Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Narsilia 21:51, 19 kwi 2026

Taa wiśnia kojo super i szybko ładnie urosła , Kalina wpisana na listę brakuje mi pachnących kwiatów , krzewów w ogrodzie , a tulipany boskie taka masa robi mega wrażenie to musiało być roboty z sadzeniem
LIDKA 21:53, 19 kwi 2026

Powąchaj tego narcyzka bridal crown. Mogłabym mieć takie perfumy.

Ja mam za mało wiosennych kwiatków.
Trza dopracować.
Kontonaogrod 09:54, 24 kwi 2026

Cudne tulipany

i ta wysoko szczepiona kalina, mmmm. Nie widziałam takiej nigdy ja mam zwykły krzak z metr wysokości

pozdrawiam
Polon 10:49, 24 kwi 2026

Tak, kalina jest genialna, pachnie koło nosa, często koło niej przechodzę i zawsze wącham
Następne powinny być lilaki - mam nadzieję, że nie zawiodą.

Tulipany wiosną robią mi robotę, mam je po całym ogrodzie w różnych grupach i różnych kolorach. To pokażę rabatkę, którą widzę z okna kuchni.
Żółte to pomyłka z B, posadzona dwa lata temu. Białe to słynne EE - są cudowne. Żółte chciałam wywalić, tak mnie gryzły, chociaż ja roślin nie wywalam. Teraz żółte z białymi mnie zachwycają, dla mnie są przepięknym zestawem. Na tej rabacie kwitną też czerwone (też pomyłka), wczesne, więc już przekwitają, ale też razem z EE zgrały się świetnie.

I jeszcze takie wymieszane, też cieszą

Polon 11:03, 24 kwi 2026

Klaudia, wiśnię kojo co roku bardziej doceniam. Już faktycznie spora kula się zrobiła, rośnie, zdobi, nie grymasi. Jak kwitnie ładna, ale później też fajna zielona kulka.
Agatorek 12:04, 24 kwi 2026

Ale masz cudne tulipany ❤️

Ja swoich nie pokazuję . Po kilku latach zostały mi jakieś resztki (plus w tym roku Hades na nich często leżał, więc nie chcę straszyć ).
MartaCho 12:55, 24 kwi 2026

U mnie EE się nie przyjęły, dziady złośliwe, jakieś takie pojedyncze mizeroty wyszły tylko. Twoje przepiękne!
Polon 07:36, 25 kwi 2026

Z tulipanami to Justyśkę gonię , ale jeszcze długi bieg przede mną

Aga - moja ONka też zawsze w tulipanach leżała i generalnie zawsze tam, gdzie nie powinna

Dla odmiany - jabłonka Ola

Suchodrzew tatarski zaczyna

Piwonia też w końcu zakwitnie więcej niż jednym kwiatkiem

LIDKA 08:19, 25 kwi 2026

Tulipany cieszą bardzo. One mi się takie eleganckie wydają. Wisienka ładna. Za późno się obudziłam z sadzeniem kwitnących drzewek. Za mało mi. To sobie u innych podziwiam.
Kontonaogrod 11:13, 25 kwi 2026

Super masz tulipany. Musze zapisać odmiany bo jesienią chce kupić ale takie żeby co roku kwitły . Bo miałam ale jednorazowe, kwitły raz a za rok rozmienione na drobne cebulki i same liście… nie ro et m co robiłam źle. Albo nornice je jadły ale rzadko miałam ładne tulipki