałam do nich po tygodniu - niczego nie potrzebują. Jesienna aura im służy

Kiedyś będzie tu ogród 08:20, 03 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu przychodzę bo pamiętam, że kiedyś dyskutowałyśmy na temat Kaliny compacta. Jakie one są teraz duże u Ciebie?

Asiu moje Compacty mają ok 1,5 m wysokości i ok 1-1,2 szerokości. Nigdy nie były cięte.

Owoce w większości zjedzone już przez ptaki.

Większość liści, przez przymrozki i silne wiatry, obleciała. I niestety w tym roku słabiutko (a w zasadzie wcale) się przebarwiła.

Ale i tak ją bardzo lubię i ptaki również.
...uDany ogród 08:08, 03 lis 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Ja bym budowała. Szczerze to piszę.

Ja też jestem prawie pewna, ale ciągle mam w głowie to ale...
Moi chłopcy mają 15 i 18 lat. Jak wybuduję minie ze dwa lata, tak sądzę bo nie zamierzam się jakoś specjalnie spieszyć. Czyli będą mieli 17 i 20. Jest szansa, że Duży już będzie chciał mieszkać sam, a Młody na 100% pójdzie z nami, a jak będą chcieli zamieszkać z nami razem?
Nie zmieścimy się za nic w świecie...
Oni obydwaj maja powyżej 185, poddasze będzie dość niskie i dla dwóch prawie dorosłych chłopców chyba ciasne...

...uDany ogród 07:31, 03 lis 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Danuś kokejne plusy to mniejsze eachunki za ogrzewanie, mniej czasu na pirządki w domu, a więcej na ogród . Poza tym w sezonie pewnie całe życie rodzinne skoncentrowane będzie w ogrodzie, a tam metraż masz zacny.

Kasiu już spisałam za i przeciw To prawda sprzątania mało, ale też mało miejsca na przechowywanie gratów. Rachunki małe to mnie najbardziej przekonuje.
Człowiek pół roku spędza w ogrodzie, a w tym roku już chyba już 9 miesiąc się zaczął, to rekord od kilku lat
Dziękuję Mam nadzieję, że podejmę słuszną decyzję

...uDany ogród 06:42, 03 lis 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

Nie, nie. W tym przypadku to nie powściągliwy. Lubię urok naturalnych ogrodów a zarazem przemyślanych. U Dany tak właśnie jest.

Waldziu bardzo się cieszę, że tak odbierasz mój ogród
Dziękuję za utwierdzeniu mnie w przekonaniu o sensie budowy mikrusa

Ogród w Tarnowie 23:33, 02 lis 2018

Do góry
Jesienne obrazy przy cudownej pogodzie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:54, 02 lis 2018

Do góry
Agania napisał(a)

ale fantastyczny kolor
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:52, 02 lis 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

ze jak??!!

szokens!

Hehe no tak to wyglądało w lecie zeszłego roku, ja teraz patrzę to mi słabo, nie wiem jak daliśmy radę. Kilka miesięcy grzebania i jakoś teraz to wygląda warto było
A tu jeszcze takie coś (czerwiec 2017/listopad 2018)

Jeszcze tylko grill murowany został do odnowienia i muszę go jednak jakimiś wyższymi trawami obsadzić bo razi.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:49, 02 lis 2018

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:45, 02 lis 2018

Do góry
Ogród niedoskanały...dlatego latam z donicą

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:44, 02 lis 2018

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Piękne kolory w Twoim ogrodzie, a taką jesień też uwielbiam Jakie turzyce masz pomiędzy buksami, z przodu rabaty? Zimowała już Tobie? Moja podobna rok temu wymarzła. W tym roku ponownie dałam jej szansę. Zobaczymy..

Dziękuję pomiędzy buksami te żółte to turzyce elata aurea, mam ją pierwszy rok, jeszcze nie zimowała. Mam nadzieję, że nie przemarznie, bo trochę kosztowały MusZę pocZytać jak je zabezpieczyć.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:38, 02 lis 2018

Do góry
Listopad w Aganiowie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:34, 02 lis 2018

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:30, 02 lis 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Sliczna ta chyzantema

Wyslalam dzisiaj nasionka.

Dziękuję Ewuś za nasionka

Chryzantemki w listopadzie wszystkie są urokliwe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies