Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Joku 16:48, 23 maj 2013

Borbetka napisał(a)
Jolu, z daleka może i jakoś wyglądają, ale z bliska to same suche prześwity. Okropność. Wygląd jednak mi aż tak nie przeszkadza jak ich pielęgnacja. Nie mogę już dać rady niestety. Trudno coś wymienić z rabaty, kiedy ta ma już ponad 10 lat i ten duży szkielet to właśnie coś tak niewygodnego. Mam niemały dylemat.
A tak poza tym, werbenki od Ciebie już rosną przesadzone .

Teraz rozumiem. Też nie dawałam rady w poprzednim ogrodzie. Poza tym pobierały one wszystkie składniki odżywcze z otoczenia i nic nie chciało rosnąć w ich sąsiedztwie.
PS! Cieszę się że werbenki rosną.
Pszczelarnia 17:00, 23 maj 2013

Borbetka napisał(a)

Pędraków też nie ma, wszystkie wyjedzone, jedynie dżdżownice mi zostały i to mnie cieszy bardzo.

Borbetko, bardzo fajnie wyglądają te iglaki u Ciebie - pięknie je prowadzisz.
A krety nie jedzą dżdżownic?
AgnieszkaW 17:17, 23 maj 2013

Przez to "kulkowanie" Twój ogród zmienił oblicze. Teraz jest taki elegancki, docackany. Serdecznie pozdrawiam
martika 18:55, 23 maj 2013

Fajowo Borbetko, tak geometrycznie..
agata19762 19:18, 23 maj 2013

Berbetko pięknie ......

ale się napracowałaś....efekty widać....

taki dopieszczony w każdym calu ten Twój ogród...

pozdrawiam cieplutko

Borbetka 08:22, 24 maj 2013

Aga - nabazgrałam u Ciebie w wątku.

Haniu - ehh, u Ciebie ładniej .

Joku - werbenki rosną, ale takie maciupkie. Chyba nie mam ręki do bylin w produkcji coś. Przesadziłam je 3 dni temu do większej donicy i co teraz, kiedy nawieźć?

Ewka-Pszczelarnia - to co robią krety u mnie, to cały elaborat. Wyjadły pędraki, nie powiem, ziemię co ją pozbierałam z ponad 100 kopców zużyłam i dość ładna była, to nawet pochwaliłam, ale dżdżownice jedzą bez opamiętania. Tylko jakoś tych dżdżownic u mnie tyle, że co łopata w ziemię, to są. Nie wiem skąd przybywają.

AgaW - u Ciebie to dopiero docackane! Cudnie, muszę jeszcze raz "iść" za chwilę.

Martiko, Agatko - serdecznie dziękuję, że mnie odwiedzacie. Chciałabym więcej pisać, ale ostatnio tak mi życie szybko leci. Zaczyna się poniedziałkiem, a za chwilę jest niedziela.
Przetacznik 08:35, 24 maj 2013

Naprawdę masz niezwykle elegancki i przemyślany ogród, a strzyżone krzewy takie harmonijne wrażenie dają pięknie to wygląda.
Joku 08:41, 24 maj 2013

Borbetko, zostaw werbenki w spokoju, niech się ukorzeniają.
Wieloszka 08:59, 24 maj 2013

Dzięki za wszystkie pożyteczne rady Pokazuj więcej swojego raju, bo jest w nim przepięknie! Front widziałam nie raz, ale widoki z tarasu rzadko - a też są urzekające - i te idealnie wystrzyżone formy!
renata_z 10:10, 26 maj 2013

Fantastyczne kulki ! Wszystko takie zadbane i przystrzyżone.
Bardzo się zachwycam.
Mam pytanie jeśli można : co to są nożyce baranie ?
Pisałaś o nich w wątku Wieloszki- u siebie pewnie też , ale zaczynam oglądać Twój Borówcowy raj od początku.