Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 23:32, 23 kwi 2026

Hej Jola .
Postaram się coś ogarnąć w weekend w tym temacie
Świdosliwy teraz się wyróżniają
TAR 07:21, 24 kwi 2026

Czesc pracusiu. Jak sytuacja na froncie? Dzieje sie?

U mnie dzis dekarze naprawiaja dach po zimie i robia inne zabezpieczenia. Plotki rurkowe i od gory schodowe na mijanke. Dach bedzie troche jak jeż wygladac ale lepsze to niz naprawianie. Zobaczymy czy zadzialaja
April 07:25, 24 kwi 2026

Tak, u mnie też ŚŚ zakwitła. Ale w amoku prac chyba nie cyknęłam jej fotki. A one bardzo krótko kwitną. Chociaż ma być takie ochłodzenie że może w tym roku im się trochę kwitnienie wydłuży.
MartaCho 07:53, 24 kwi 2026

U mnie te donicowe ŚŚ już przekwitły niestety- migusiem poszło.
Czekamy cierpliwie na relację, co tam u Cię
Ulina 08:08, 24 kwi 2026

Agatorek napisał(a)
Jestem, niestety .
Sporo pracy, do tego doszły częste wyjazdy na działkę, ogarnianie „fachowców” (szkoda, że nie mogę wstawić emotki przewracającej oczami ).

W ogrodzie działam z tzw doskoku. Nie będę pisać, ile mam do zrobienia, bo nie chcę się przerażać .

Ale widzę, że sporo roślin oberwało po zimie. Nie jestem pewna dwóch dereni, kawałek swidosliwy nigry też raczej nie rokuje (dobrze, ze tylko kawałek), do tego oczar nie ma żadnych oznak, jeden ambrowiec też nie wygląda dobrze, i chyba dwa klony palmowe. I jeszcze jedno fajne drzewko, chyba to był perełkowiec, nawet nie pamiętam, ale też nie ma oznak życia. I pewnie coś jeszcze.
O różach już pisałam wcześniej.
Judaszowce wszystkie ok.

Daj szansę krzewom i drzewom. Wyciąć lub usunąć zawsze można. U mnie potrzebują 2 lat żeby się zadomowić. Kiedyś 20cm-ą sadzonkę buka przesadzaną 3 razy z miejsca a miejsce miałam wyrzucić, a ona zechciała po 2 latach pierwsze pąki otworzyć. Dziś mam 3m drzewo. Kolejne miejsca nie były ciekawe, a zwłaszcza to w którym pąki się otworzyły. Ale jak widziałam że buk żyje to dostał inną miejscówkę i do dziś rośnie zdrowo.

Może Twoje jeszcze nie startują bo idą w system korzeniowy.
Marcin89 09:45, 24 kwi 2026

Ja miałem oddać lilaka teraz właśnie, a pierwszy raz od paru lat będą kwiaty. Został
Agatorek 10:56, 24 kwi 2026

Tarciu, dzieje się . Ale tak musi być, jak się musi wszystko samemu dopilnować. Przerabiałam już to wcześniej, bo ex-eMa też ciągle nie było .

Jola, zdążyłam cyknąć fotkę swidosliwom, jak zdążę, to dziś wrzucę, jak nie, to może w weekend

Martuś, relacja z prac na budowie na poprzedniej stronie

Ula, oczywiście, że nie będę od razu wycinać czy wykopywać tych niby martwych drzewek i krzewów. Na razie i tak nie mam czasu, także mają szansę się pokazać, jakoby w razie czego, jakimś cudem, żyły.

Marcin, u mnie lilak juz prawie kwitnie
Agatorek 11:28, 24 kwi 2026

No to kilka kwiatków

Pierwiosnki

Polon 11:29, 24 kwi 2026

Idę po pop corn
Agatorek 11:30, 24 kwi 2026

Floksy

Niezapominajki

Mahonia