Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:43, 24 maj 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Aga na jesień razem kupujemy czosnki ja pilnuję Ciebie a TY mnie .... namierzymy w dobrych cenach , Dziewczyny pewnie się dołączą , zrobimy MEGA zamówienie
Jestem nimi zachwycona

O TAK, TAK TAK! Mnie trzeba pilnować, bo jak zapał słabnie, to pracować się nie chce
O i Justynka już dołączyła Reszty grupy pewnie nie trzeba będzie długo namawiać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:38, 24 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Aga, uwielbiam Twój ogród Piękne rabaty, kulki, berberysy i trawki Muszę też pourywać świeczki, do połowy knocika będę urywała Berberysy - też chcę Potrzebuję niskie na Przedbrzeg rabaty przedbrzeg, bo przed nimi chcę coś jeszcze upchnąć

Oj znam ja ten przedbrzeg M. zawsze się piekli, że tyle dosadzam, a potem on ma problem z koszeniem trawników
U Any-art pisałaś o Florovicie w płynie - moje po trzykrotnym tylko oprysku w zeszłym sezonie bardzo podrosły, więc polecam ten sposób nawożenia.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:34, 24 maj 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)

Piekne, wczoraj bylam w szkolce i widzialam 'Maria' i 'Bagatelle'...piekne ale malusienkie byly (nie przeszkadza mi to )

Sabinko, moje też nie były wypasione przy zakupie Teraz mają 3 lata i przeżyły dwie przeprowadzki, regularnie cięte szybko się zagęszczają i naprawdę szybko rosną
Sabinko, a z jakiej Ty jesteś okolicy? Bo tu dziewczyny na forum wymieniają się adresami szkółek w swoim pobliżu. Też jestem zdania, ze lepiej kupić więcej roślin na raz, niż dłubać po jednej Nie wiem tylko dlaczego Pan odradzał Ci kupowanie i sadzenie teraz? W przypadku roślin doniczkowanych nie powinno być problemu, chyba, że on sprzedaje materiał z gruntu...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:33, 24 maj 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Aga, ja swoim kosodrzewinom świeczki w ostatni weekend ukręciłam.
Na pewno nie całe, bo nie będzie przyrostu. Tak w okolicach połowy, jak Ci pasuje.

Dzięki za szybkie info Dziś będzie świecowanie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:31, 24 maj 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Dziewczyny, dlaczego te czosnki na zdjęciu nie mają liści? Sztuczne są, czy liście oberwane do zdjęcia?

GabiK Ty to jednak jesteś głos rozsądku Nawet nie zwróciłam uwagi na brak liści Ale rzeczywiście - chyba Ana-art pisała, że szybko robią się brzydkie, to może trzeba je urywać?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:29, 24 maj 2013

Do góry
Wow! Oglądam po raz któryś te metamorfozy i wciąż nie mogę wyjść z podziwu!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:35, 24 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A przy tarasie ptaszek siedzi na żerdzi Monika - dziękuję!!!

a te kuleczko po lewej i prawej stronie ptaszka (zreszto uroczego) to????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:28, 24 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Specjalnie dla Sabinki przycięte w żywopłocik berberysy Maria i Atropurpurea

Piekne, wczoraj bylam w szkolce i widzialam 'Maria' i 'Bagatelle'...piekne ale malusienkie byly (nie przeszkadza mi to )

Kubusiowo 09:19, 24 maj 2013

Do góry
Twoje nowe dziecię - moje marzenie, ale tylko w pakiecie z kursem foto no to teraz zasypiesz nas fotkami - mam nadzieję
Tu pokazałam (na dole strony) zdjęcia hakuro - może chłopów przekona
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=449
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:12, 24 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ty weź zmień tą nazwę wątku, bo normalnie grzeszysz kochana Boziu jak pięęęknie!!!

Wszystko co chciałam napisać zostało napisane: Oh, Ah i Ajjjjj
Szczególnie dziękuję Ci za porównania - szok i nadzieja
Pozostaje przyłączyć się do Wieloszki z petycją o zmianę nazwy wątku
Ogród Magdalenka 09:12, 24 maj 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Wklejam zdjęcia lewej strony , z którą nie mam pomysłu co zrobić ... jest wąsko , kule tylko w rządku się zmieszczą .... carexy te co rosną mogę przesadzić , veriegatusa może lepiej nie ruszać

wygląda to tak z poziomu tarasu :

widok z góry : parasol zniknie lada moment ... będziemy testować żagiel nad tarasem .

w tym sezonie , nawet zdjęcia mi nie wychodzą ....

Czytałam o prostokątach Będzie super A jak już Madżenka i Wieloszka będą prodżektować, to nie może być inaczej niś bossko

A co do zdjęć nie zgodzę się Twoje wrzośce do dzisiaj mam przed oczami
Miniaturowy ogródek 09:05, 24 maj 2013

Do góry
Jaaaka ławeczka!!! I modelka na niej! Obie zachwycające
Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:02, 24 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)

ale chyba nie całe ??? tylko w połowie....?

No i jak w końcu? Bo jak się zabiorę, to będzie po ptokach, a raczej po świeczkach?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:01, 24 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aguś,
nie nadrobię teraz (wieczorem poczytam) ale chcę Ci wrzucić inspirację małą
coś for You !

nie moje, ale marzenie moje w bukszpankach przyszła wiosna - mus mieć

Ochchchchchchch!!!!!!!!!!!! Jakie piękne i specjalnie dla mnie!!!! Obiecuję sobie oraz wszem i wobec solennie - JESIENIĄ SADZĘ CZOSNKI!
Dzięki Anula i duuuży cmok dla Cię
Borówcowy raj 08:59, 24 maj 2013

Do góry
Dzięki za wszystkie pożyteczne rady Pokazuj więcej swojego raju, bo jest w nim przepięknie! Front widziałam nie raz, ale widoki z tarasu rzadko - a też są urzekające - i te idealnie wystrzyżone formy!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:54, 24 maj 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Wow, jak u mojej fryzjerki
Napracowałaś się, że hej. Podziwiam efekty.

Musiałam ręczniki rozkładać, bo folię wiatr rozwiewał po całym ogrodzie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:51, 24 maj 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Aga, ja moje kulki Danica zaczęłam ciąć po 5-6 latach dopiero. Już nie pamiętam jak to było. Jeśli widzisz łyse od spodu to tam już nic nie wypuści, ale górą zarośnie delikatnie i nic nie będzie widać. Nie przejmuj się tym zbytnio. Pięknie przycięłaś. W tym roku kupiłam sobie nożyce "baranie" i są ekstra. Fajnie się tnie. Spróbuj, jeśli nie masz jeszcze. Przyrosty na sosenkach też ukręcam, tylko palce potem kleją się, a cis Summergold tak właśnie rośnie. Mi urósł w taką poduchę bez sensu. Nie podobało mi się to i w zeszłym roku opitoliłam go, M. się nie podobało, że taki jakiś się zrobił, a w tym roku już prawie jest kulą, jeszcze trochę mu brakuje u góry. Wrzucę fotkę, to zobaczysz.
Ogród piękny. Masz do obrobienia, nie powiem, areał spory!

Czyli jest nadzieja, że moje Danici będą kiedyś wyglądać jak Twoje A z tym Summergoldem - popatrz gdziekolwiek w necie - on tak nie wygląda jak mój Ma złote przyrosty i górą przewieszające się gałązki. Była u mnie nawet koleżanka-szkółkarka i powitwierdziła, że to nie Summergold. Ale tak czy siak - muszę go ciachnąć - Madżenka radzi w kostki i tak chyba zrobię. No ale najpierw sosenki będę skubać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:45, 24 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jednak spróbowałabym tę kostkę... On szybko się zregeneruje a Ty przecież z powodu poczochrańca nie możesz źyć
Za deklaracje pomocy z berberysami dziekuję, wykorzystm Cię niecnie

Piekną masz lawendę ! To ta szerokolistna jak u mnie?

No to spróbuję pod koniec czerwca, jak te cudne pędzelki ściemnieją. W sumie teraz jest dobry moment, bo wciąż się zastanawiam, gdzie je przesadzić - jak cięcie mi nie wyjdzie, to będą się regenerować tam gdzie są.
Jeśli chodzi o lawendę... nie rozróżniam szeroko- i wąskolistnej U mnie wygląda różnie w zależności od tego gdzie rośnie... Ta piękna - rośnie blisko domu, w suchym miejscu. Im dalej w ogród tym gorzej wygląda. A ta ogromna przesadzona jesienią spod tarasu - ledwo ma parę listków. Ogladałam ostatnio listki jednym i drugim - nie widzę różnicy.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:29, 24 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dwa popołudnia cięłam thuje Danica przesadzone tydzień temu na rabatę brzozową.
W trakcie:

Wow, jak u mojej fryzjerki
Napracowałaś się, że hej. Podziwiam efekty.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:19, 24 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ale masz cudnego pomocnika
ogród wyglada wspaniale, wszystko jest idealne!!

Nie wszystko... Powiedziałabym, że prawie nic, ale niech Ci będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies