Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:15, 28 paź 2018

Do góry
Takiemu to dobrze
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:04, 28 paź 2018

Do góry
Ciemiernik bedzie kwitnac.Marny troche, bo byl przesadzany latem.

Deby z innej stony

Budleje kwitna od lipca. Wprawdzie teraz malymi kwiatami, ale to pazdziernika byly na nich motyle.
Przerabianie ogródka pod swój gust 13:57, 28 paź 2018

Do góry
abiko napisał(a)

hahaha ale się uśmiałam Czyli wie kiedy nabroi

Dęby są śliczne. Muszę o nich poczytać, bo wpadły mi w oko
A jesień u Ciebie.. nastrojowa i kolorowa

No jasne, ze broi, to w koncu szczeniak Ale ma wiele uroku i sie wybacza ale wychowac trzeba.
Mielismy wczesniej tam akacje, ale chorowaly, bo jest tam wilgotno. Za to te drzewa sa zdrowe i silne i co najwazniejsze dla nas, wolno rosna.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:57, 28 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Jakże proste, a takie zachwycające.

Próbowałam zasuszyć pędy z szyszkami chmielu, ale niestety całe się rozsypywały. Szkoda, bo fanie można by je wykorzystać.

Sesja w wąwozie świetna.
Zawsze uważam, że najprostsze jest najciekawsze, ale zdarza mi się dość często komplikować to co proste.
Może za późno ścięłaś chmiel, ja to zrobiłam jak wykształciły się szyszki i bardzo ładnie mi zasechł w całości.

To miejsce bez trawy to dalsza część odpływu z rynny, nie udaje mi się tam utrzymać trawy. Muszę się przez zimę zastanowić, co tam zrobić.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:48, 28 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

A ja jakoś nie pomyślałam o styropianowych kulach,dobry pomysł .A przecież malowałam na Wielkanoc steropianowe jajka szarą kredową farbą imitując beton
U siebie wstawiłam tą debiutującą doniczkę zrobioną na szybko,bo już wiązała zaprawą ale myślę,że jeszcze się pobawię tą metodą
Styropian wykorzystuję w różny sposób, jest łatwy w obróbce. Poniżej domki, które zrobiłam ze styropianu.
Twoja donica bardzo mi się spodobała, moja nie wyszła tak spektakularnie, dlatego nadal jest za garażem.

Przerabianie ogródka pod swój gust 13:48, 28 paź 2018

Do góry
W jednym jest zaglebienie wypelnione piaskiem, na to sloma, liscie i nakryte deskami, na to galezie i znow liscie. A drugi jest w trzeciej komorze kompostownika,w ktorym na zime zdjelam przednie deski. Dzieki temu ochrona jest od strony zywoplotu i kompostownika. Tam jest zahlebienie, na to sloma, liscie,i domek kupny dla jeza. Na to znow sloma, galezie, liscie i plandeka.A na plandeke znow liscie, by jej nie bylo widac. Dzieki temu nie dochodzi tam zadna woda.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:39, 28 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No niesamowite te twoje lilie. Podziwiam je i jezowki.
Wciąż piękne.
I te śliczne jesienne dekoracje.
Bardzo wytworne i świetnie dobrane.
Kolory nie pozwalają obojętnie obok nich przejść.
Dziś już nie ma lilii ale na prawdę bardzo długo mnie cieszyły. W moich dekoracjach rzeczywiście były mocne kolory, ale nie bez znaczenia było tu światło jakie wtedy zastałam.

Tu troszkę zmieniłam, dosadziłam drugi rządek różowych jeżówek, a wcześniej posadziłam już ładnie rozrośnięte białe, pełne, pięknie pachnące goździki. Za jeżówkami posadziłam wysoką marunę. Myślę, że będzie trochę lepiej, a jeżeli nie , to chociaż troszkę inaczaej. Nie lubię jak ciągle jest tak samo. Wyleci z tamtego miejsca Marcinek, a jego miejsce zajmie róża Lady of shalott. Miałam ją drugi rok w donicy i nie za bardzo jej tam pasowało.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:22, 28 paź 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko dekoracje zachwycają. Lilie chyba też posadzę jak Ty późno bo je uwielbiam
Tylko pamiętaj Gosiu, żeby nie posadzić za późno, bo w ubiegłym roku mi nie zakwitły. Początek lipca to ostateczny termin.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:16, 28 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)

Dorotko ależ cudne te dekoracje a i fotki artystyczne

Ślicznie uchwyciłaś swój ogród w jesiennej szacie. Pozdrawiam cieplutko
Dziękuję, miło mi że Ci się spodobało u mnie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:01, 28 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Dorcia te kule genialne. Twoje dekoracje są niezrównane. Cudnie i chyba szybko rojniki Ci rosną. Zawsze mi się wydaje, że moje strasznie powoli.
Dziękuję Kasiu Rojniki mam posadzone w kilku miejscach i rosną tam już po kolka lat, dlatego sprawiają wrażenie dużych. Część rojników wykorzystam do zimowej dekoracji.

Moja bajka 12:43, 28 paź 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Marchewki miałam cudowne - ścigaliśmy się ze szczurkiem kto je wszama Prosze powklejaj realizacje - wiesz że uwielbiam takie robótki a Twoje to juz bezapelacyjnie! A foteczki słoneczne są przepiekne!

Zapomniana szafeczka stanęła w łazience
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:24, 28 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Ale się rozpędziłaś. Naucz mnie takich pracę, co? Bardzo chciałabym umieć. Pokażę Ci zaraz jaką szafkę mam w łazience

Nagrywam filmiki na kamerze bo mnie z TV o o prosili, nie moge czekać do grudnia bo na mrozie nic nie zrobię
Ogarniesz szybciutko - swietna robota, z eMem bawimy się jak nigdy (tzn ja robiąc on kamerując )

Na fotach wygląda to tak

Troche jak robienie ciasta a potem smarowanie formy
...uDany ogród 12:10, 28 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Basiu co ja poradzę, że kocham starocie a biała porcelana powoduje, że szybciej mi bije serce. Kocham to
Miło mi, ze Ci się podoba i dobrze że każdy ma inny gust i lubi coś innego. Przez to świat jest ciekawy!

Teraz też mimo, że mam malusio miejsca upchałam moje graty i się delektuję

Na pierwszym widać mój nowy nabytek zegar wiszący i bijący
Kocham moje meble i bez nich się nie ruszę, muszę tak zaplanować domek żeby wszystko sie zmieściło i nie stało na sobie

Tez bym chciala miec taka witryne i te dzbanki.
Kiedys zbieralam zegary ostaly mi sie tylko dwa zrobie fotki i pokaze na swoim watku. Syn ma smykalke i oddalam starocie.
Mam troche staroci. Lubie chodzic po sklepach ze starzyzna. Na Slasku to bogactwo wszystkiego,. Kiedys bylam taka durna jak rodzice wyrzucali przedwojenne garnki kamionki, filizanki ktore wisialy w Kuchni nad stolem, miednice w ktorej sie mylo rece tzw toaletke, wiele wiele rzeczy wtedy nie przywiazywano wagi do tego.

Danka bardzo ładny zbior i ladnie utrzymane meble.

pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 12:02, 28 paź 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
W innej częsci ogrodu też jest trochę koloru.

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/175/1756389

Aniu ale to jest śliczne...wzór na następny obraz
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:57, 28 paź 2018

Do góry
Czy to jest liść brzozy gracilis ?

Bo martwi mnie ze szybko urosła i póki co galazki idą do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:57, 28 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ale smakowicie się zrobiło

witaj

trzeba czas czymś zapełnić to glowa zdrowsza tak się myśli nie kłębią

dzisiejszy kwiatek

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:52, 28 paź 2018

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:50, 28 paź 2018

Do góry
Co nie co jeszcze kwitnie ..a tak to jesień ,jesień

Ptasi gaj 11:46, 28 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

cos cudownego taką kępe miec pieknej trawki Elu cudne czysciutkie rabatki u Ciebie juz Tobie zima nie straszna powiazane trawy pozatym roze jeszcze swoim kwitnieniem cieszą oko

Kasiu tez tak uwazam bardzo ladna trawa nie kazdego roku tak jest zalezy od pogody w tym cudowna i dlatego jeszcze jej nie wiazalam. Po lewej stronie wypuszcza jeszcze klosy wiec jeszcze czuje lato. Jest sztywna wiatr nie polamal niech jeszcze stoi bez wiazania.
Tej olbrzymiej nie wiazalam bo tez sztywna wiatr jej nie dal rady, ale trzeba zwiazac przed zima, a poza tym pieknie sie przebarwia.

U nas dzisiaj pochmurno bez wiatru da sie zyc.

Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 11:45, 28 paź 2018

Do góry

Życzę Wszystkim odwiedzającym miłej niedzieli
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies