Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wiejski ogród Magdy

Wiejski ogród Magdy

MagdaLenka 10:42, 24 kwi 2026

Ichigo napisał(a)

Z ręką jest całkiem w porządku, ale plecy dają mi trochę popalić. Wczoraj mnie tak bolał kręgosłup, że chyba więcej odpoczywałam, niż pracowałam.

No właśnie ja chciałam tak nieśmiało przypomnieć o Twoim podstawowym założeniu na ten sezon, aby się nie przeciążać...
Ichigo 10:49, 24 kwi 2026

Ech, łatwo powiedzieć, Madzia. Póki ręka i kręgosłup mi na to pozwalają, pracuję. Póki mogę. Bardzo motywują mnie w tej pracy Wasze komentarze. Że ogród się podoba i takie tam. To budujące i mobilizujące do dalszego działania.
Ichigo 11:05, 24 kwi 2026

Skalniak i nowo posadzone floksy. Obok rośnie magnolia, która daje słabe oznaki życia i jałowiec, który usycha. Znowu karczowniki?

Ichigo 11:13, 24 kwi 2026

Wczoraj złożyłam i wkopałam kortenowe obrzeże wokół złotokapu. Do tej pory miał prowizoryczną obwódkę z... cegieł. Kiedy je zdjęłam, pod nimi było jedno wielkie mrowisko. Tak samo się dzieje, kiedy robię obwódki z kamieni. Z kortenem przynajmniej nie ma tego problemu.
Na drugim zdjęciu obrzeże, które robiłam chyba niecałe dwa tygodnie temu. Już rudzieje.

Muszę jeszcze wykonać co najmniej trzy takie obrzeża + większe na różankę z Pashminami, zanim wezmę się za rabatę czerwoną.
LIDKA 13:03, 24 kwi 2026

Fajne te obrzeża i dużo masz kwiatów. Widoczki bliższe i dalsze bardzo miłe.
Wafel 19:53, 24 kwi 2026

No właśnie to miałam napisać, że te rabaty i z bliska i z daleka ładnie się komponują
vita 20:58, 24 kwi 2026

Działaj, masz już niezłe efekty swojej pracy, podziwiam Złotokapowi na pewno posłuży taka opieka i oprawa. Widzę wannę i rynnę nad nią, zbierasz deszczówkę? Fajny pomysł
Twoje trawniki to chyba najpiękniejsze jakie widziałam, jak wyglądają jesienią?
Ichigo 21:36, 24 kwi 2026

Lidka, Asia, cieszę się, że ogród się Wam podoba. To mobilizuje do dalszego działania .
Ichigo 21:46, 24 kwi 2026

vita napisał(a)
Działaj, masz już niezłe efekty swojej pracy, podziwiam Złotokapowi na pewno posłuży taka opieka i oprawa. Widzę wannę i rynnę nad nią, zbierasz deszczówkę? Fajny pomysł
Twoje trawniki to chyba najpiękniejsze jakie widziałam, jak wyglądają jesienią?

Tak, zbieram deszczówkę. Ta wanna pewnie pamięta jeszcze mojego dziadka. Widziałam ten patent też w gospodarstwie, gdzie hodują konie. Poją je na pastwisku z takich wanien.
Zamierzam ją obsadzić roślinami, aby była mniej widoczna. Bo jakoś psuje mi kompozycję .

Murawa jesienią wygląda całkiem dobrze, tyle że mniej w niej kwiatów.
vita 21:55, 24 kwi 2026

Ale! Widok wanny jest OK, nie trzeba jej ukrywać, zwłaszcza w naturalnym ogrodzie. Poza tym wygląda bardzo stylowo Jak jeszcze pamięta Twojego dziadka To atut