Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 19:29, 23 wrz 2025

Do góry
A smaczne jest to jabłko nn? Bo może nie warto się przejmować, że to pomyłka.

Ja mam podobną sytuację z gruszą "Konferencją". Miała być moja ulubiona odmiana, w tym roku doczekałam się pierwszych owoców... no i oczywiście pomyłka. Jeszcze nie wiem czy chociaż smaczna, bo wyjątkowo późna. Nie mogę nigdzie składać reklamacji, kupiłam ją w markecie spożywczym. Pretensje mam w związku z tym do siebie, że się na marketowy towar skusiłam zamiast w szkółce poszukać.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:41, 23 wrz 2025

Do góry
Architekt załatwiony. Mateusz był cały dzień i naprawił parę rzeczy a połamał dwie dachówki… teraz znów będę wieki czekać aż wróci i je wymieni na całe. Dobrze se mam całe… heh masakra

Rano zagruntowałam karton gips w łazience a czekając na mnie M go pomalował

Jeszcze jedna warstwa i bez niebieskiej taśmy będzie ładniej wyglądało

Mam dosyć tego domu. Szczerze. Nigdy wcześniej nie było tyle baboli i tyle to nie trwało…
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 14:18, 23 wrz 2025

Do góry
Zapraszam do jesiennej relacji z ogródka Beaty - https://www.ogrodowisko.pl/watek/2960-ogrodowe-skarby?page=391#post_7

W konkursie, w którym bierze udział jest zacięta walka o nagrodę publiczności. Przewaga jest niewielka, dlatego jeśli uważacie, że warto docenić jej ogród to proszę polajkujcie komentarz pod wideo o treści: Ogród nr 1 Ogród pełen skarbów u Beaty.

https://youtu.be/VxbxQsbQyBs?si=KkaOC8WG8alc0ya3

Moje ulubione zdjęcie u Beaty z tego roku:

A tutaj przykładowe trzy zdjęcia obrazujące metamorfozę.

Mostek już ledwo widoczny.
Ogród Basi i Romka 14:08, 23 wrz 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U mnie z hostami był zawsze taki problem, że miały dziurawe liście. To za sprawą ślimaków. Pozbyłam się większości host z tego powodu. U Ciebie pięknie się prezentują.

Zauważyłam, że nie wszystkie hosty smakują ślimakom. Tych ze sztywnymi, zielono- szarymi liśćmi u mnie nie ruszają. A w tym roku u nas było bardzo mało ślimaków. W zeszłym był ich wysyp. Aż tak trochę dziwnie. Nie było śniegu, może nie przetrwały zimy, tak sobie to tłumaczę i cieszę się z tego
Staram się też je systematycznie czyścić z opadłych liści i kwiatów. Jak coś zostanie na dłużej na liściach host, to liście w tym miejscu robią się żółte, takie plamy, czasami nawet w tym miejscu robią się dziury, tak jakby wypalone.

Ogrodowe skarby 14:03, 23 wrz 2025

Do góry
Dalie.

Zawilce giganty.

Ogród prawie wymarzony … 13:53, 23 wrz 2025

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Kilka fot wstawiam

Justyna, pierwszy raz do Ciebie trafiłam i jestem oczarowana, a nawet zaczarowana
Przyznam się szczerze, że już miałam trochę przesyt hortensji, ostatnio tyle ich wokół, tych ich wielkich kwiatostanów. ALE!! to jak Ty je wykorzystujesz w ogrodzie to zupełnie inna bajka i mistrzostwo świata! To, że są oblepione innymi kwiatami wokół, i że niektóre z bylin są co najmniej równej wysokości, a nawet wyższe, przewieszając się ponad krzewami (w każdym razie na zdjęciach tak to wygląda) - to jest cudo ogrodnicze <3
Ogrodowe skarby 13:38, 23 wrz 2025

Do góry

Poniżej ta sama perspektywa zdjęcia tylko, że z 2013 roku.
Betka napisał(a)

Ogrodowe skarby 13:37, 23 wrz 2025

Do góry

Ogrodowe skarby 13:35, 23 wrz 2025

Do góry
Świeżuteńkie z dzisiaj z szybkiej wizyty na kawkę. Mimo tego nieprzyjemnej pogody wyskoczyłyśmy na szybko do ogrodu.

Mini papryczki.

Zioła.

Szarłat.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:08, 23 wrz 2025

Do góry
Różowa chmurka z prosa Rehbraun. Dopiero w domu wygooglałam je i żałuję, że nie wzięłam. Piękne ma pózniej przebarwienia liści.

Ta hortensja mnie zaciekawiła mocno przez jej kolor liści.

Opuściłam szkółkę skromnie z tym po co przyjechałam i dwoma kulkami Mirjam na rabatę zachodnią.

Według opisu w ekatalogu Dart's Gold:

Dzięki pokrojowi i szybkiemu wzrostowi doskonale nadaje się na żywopłoty. Pokrój nieco bardziej zwarty i liście jaskrawiej żółte, niż podobna Physocarpus opulifolius ‘Luteus’.

Dodatkowo ma być o metr niższa i węższa niż popularna Luteus aż o cały metr.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:04, 23 wrz 2025

Do góry
Pojechałam do szkółki po pęcherznice na rabatę z elementem wodnym. Zobaczcie jak kolorowo. Kusiło wiele rzeczy.

Takie judaszki po 190 zł.

A takie większe po 450 i 520 zł.

Żurawki kusiły kolorami.

Trzcinnik KF w masie wygląda bosko. Takie pojedyncze sztuki wetknięte tu i tam już nie dają takiego efektu.
W Kruklandii 12:19, 23 wrz 2025

Do góry
Działam

1/3 przygotowana do kopania dołów.
Dobrze, że doły to nie moja robota
Ogród z plażą 10:53, 23 wrz 2025

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 10:47, 23 wrz 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ach te cudne różowość.
Piękny zawilec.
Widzę judaszka ? Tak ? Dobrze ci rośnie ?
Ożankowy ogród 10:35, 23 wrz 2025

Do góry
Ulina napisał(a)

Ok a taka btunera to tylko w cieniu daje radę

Piękna ta brunera.
Kolor hibiskusa bagiennego niespotykany, bardzo ciekawy.
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 08:02, 23 wrz 2025

Do góry
MOJE „uprawy”.
Zeżarty przez ślimaki jarmuż wygląda zacnie.

Trawa pampasowa zdecydowała, że może jednak zakwitnie…

I
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 06:29, 23 wrz 2025

Do góry
Polecam. Łatwo turystycznie i niedrogo.

Póki co mam tylko bilet i rezerwacje noclegów. Jeszcze nie wykombinowałam gdzie jedziemy / lecimy na 100 procent tylko bilety do Singapuru i z powrotem mam. Koszt 1700zł za osobę, upolowane. A moja trasa Singapur-Kuala Lumpur-Langkawi i z powrotem kosztuje 430 zł/osobę więc niedrogo jak na 3 loty.

Nie kupuję sobie nowych ciuchów, butów, torebek, kosmetyków, raz w roku na 2 tygodnie lecę do Azji za to i tak wychodzi taniej niż wakacje nad Bałtykiem czy w Zakopanem

W Kuala Lumpur hotel a basenem infinity na dachu, 120 zł/nocleg dla 2 osób:

https://www.booking.com/hotel/my/chamber-premier-suties.pl.html

(a byłoby taniej, poniżej 100 gdybym wzięła ofertę bezzwrotną - ale wolę mieć wolność bezpłatnego odwołania rezerwacji)

Pytanie za 100 punktów: czemu u nas nie ma takich cen? Ani takiego oceanu?

Na Koh Lipe - zarezerwowałam prostą bambusową chatkę na plaży, w pierwszej linii, 340 zł za 3 noclegi

Zakładam ogród, czas spełnić marzenia 21:21, 22 wrz 2025

Do góry
Dzięki Ania.

Teraz już niestety dużo nie zrobię w ogródku , ponieważ dzień coraz krótszy. Pracuje czesto do 16:30, więc jak wracam to już zaraz robi się ciemno.

Zostaje czas na rozplanowanie rabat i chyba za to się wezmę w te jesienne dni.

Oby ta jesień była nie tak mokra jak lato.

Ogródek Gosi 21:05, 22 wrz 2025

Do góry
Ogródek Gosi 21:04, 22 wrz 2025

Do góry
To chyba był ostatni weekend wyjazdowy.
Mam nadzieje, że przyszły spędzę cały w ogrodzie.
Mam w planach poprzesadzanie roślin, porządki. Muszę koniecznie zrobić oprysk na grzyba.
Ale zbyt dużych prac nie planuję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies