Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:10, 29 paź 2018

Do góry
Zatopione we mgle

Pszczelarnia 20:07, 29 paź 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Furtka przyciągnęła moja uwagę, takie światełko w głowie, jaka i gdzie?

A to taka przyszłość daleka jednak. Myślałam o piaskowcowych słupach ale może dam dębowe słupy (nawiązanie do skrzyń).

Tutaj byłaby furtka

Takie skrzynie

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:00, 29 paź 2018

Do góry
Sylwia wrzosy nie, bo to jest w sumie czesc gospodarcza poza ogrodem. Przybylo by mi pracy.

Ewo z 4 pieluszki i chusteczki. Tak aby na spacer miec w razie "W"

dzis bylam chwile w ogrodzie podwiazalam trawki i posadzilam troche cebulek. Mam jeszcze calykoszykszafirkow i wtykam je na trawnik kolo skrzynki na listy. Bedzie listonoszka miala na czym oko zawiesic

zakwitly mi jeszzce dwie jezowki z tych siewek przesadzanych na rozsadnik. Jedna jest chyba odmianowa, no kolor ma w kazdym badz razie czerwono- pomaranczowy.

Ogródek Ewy 19:55, 29 paź 2018

Do góry
Jeszcze bez lakieru.

...uDany ogród 19:41, 29 paź 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Widać my tzw. starej daty skoro lubimy stare meble, koronki, starą porcelanę, płótno i adamaszki
Mam obrus biały, który wyhaftowała Richelieu moja babcia ze strony taty do swojej ślubnej wyprawy. Po drugiej babci mam kawałki (niestety) klockowych firanek z przedwojennego mieszkania. Może kiedyś zawisną w kuchennych oknach, bo tylko na to wystarczy. Mam też jakiś komplet platerów i starych kryształów. Koniec Mało A zapomniałam o dwóch fragmentach jedwabnego pasa kontuszowego. Meble w postaci orzechowego kredensu i witryny kupiłam sama. Mizeria w porównaniu z twoją, Danusiu, kolekcją.

Z tańszych a bardzo dobrych wkładów zwróć uwagę na ten austriackiej firmy https://piecykowo.com.pl/pionowe/9473-malvik-iv-czarny-haassohn-wklad-kominkowy.html Bardzo stara firma (pod obecną nazwą od niedawna).
Wkład kominkowy Ewy Gaji to Thorma Valencja https://piecykowo.com.pl/pionowe/10185-valencjavalencia-8-kw-thorma-wklad-kominkowy.html
Thorma Alicante ciut większy https://piecykowo.com.pl/pionowe/13850-alicante-8-kw-thorma-wklad-kominkowy.html
Bef Feel 6 jest bardziej płaski https://kominkowo.pl/produkt,feel_6___.asp
Tu masz też inne wąskie. Ceny bardzo różne https://piecykowo.com.pl/894-

pionowe

Kasiu ja powinnam była się urodzić w zupełnie innych czasach. Podobają mi się wszelkie starocie i meble i dodatki. Były tworzone z takim gustem i starannością. I przetrwały tyle lat wiele bez uszczerbku znaczy były wykonane z trwałych materiałów i znacznie porządniej niż dzisiaj
Też mam taką kołkową narzutę po Babci, a drugie to obrus właśnie Richelieu po Mamie mojego M, ma ogromną wartość bo On pamięta jak Mama go wyszywała, a nie ma jej już z nami prawie 30 lat...
Mamy też młynek taki porcelanowy na ścianę, w którym mieliła kawę, a ja w nim mielę pieprz
Z pamiątek mamy tez dwa obrazy jeden po moich dziadkach drugi po ema dziadkach i w zasadzie to tylko te dwa mamy.
Reszta zbiorów to już moje szperactwo Dobrze, że podoba mi się tylko biel bez zdobień bo inaczej bym popłynęła
Kasiu ja na te meble chorowałam kilkanaście lat, aż udało mi się kupić cały komplet, a nawet za dużo i wzeszłym tygodniu jedna Pani kupiła dwie witrynki i chyba zapadła na ta samą chorobę co ja
Ale został cały salonik czyli wielka witryna, bieliźniarka, komoda pod TV stół do jadalni i 8 krzeseł, komplet wypoczynkowy i stolik kawowy no i sekretarzyk z krzesłem. Więcej nic nie dojdzie bo sie nie zmieści w sumie to dobrze bo M by mnie mógł razem z tymi meblami "opchnąć"
Kochana a pokaż swoje mebelki

Zaraz idę oglądać kominki, dziękuję za namiary jesteś niezawodna!
Miłego wieczoru

Ogród Małej Mi 2017 19:36, 29 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Kulki piękne, a klon taką wściekłą ma czerwień jak moja trzmielina?

To jest inny odcień czerwieni.. mam trzmielinę jak twoja (tylko moja już dawno bez liści) i trzmielina na palecie barw jet w środku, a mój klon troszkę niżej, tak na godzinę 8

Z mojej trzmieliny tylko koraliki się zostały.. i skrzydełka.. i kilka listków na krzyż..
Ogród Małej Mi 2017 19:28, 29 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Jaka sosna tam była ? Kosodrzewina może ? Ale ładnie teraz jest

Taka szczepiona na nóżce... ledwo foto znalazłam.. mało fotografuję to miejsce.
Na pierwszym zdjęciu jeszcze kształtna, a po ostatniej zimie ją śnieg zniekształcił.. wiec gałęzie miała już do ziemi i nierówno..

...uDany ogród 19:23, 29 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zatopiłam się w Twoim wątku i rozmowach (bardzo pouczające). Pokazana porcelana biała i koronki - cudowne. Szukam po giełdach tych koronek i nie mogę natrafić, powiększa mi się za to kolekcja płócien (adamaszków i co tam jeszcze) stołowych białych.

Cokolwiek zrobisz, będzie najpiękniejsze i najlepsze - mam takie przekonanie.

Ewciu miło mi, że tu zaglądasz
Porcelanę uwielbiam, koronki to moja miłość. Mam mnóstwo do sprzedania, muszę je wystawić na olx. Kiedyś kupowałam wszystko co spotkałam. Niestety nie mam tego gdzie pomieścić i teraz zostawiłam tylko te z motywem różanym reszta pójdzie do ludzi
Takie płócienne obrusy też kolekcjonuję dzięki Bogu mam obecnie tylko dwa stoły i to okrągłe to trochę ogrannicza moje zapędy

Bardzo dziękuję za to ostatnie zdanie, chyba sobie wydrukuję i powieszę na lodówce. Będę sobie czytać i podbudowywać mojego wątłego dość ducha
Dziękuję jeszcze raz!!

Dla Ciebie dzisiejszy słoneczny widoczek

...uDany ogród 19:17, 29 paź 2018

Do góry
ewsyg napisał(a)
Witaj Danusiu.

Piękny prezent dostałaś na urodziny, działka i to spora. Dodatkowo ze stawem. Przepiękny prezent. Poczytałam początek wątku a potem przeskoczyłam do wiosny tego roku. Robisz piękne zdjęcia. Kochana w Twoich wypowiedziach czuje się wrażliwą duszę. Doczytałam, że planujecie budowę domu. My właśnie zamknęliśmy stan surowy zamknięty i zaczęliśmy środek. Życzę Wam dużo zdrowia i cierpliwości. Nasza budowa to była droga przez mękę. Wracając do ogrodu, chodzę po krętych drogach Twojego zaczarowanego ogrodu i podziwiam jego piękno. Bardzo kusząco wyglądają leżaki Mąż zdolny, sam ogrodzenie buduje, brawo. Ależ piękny jest ten lilak hiacyntowy Maiden's Blush. A teraz podziwiałam kaliny, zwłaszcza koreańską Eskimo.Danusiu, masz bardzo ciekawe egzemplarze roślin. Przecudne lilie wodne. Nie spodziewałam się, że masz róże.
Danusiu, podsumowując, jestem oczarowana Twoim ogrodem. Jest bardzo klimatyczny i oryginalny. Na pewno jeszcze wrócę na spacerek.
Pozdrawiam Ewa

Ewuniu witam serdecznie w moim ogrodzie!
Bardzo dziękuję za sympatyczny wpis, jest mi bardzo miło
Zdjęcia to mój konik, bardzo lubię uwieczniać otaczający mnie świat.
Gdyby nie opieszałość UM już dawno byśmy mieli dom, ale niestety dalej czekamy na przekształcenie już prawie 5 lat...
Gratuluję domu, dacie radę ! Wykończenie potrafi wykończyć, ale potem człowiek siedzi w swoim domu i ma to nieprawdopodobne uczucie radości w sobie
Marzę o tym
Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Staram się stworzyć taki kawałek świata żebym mogła się zachwycać naturą o każdej porze roku .
Leżaki zrobił mój Tato w prezencie dla mnie, uwielbiam je!
Mąż bardzo zdolny łapie się wszystkiego, ręce ma jak złoto
Lilaki, to zaraz po kalinach moja miłość , a po nich są hortensje. Uwielbiam roślinne ciekawostki i teraz już tylko takie kupuję.
Staw i jego roślinność to moje oczko w głowie. Bardzo lubię wszystko co w nim żyje szczególnie żaby
Róż mam kilka, w porównaniu z Tobą można powiedzieć, że nie mam ich wcale

Bardzo dziękuję za odwiedziny zapraszam ponownie!!

Ogród potrzebny... „na już” ;) 18:52, 29 paź 2018

Do góry
Lodzia napisał(a)

No cudne te łany.
Czekam co dalej...
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:52, 29 paź 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)

poza zagladanie przez okno szyje

Superaśne
Ile tam wchodzi pieluszek?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:16, 29 paź 2018

Do góry
Też mam taką jedną, wyrosła ponad 110 cm. Na dodatek nie wiem czy zdąży zakwitnąć?

Powiedz to usunę fotkę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:06, 29 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Chryzantemy samokrzewiące nie wymagają uszczykiwania.

Nie mam pojęcia, jaki jest ich rodowód. Jak widać na zdjęciach, za krzew trudno je uznać z tymi nędznymi trzema pędami.

I takie tamy

Pamiętajcie o ogrodach 17:59, 29 paź 2018

Do góry
Wacławie ja najpierw ładuję do trawy suche liście potem związuję ją (jak na zdjęciu) podlewam i okładam igliwiem, gałązkami itp.
Okładać będę jak już zrobi się zimno, teraz wszystkie powiązałem

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:58, 29 paź 2018

Do góry
Jedyne liściaste drzewko, po którym nie widać jesieni, to wiąz Jacqueline Hillier.

Hortensja Candlelight jako jedyna nie straciła liści. O tych astrach zapomniałam (do wycięcia)

Tym w kwitnieniu nie przeszkodziły ani przymrozki ani deszcz

Ukojenie 17:49, 29 paź 2018

Do góry
Bo kwiatkow nigdy dosc a ja lubie draznic eM

Piekny kolor.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:48, 29 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
U Ciebie spadło 30 l/m2, u mnie 10 l. Gdzie jest sprawiedliwość?

Nie ma żadnej. Wiesz, co czułam, kiedy łódzkie i podwarszawskie dziewczyny pisały o deszczyku co kilka dni?
Po prawdzie w ogóle nie czuć, żeby tych litrów aż tyle było. Wszystko ładnie przyjęła gleba. Ostały się tylko kropelki.

Pszczelarnia 17:47, 29 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
U ciebie sama nie wiem co bardziej lubię..obrazki czy literki.. ale chyba jedno z drugim.. niestety dziś zdałam się tylko n obrazki i to tez nie do końca zaległości..
Pięknie masz, nawet pomarańczowa dalia w odcieniach różowych mi się spodobała... bo jednak nie masz idealnie.. ha, ha, ha.. tak już po ludzku to wyglądało
Spadłam z obłoków na ziemię

Masz klimatycznie i nawet kupa gnoju nie drażni, ona też tu pasuje.. i wcale nie po to aby sprowadzić na ziemię

Kupa gnoju tu i tam, jakaś waląca się szopka i inne stertki - jest po ludzku normalnie.

Naturalia non sunt turpia - to moja dewiza życiowa. Przepraszam za łacinę ale tylko tak umiem się precyzyjnie uzewnętrznić.

EDIT: dodaję zdjęcie. Stara jabłonka, po której już pnie się drapieżna róża, wydała owoce.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:40, 29 paź 2018

Do góry
AgataP napisał(a)
Gruszko - piękne masz te kolory u siebie... imperatę podziwiam u Ciebie.. u siebie nie znajdę już na nią miejsca... a Ola... ehhhh ostatnio Ewcia Pszczółka mówiła mi że bez problemu można ją ciąć i formować... sama nie wiem.
Chciałam zrobić łuk z jabłonek, dlatego myślałam o Adirondack.. mam zagwostkę na zimę

Z którejkolwiek zrobisz (z tych mających ładne liście, kwiaty i owoce) będzie dobrze. Oryginalny łuk powstanie.
A problem braku miejsca i u mnie się pojawił. Nie wiedzieć kiedy, wszystko porosło- a nie są to przecież docelowe rozmiary.

widok z jadalni

Jeszcze tylko tu jest płasko

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:30, 29 paź 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)
U mnie z ogródku zaczerwieniła się truskawka, a jeszcze ze cztery zielenią się w całej okazałości i trwają w oczekiwaniu na słońce Ale co tam truskawka, ze zdumieniem odkryłam wczoraj wychodzące pióropusze u miskantów ML i Zebrinus (albo temu podobny, bo paskowany)

Co do chryzantem to jak bym kupiła teraz jakiś ładny okaz w doniczce to mogę ją udomowić?

Pięknie u Ciebie Haniu, ale to przecież wiesz

Im bliżej smugi cienia, tym bardziej człowiek zaczyna dostrzegać uroki jesieni.

Truskawki odmładzałam. Dzisiaj zauważyłam, że przed zima trzeba je wypielić. Chryzantemy z doniczek wsadziłam kilka lat temu do gruntu. Trudno mówić o oszałamiającym efekcie. Ponoć trzeba je od maja uszczykiwać, żeby zgęstniały, a ja zawsze o tym zapominam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies