Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:57, 23 maj 2014

Do góry
Grrupa trzymająca - i ja bym papmasową luknęła chętnie, mam ja w planach na przyszły rok
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:56, 23 maj 2014

Do góry
O jakie cudne swojeskie obrazki. Zawsze kojarzą mi się z wsią na maurach i tęskno mi się zrobiło
Dzieki Aguś za wywołanie wspomnień

Dla mnie lawenda najcudniejsza ze stipą jest
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:17, 22 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Cholerci i ja musze tę tarte upiec!
w tm roku mam doopę: groszek siałam trzy razy i mam tylko pare krzaczków, faolke szparagowa wysiałam tydzien temu i nici, szpinak tez mi nei wzszedł
Co jest grane do diaska] Pomór jaki u mnie Ślimaków więcej niż mrówek, myszycy też

Ja groszek siałam drugi raz...nic mi nie wylazło...wczoraj miał ze 3 cm..ha ha ha...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:56, 22 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

carex the beatles
lampki to inne są , wyszły po drodze

Dzięki
Zatem lecę szukać innego linka do lampek....
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 23:24, 21 maj 2014

Do góry
Czuję powiew świeżych idei, tego mi trzeba

Joku - no jeszcze troszkę mniejsze mam areały niż Wasz nowy ogródek, ale kto wie Bardzo dobrze pamiętam ten ogród z tyłu domu, rosnące jak na drożdżach iglaki, altankę, bodziszki i zestawienie bergenii z rogownicą Swoją drogą polubiłam od tego czasu bodziszki podwójnie - już ,,uszabrowałam" i posadziłam wokół róży bodziszka żałobnego, oczywiście tymczasowo

malkul - zero kokoszenia!

alinak - w sumie to jeszcze nie wiem czego chcę Trochę zimozielonego się przyda, ale uwielbiam niskie krzewy i niekłopotliwe byliny, zwłaszcza te do cienia - trafiłaś w moje gusta Pod grabami jest dość słonecznie (słońce u mnie od 12 do 17). Myślę o czymś trochę wyższym a z przodu/pomiędzy niższe kępki. Kocimiętka to jest świetna myśl, bo może mi odstraszy trochę robactwo z ogrodu. Hostki też już mam 3 sztuki naszykowane.

Sebek - Ty, ty prowokatorze! Jak już coś powiesz to krótko, a celnie

Ręce mnie świerzbią, żeby zacząć już coś sadzić, ale obiecałam sobie, że najpierw rozrysuję sobie układ ogrodu. Nie wiem jeszcze czy kółka czy prostokąty. Na razie mgliste założenia są takie:

- Nie wiem czy do końca muszę mieć trawnik.
- Pewnie najlepiej w roli tarasu sprawdziłby się żwir (mniej więcej w miejscu gdzie leje z daszku) no i mam już teoretycznie zamówione eko-bordy
- Zastanawiam się nad posadzeniem jeszcze dwóch drzew - po prawej (może zamiast jednego z grabów) - jabłoni 'Winter Gold', a po lewej w rogu też coś ładnego... marzy mi się grujecznik, tylko cholerstwo trochę duże rośnie no i nigdzie nie mogę znaleźć od razu wyrośniętego egzemplarza by nie czekać
- przy lewym płocie może coś na kształt ramki i powojników na żyłkach? (tylko pewnie będą kwitły sąsiadowi, bo tam słońce)
- parę owocowych krzaczków, mini warzywnik i pomidorki
- zmieści się coś jeszcze? np. jakaś ścieżka, mini-oczko, kompostownik?

Niestety przyuważyłam też dziś kolejny problem - cały parter jest obłożony klinkierem, który przez te kilka godzin straszliwie się nagrzewa i wysusza wszystko co stoi pod ścianą (!). Plus grzeje niestety też mieszkanie. Coś z tym fantem by trza zrobić. Na razie stoi tam hortensja pnąca, ale trochę się boję o jej zdrowie - jeśli miałaby być puszczona do zarastania tego klinkieru.

A na dobranoc - zapomniałabym, że mam jeszcze trawy Ukochane proso, męczone w doniczce drugi rok i nie tylko (p.s. idę przez Was zamiast do łóżka oglądać to CHFS
Moja "przyziemna" :) pasja 22:43, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Twoja mega donica wymiata kocham beton nawet taki surowy
odpocznij pracuciu

Ja też bardzo lubię, ostatnio mi się Pani przypomniała, że przygotowali dla mnie ofertę do domu na beton na ściany, a ja nic... Tak się zaaferowałam tym ogrodem, że porzuciłam chwilowo prace w domu...

Odpocznę niebawem pM zabiera mnie na weekend .
W Gąszczu u Tess 22:18, 21 maj 2014

Do góry
zdjęcia potwerdziły tytuł wątku Śliczny gąszcz czosnkowo tulipanowy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:16, 21 maj 2014

Do góry
My bylismy na Zakintos, cudnie
najwazneijsze to nei siedzieć na doopie tylko autko i zwiedzać, skutery rowery byle do przodu
Moja "przyziemna" :) pasja 22:14, 21 maj 2014

Do góry
Twoja mega donica wymiata kocham beton nawet taki surowy
odpocznij pracuciu
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:11, 21 maj 2014

Do góry
hahahha my tez w tym roku te kierunki CEPHALONIA
równiez nieskażona jeszcze
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 22:08, 21 maj 2014

Do góry
OZZ i ja zaglądam i kibicuję i cieszę się razem z tobą
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:07, 21 maj 2014

Do góry
Anitko-zawsze chętnie Was ugoszczę tylko proszę o wcześniejszą zapowiedź (chociaz poł godzinki muszę mieć w zapasie by ogarnąć domowy chaos)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:05, 21 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

I oczywiście pytam o trawę?????

A lamki mam zapisane te co kiedyś, kiedyś podawałaś....
chyba, że po drodze jakieś inne namiary się pojawiły, a ja przeoczyłam...

carex the beatles
lampki to inne są , wyszły po drodze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:04, 21 maj 2014

Do góry
To WY dajecie mi siłę i ładujecie moej baterie. za o Wam wszystkim MERCI
Za miłe słowa, za westchnienia za rady i świeże spojrzenie, za kubył wody i za usmiechy-MERCI
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:37, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
[

łałłłł!!!...ale czadowo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:54, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Przedogródek wymiata
I oczywiście pytam o trawę?????

Tylko nie kaz mi znowu cofać się o parę stron do tyłu

A lamki mam zapisane te co kiedyś, kiedyś podawałaś....
chyba, że po drodze jakieś inne namiary się pojawiły, a ja przeoczyłam...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:39, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Tesiu- zjarzyłas że to nowa?
krzysiów musze jesienią dosadzić bo coś mi mało zakwitło, musze sporo tam dokupić

Martuś-przeźroczysta jest.
To fakt że ładnei porosło. wczoraj pryskalismy pseudotrawnik aby zdychał bo w czerwcy się zasadzamy na trawnik i ścieżkę,
potem rozepniemy graby i zabieramy się za altankę

ulalala, jakie plany..
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:23, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)

hihihi, juz jakiś czas szukałam, a tu niedaleko mam takiego starszego Pana co ma ala szkółkę i tam ukradłam, te trzy największe to mają wysokości 100cm,90, 80cm i mniejsze ok 60cm a najmniejsze mam z OBI ale kispsko mi rosły w donicach więc poszły aut
Powojnik to powojnik hakuree

Ja w zeszłym roku tez od podobnego pana wyczaiłam kilka bukszpanów...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:16, 21 maj 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Komu zwinełaś takie olbrzymy????

hihihi, juz jakiś czas szukałam, a tu niedaleko mam takiego starszego Pana co ma ala szkółkę i tam ukradłam, te trzy największe to mają wysokości 100cm,90, 80cm i mniejsze ok 60cm a najmniejsze mam z OBI ale kispsko mi rosły w donicach więc poszły aut
Powojnik to powojnik hakuree
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:15, 21 maj 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Tesiu- zjarzyłas że to nowa?

no jak mogłabym nie zjarzyc?
Przecież ja na bieżąco zwiedzam Twój ogród.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies