Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:58, 11 wrz 2014

Kindzia napisał(a)
Bardzo dużo zrobiliście!!! I M sam zakupy ogrodowe robi??? Super! Mój się raz odważył i kupił mi dwie pnące czerwone róże...do niczego nam nie pasują! Musiałam oddać znajomemu...

Pozdrówka

Witaj Kasiu. M te zakupy robi pod moim okiem. Dzięki temu róże są czerwone, a nie herbaciane. Czerwone zgrają się z berberysami i różowymi różami. Herbaciane ciężko by było połączyć z różem.

A przecież wiesz, że szyja kręci głową, więc niech myśli, ze on zdecydował
To był kompromis.
Iwk4 21:07, 11 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)

Ja bym M nie zaufała w kwestii zakupów ogrodowych bo wiem na pewno że kupiłby najwieksze drzewa jakieś kasztany , lipy, dęby itp.Pozdrówka.

Hi, hi. Bogdziu, przecież pamiętam z początku twojego wątku, jak ci twój M rododendrony do ogrodu zwoził. Choć jakby nie patrzył, przy twojej dobrej ręce urosły one potężne, więc chyba wszystko jedno, czy to lipa, czy Rh ?

Mój też lubi takie drzewa. Zasadził mi już kasztan, ale jest malutki, z pół metra ma, więc na razie niegroźny, w dzikim zakątku sobie rośnie. Dąb też się wysiał i teraz jest większy, niż ja. Muszę przyznać, że dość ładny ma pokrój i ładną koronę. Jak go chciałam wyciepać za namową dziewczyn, to dostałam warunek: albo dąb zostaje, albo koniec z ogrodowiskiem. "Dąb zostaje i koniec" powiedział. Musiałam skapitulować
Iwk4 21:17, 11 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Iwonko, pozdrawiam

Aniu, myslami cię chyba ściągnęłam. Rano u ciebie byłam, ale zaczynałam już lekcje i nie zdążyłam nic napisać. Też cię pozdrawiam
Iwk4 01:35, 12 wrz 2014

Co zrobić z obwódką bukszpanową ? Zaczyna żółknąć. Jaki nawóż z potasem byłby teraz dobry? Boję się przycinać, ruszać do wiosny.

Iwk4 02:04, 12 wrz 2014

Dobranoc, miłych snów
Malgosik 07:12, 12 wrz 2014

dopiero Danusia gdzieś radziła odnośnie nawozu zakupionego w jej sklepie, że można jeszcze prysnąć, ale dolistnie
być może florowitem tez można, ale też tylko dolistnie
jazzy 07:12, 12 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
Dobranoc, miłych snów

Witaj
Widzę, że ktoś tu spać nie może i rozmyśla o cebulach m.in.
Pozdrawiam
08:11, 12 wrz 2014
Iwonko ja wrotycz znalazłam przy okazji za domem..jak szukałam mojej Suni..już zalany w dwóch wiadrach,podleje nim trawnik koło brzozy bo tam Sunia znajdowała pędraki.A szukałam go za każdym razem na przejażdżce rowerowej a miałam tak blisko
Udanego weekendu
Iwk4 08:24, 12 wrz 2014

Malgosik napisał(a)
dopiero Danusia gdzieś radziła odnośnie nawozu zakupionego w jej sklepie, że można jeszcze prysnąć, ale dolistnie
być może florowitem tez można, ale też tylko dolistnie

Dzięki, spróbuję dolistnie florowit
Na wiosnę pryskałam dolistnie rh nawozem dla nich, może to dobry pomysł, aby nie podawać do korzenia
Iwk4 08:26, 12 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Iwonko ja wrotycz znalazłam przy okazji za domem..jak szukałam mojej Suni..już zalany w dwóch wiadrach,podleje nim trawnik koło brzozy bo tam Sunia znajdowała pędraki.A szukałam go za każdym razem na przejażdżce rowerowej a miałam tak blisko
Udanego weekendu

Aniu, zazdroszczę ci wrotyczu. O naturalnych środkach, także z wrotyczu jest w Magnolii wrześniowej. Obecnie u mnie nie ma wrotyczu