Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zacząć czas. 22:13, 25 maj 2025

Do góry
MartaCho napisał(a)

I nasz jeżyk w siewkach werbeny

Taras i donica czad
Wszysko czad
30 arów wietrznej pustyni 22:13, 25 maj 2025

Do góry
Moja wschodnia podokienna z Angelami...przypomnial mi się post Marcina że gdzieś wyszlo mu gęsto nasadzeń...hm to u mnie zdecydowanie idzie w busz...a nie jest jeszcze skonczona.
Przesadziłam tutaj tego ostrożnia łąkowego bo mi zaczął zasłaniać różę na innej rabacie. A tutaj jest na tle krzewów wyzszych, to niech rośnie.
Zacisze Alicji 22:11, 25 maj 2025

Do góry
Alija napisał(a)

Przepięknie Alicjo, przepięknie. Twój ogród ma świetny klimat.
Ogród prawie wymarzony … 22:09, 25 maj 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nóżki opalone ?

Czosnki już u Ciebie kwitną, moje doiero zaczynają, ale one teraz maja mało słońca. Tort przepiękny.

Strzaskałam się na blady mahoń

U mnie czochy w pełni choć sporo jeszcze w pąkach

Zimno u mnie było i słonka mało

Foty wczorajsze

Wszystkiego po trochu 22:08, 25 maj 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
poranek, pąki nabrzmiewają

Bardzo klimatyczne miejsce.
30 arów wietrznej pustyni 22:08, 25 maj 2025

Do góry
A tu moje rondo szalonej ogrodniczki

I jeżówki-wyscigówki.

Jabłoń Ola chyba zadowolona z miejscówki, bo zawiązała nawet owoce.Tylko te liście trochę mnie martwią czy coś jej nie bierze..

Teraz widzę że mam braki na rondzie od maja az do momentu kwitniecia jeżowek i gipsówki-cisza na każdym piętrze nasadzeń, żadnych kwiatów (w zasadzie zanim cisy urosną to drugiego piętra brak). Sesleria rozrosła sie dość fajnie i tak trawiasto jest.
No i wiem już że luzne rzucenie nawet 100 cebulek krokusów nie da takiej plamy koloru jak gdybym je zgrupowala powiedzmy po 10szt blisko siebie..Kwitły wiosną, ale nie bylo efektu wow. Także wnioski na jesień są
Ogród zacząć czas. 22:06, 25 maj 2025

Do góry

I nasz jeżyk w siewkach werbeny
Ogród w malinówkach 22:05, 25 maj 2025

Do góry
Podszedłem z setny raz do nierokującej brzozy Doorenbos, żeby ją lekko podciągnąć do góry.

Gdy chciałem drugi raz poprawić, to tak jakoś mi się wyrwała Ale wyszła lekko z ziemi z niewielką bryłą torfu. Chyba jednak za lekko.

Raczej nie tak powinny wyglądać korzenie po tylu miesiącach, sadzona była w sierpniu.

Przy głównym pniu było parę białych kiełków, ups. Chyba sam ukróciłem życie tej brzozy, a może i tak nic by z niej nie było

Edit:
Tych kiełków było dużo i szły w górę. Może to podkładka chciała wybić z ziemi?
Ogród zacząć czas. 22:04, 25 maj 2025

Do góry
Kalina będzie Z sadzeniem tawuły i obieli obok masz absolutną rację.

Drzewo sąsiada przesyłam na zdjęciu. Jest już przeogromne! Nie wiem, czy jakieś obrzeże da sobie radę. Nie zabrałam się za ten kąt nadal jeszcze, wiem, że trudny kawałek to będzie.

Po pięknym weekendzie kilka pstyczków. Oczywiście planów więcej było, niż realizacji, na Dzień Matki mieliśmy dziś już odwiedziny u Mamy
30 arów wietrznej pustyni 21:57, 25 maj 2025

Do góry
A to mała migawka z wczorajszego kancikowania grabów.

Nie jest skończone, bo tu mamy ponad 140metrów 'żywopłotu' i zaczęłam po poludniu, wiec na jeden raz nie da się tego pyknąć, ale i tak mi sie podoba ten efekt. Od razu graby wyglądają na bardziej masywne i w ogole bardziej widoczne niz jak rosły przy przerastającej trawie.Trawnik swoją drogą do dosiewki..
Glina i zielsko 21:51, 25 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Rzut oka na ogród o szarówce.

Francja elegancja
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:50, 25 maj 2025

Do góry
Lada moment zakwitną penstemony i piwonie.

Zakwitła bordowokwiatowa jarzmianka (zapomniałam jej zrobić zdjęcie). Niedługo trzeba będzie ciąć cisy i bukszpany. Już mnie plecy bolą.

Miłego tygodnia! Ma być wreszcie trochę cieplej, zwłaszcza nocą, co bardzo mnie cieszy.

30 arów wietrznej pustyni 21:43, 25 maj 2025

Do góry
Magdic napisał(a)
Cześć, przychodzę z rewizytą .

Chyba już tu kiedyś zaglądałam...

Czy możesz mi pokazać Twoją rabatę pod sosną? Widzę tu zdjęcia różanecznikowej, ale nie wiem, czy to jest ta, o której pisałaś u mnie.

Miło,że wpadasz
Tak, to wlasnie ta rabatka pod sosną. Jest trochę do podreperowania, zwlaszcza jej front, bo brukarze w ubieglym sezonie trochę na nią najechali i część roślin ucierpiała ,ale odkładam to na jesień, bo doby mi wciąż brakuje..
Obecnie wygląda tak. Wrzośce są schowane w tych siewkach trzcinnika, za?jalowcem płozącym. Bardzo dobrze odnajduje sie tu bodziszek Max Frei. No i rózaneczniki teraz mają swoje 5minut bardzo przyciagają wzrok od wejścia.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:40, 25 maj 2025

Do góry
Judith napisał(a)
U mnie z Kaliną to samo . Przepiękne kwiaty, obfitość kwitnienia, a gałęzie wiszą do ziemi .

U mnie pierwszy raz tak się stało. Gałęzie zrobiły parasol nad hortensjami i brakuje tam nieco światła. Od tych obfitych opadów krzewy nad wyraz się rozbujały.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:38, 25 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Tak czekam na piwonie…nawet pojechałam na swieto piwonii
A tam same pąki….

Myślałam, że wystartują wcześniej. Jest masa pączków, które również dokumentuję ale na rozkwit czekam!
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:36, 25 maj 2025

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Pierwsza jest u mnie ITOH Cora Louise

Taka dama i krzak ładny.
Glina i zielsko 21:35, 25 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)

Ooo padało u Ciebie? U mnie ma w nocy padać (dobrze, bo pomidory i wysiewy podleje porządnie, a mocznik na trawniku rozpuści jeszcze lepiej).
Glina i zielsko 21:33, 25 maj 2025

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Witam Lidka pięknie u Ciebie. Jakiś czas temu zrezygnowałam z róż bo ciągle zżerało mi je robactwo. Została mi pnąca Eden Rose. Teraz zastanawiam się żeby powrócić do pomysłu rabaty różanej, ale to w na jesieni.
Teraz męczę się z przed ogródkiem pomożesz?

Byłam i nadrobiłam. Witaj!
Glina i zielsko 21:31, 25 maj 2025

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 25 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Moja sis ma sporo irysków. Dobrze jej rosną na piachu. Stopniwo je wprowadze i u siebie.

Haniu przepiękny teraz czas w ogrodzie. Jak życie na około ogrodu dokucza to sie cieszmy że ten ogród mamy i możemy choć na chwilkę wyjść i poomistać i pomyśleć że ten świat mimo wszystko piękny jest.
Haniu dobre myśli ślę.

Dziękuję za wsparcie. Doświadczenie podpowiada mi, że trudne chwile nie trwają wiecznie. Najtrudniejszy do opanowania jest zawsze pierwszy ich zwiastun. Potem jest już trochę łatwiej, bo organizm sam decyduje, co może go ukoić. Ogród pod ręką niewątpliwie koi.

Sporo irysów nasadziłam na tyłach rabaty z boku tarasu. Kiedy przekwitną, ścinam im liście o połowę.

Sporo mam też irysów syberyjskich.

Zakwitł bodziszek (chyba Plenum). Rok temu miał dwa kwiatki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies