Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:27, 12 wrz 2014

Do góry
Witaj Violu w moim wątku. Lece zobaczyć twoje astry
Ogródek Iwony 22:07, 12 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Piękny zielonitki dywanik Iwonko
Mój eM uwielbia czerwone róże, te Twoje od razu wpadły mu w oko i będzie mnie pewnie męczył że takie chce
A co tak pięknie zakwitło na niebiesko przy ławeczce Iwonko?
Edit.
Już doczytałam, piękne astry

Joasiu, te różyczki są mojego eMa właśnie. Krytykuje moje wszystkie różowości w ogrodzie i mówi: zobacz, ta czerwień - to jest kolor do ogrodu. Więc niech będzie. Da się pogodzić czerwień i róż, a ogród jest nasz wspólny
Ogródek Iwony 22:04, 12 wrz 2014

Do góry
A tak swoją drogą, to myślałam zawsze, że zawilce kwitną wiosną, takie kiedyś widziałam, a tu niespodzianka późnego lata
Ogródek Iwony 22:02, 12 wrz 2014

Do góry
Moje zawilce, które kupiłam pod wpływem chwili , bardzo mi się podobają
Ogródek Iwony 21:53, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nowa trawka
Jutro jedziemy po róże do wysokiej donicy.
Chcę powtórzyć kolor. Róże sprawdzone przez moją sąsiadkę, kwitną całe lato, pięknie pachną, nazywają się Montana

Piękny zielonitki dywanik Iwonko
Mój eM uwielbia czerwone róże, te Twoje od razu wpadły mu w oko i będzie mnie pewnie męczył że takie chce
A co tak pięknie zakwitło na niebiesko przy ławeczce Iwonko?
Edit.
Już doczytałam, piękne astry
Ogródek Iwony 21:51, 12 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
piękna trawka
a co ci tam tak ładnie na fioletowo kwitnie?

Trawka posiana na nowo nawiezionej ziemi, jest taka soczysta,że mamy ochotę tą starą też wymienić. Ale to już chyba wiosną.
Te fioletowe, to zwykłe astry. Na rabacie zwykłej słabo wzeszły, a przy różach, które rosną w tej kamiennej donicy, astry wykorzystały kompost i nawóz dla róż i dają po prostu czadu
Szkoda mi rwać do wazonu nawet.
Ogródek Iwony 21:43, 12 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
A ja swoje ukorzenione patyczki hortensji zostawiłam w Niemczech..wiedziałam,że czegoś zapomniałam

Oj, to szkoda. Znowu rok będziesz musiała czekać na nowe patyczki.
To drzewko, to rajska jabłoń . Kwitnie ciemnoróżowymi kwiatkami. Listki już słabo czerwone, sparzone w tym roku temperaturami i mocnym słońcem. Ale na moich piaskach daje radę
Ogródek Iwony 21:39, 12 wrz 2014

Do góry
Nowa trawka
Jutro jedziemy po róże do wysokiej donicy.
Chcę powtórzyć kolor. Róże sprawdzone przez moją sąsiadkę, kwitną całe lato, pięknie pachną, nazywają się Montana

Ogródek Iwony 21:32, 12 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)

Iwonko ja też mówiłam,że u mnie nie rośnie i...za chałupką go znalazłam,szukałam daleko a miałam pod nosem..moja kochana psinka Teraz już wrotycz podsycha to trudniej będzie Ci go znaleźć,w okresie wczesnoletnim łatwiej.

Aniu, poszukam na drugi rok. trawę tam, gdzie podgryziona spisałam na straty. Wiosną przekopiemy trawkę i posiejemy na nowo. Tylko chcę dokupić ziemi. Tą, co pan przywiózł nam z łąki dobrze trzyma wilgoć. Na nasze piaski dobra. Rozwieźliśmy wszystką na nowe rabatki ogrodowe. Z przodu przydałoby się wymienić trawkę i nawieźć ziemię na nowo.
Ogródek Iwony 21:27, 12 wrz 2014

Do góry
Żurawki po podziale zaaklimatyzowały się. Ładnie stoją do góry listki

Miesiąc temu w doniczki utknęłam sadzonki hortensji. Dziś wsadziłam je do ziemi. Albo się uda, albo nie. Wiosną się okaże, czy się udało.

Tutaj mama i dziecko hortek, a na następnym zdjęciu widać młode hortensje ogrodowe, które sadzonkowałam w maju.:
Ogródek Iwony 21:19, 12 wrz 2014

Do góry
Ogródek Iwony 21:13, 12 wrz 2014

Do góry
Reniu, zdrówka ci życzę.
A dziś parę fotek z mojego ogródka wstawię, ale najpierw zdjęcie zrobione przez mojego synka wieczorową porą zrobione.:

Ogródek Iwony 21:12, 12 wrz 2014
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, zazdroszczę ci wrotyczu. O naturalnych środkach, także z wrotyczu jest w Magnolii wrześniowej. Obecnie u mnie nie ma wrotyczu

Iwonko ja też mówiłam,że u mnie nie rośnie i...za chałupką go znalazłam,szukałam daleko a miałam pod nosem..moja kochana psinka Teraz już wrotycz podsycha to trudniej będzie Ci go znaleźć,w okresie wczesnoletnim łatwiej.
Ogród to życie 17:23, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja jestem za pozostawieniem rozchodnika. Ana ma z Vanilkami. Tak mi się spodobało, że swoje też tak podsadziłam i mi się podoba:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701929/original.JPG

Iwonko, no ładnie. I to może być pomysł na moje dwie rabaty przy tarasie. Dzięki za inspirację
Ogród to życie 16:50, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, byłam u ciebie rano. Zaglądnęłam na chwilkę, ale z telefonu ciężko mi było zostawić pozdrowienia. Pięknie się robi u ciebie. Ja nadal mam mało trawek, choć tak mi się podobają. Poprawię się w przyszłym roku.

Iwonko, dzięki.
Ja też mam mało trawek, ale będę miała więcej Ty jakoś w dobrej cenie ostatnio kupiłaś, prawda? U mnie w szkółkach pustki.
Podwórkowa rehabilitacja 08:56, 12 wrz 2014
Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, a czemu żabki są pożyteczne ?

Iwonko żaby zjadają ślimaki,wszelakie niepożyteczne owady i inne paskudztwa.Ostatnio dwie chciały mi zwiać z podwórka..zawróciłam je biorąc na szpadel i przeniosłam z powrotem w krzaki Brzydzę się ich niesamowicie ale wiem,że są pożyteczne..
Miejsko & sielsko 08:36, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na takie trzmieliny choruję, ale to już chyba wiosną lepiej sadzić ?

Z tego co się orientuję można cały sezon sadzić jeżeli nie są to rośliny kopane z gruntu
Wolałabym teraz sadzić… dlatego, że cebule wiosenne kuszą
Ogródek Iwony 08:27, 12 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Witaj
Widzę, że ktoś tu spać nie może i rozmyśla o cebulach m.in.
Pozdrawiam

Witaj, to taki jednorazowy wyskok, ta nocka. Był problem i długo go rozwiązywałam Noc mnie zastała
Ogródek Iwony 08:26, 12 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Iwonko ja wrotycz znalazłam przy okazji za domem..jak szukałam mojej Suni..już zalany w dwóch wiadrach,podleje nim trawnik koło brzozy bo tam Sunia znajdowała pędraki.A szukałam go za każdym razem na przejażdżce rowerowej a miałam tak blisko
Udanego weekendu

Aniu, zazdroszczę ci wrotyczu. O naturalnych środkach, także z wrotyczu jest w Magnolii wrześniowej. Obecnie u mnie nie ma wrotyczu
Ogródek Iwony 08:24, 12 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
dopiero Danusia gdzieś radziła odnośnie nawozu zakupionego w jej sklepie, że można jeszcze prysnąć, ale dolistnie
być może florowitem tez można, ale też tylko dolistnie

Dzięki, spróbuję dolistnie florowit
Na wiosnę pryskałam dolistnie rh nawozem dla nich, może to dobry pomysł, aby nie podawać do korzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies