Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:07, 28 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Chodzicie z nim do szkoły dla psów? A co to za rasa? Nie wiem, czy jest w PL popularna, bo nie mieszkam w PL

Anda- zawsze mialam psy i koty w domu, wiec pierwsze lekcje posluszenstwa mamy a soba. Do tej pory nie mial ostatniej szczepionki i musielismy sie wstrzymac przed zabawami z innymi psami, ale chyba pojdziemy. Nie dla samej nauki, bo to robie codziennie sama, ale zeby mial kontakt z innymi psami i troche z nimi poszalal.
To jest hybryda- tata pudel krolewski, mama golden. Dzieki temu sa bardzo inteligentne, i co bardzo bylo dla nas wazne-pies dla alergikow. Moj maz nie ma na niego uczulenia. Bardzo malo traci siersci. Retrievery traca ja na potege a on nie, bo ma ojca pudla. Czasem zdarzy sie, ze jednak linieja, ale wiekszosc osobnikow traci mlo siersci. Nas sasiad ma od 5 lat brata naszego Eddiego i stad trafilismy na hodowle. Wlascicielka ma dla rodzicow wszystkie atesty (biodra, stawy lokciowe, inne choroby), szczeniaki tez sa badane.

Ogród Basi 08:05, 28 paź 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)

Wspaniale zadbałaś o przedplocie. Bardzo mi sie podoba. Clematis puszczony na ogrodzenie to też świetny pomysł
Czy Twoi sąsiedzi też tak dbają o ulicę?
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:00, 28 paź 2018

Do góry

Murek oporowy moje meza i podciachany orzech laskowy.

Dzieci zrobily na kompostowniku domek dla jeza.I na niektorych rabatach wysypalismy liscie.
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:48, 28 paź 2018

Do góry
Eddie jest bardzo grzeczny i szybko sie uczy.Zna juz 6 komend i umie w lesie przychodzic na gwizdek a mamy go dopiero niecale 4 tygodnie
Jest w Polsce ta hybryda popularna?
Jako, ze mieszkamy w malym miasteczku zabieramy go teraz czesto do duzego miasta, by pozniej nie bylo problemu z urlopami i wyjazdami. Wiec byl juz na festiwalu, jechal metrem i chodzimy do parkow, gdzie jest duzo psow i ludzi.Szybko nauczyl sie jazdy autem.
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:38, 28 paź 2018

Do góry
Drzewo to dab kulisty green dwarf. Mam 4 i pieknie sa.Te po lewej przebariaja sie bardziej na zolto-czerwono, maja tam chyba bardziej wilgotno. Te po brawej sa zawsze czerwone.
Eddie to bedzie duzy pies, tak okolo 30-35kg.

Tak podciachalam drzewko.Mialam usunac, ale narazie zostaje.

Tu jeszcze nie przebarwione.Pzed nimi jest ekran z cisa.Mam nadzieje,ze za dwa lata bedzie juz spory.Ale juz teraz widac, ze ta czerwien pieknie bedzie wygladac na ich tle.
Borowki
Motylogród 07:31, 28 paź 2018

Do góry
Mariposa napisał(a)

Gęsiej skórki dostałam jak to zobaczyłam Najgorsze momenty to wykopy na działce. Ta glina na wierzchu, skąd ja to znam. Następnym razem nie daj sobie jej rzucać tak bezpośrednio na humus. Można rozłożyć folię budowlaną lub jakieś plandeki, wtedy nic się nie zmiesza. Pewnie koparkowy później to wyrównał, ale i tak coś z tej gliny niepotrzebnie zostało na wierzchu.
Czy będziesz jeszcze coś podpinać do tej rury drenarskiej (rynny)?
...uDany ogród 07:21, 28 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
patrze porzadeczek juz zrobiony wszystko pieknie sie poprzebarwialo slicznie schludnie

Kasiu porządek to może jeszcze nie jest, ale już nie straszy z kilometra
Faktycznie w tym roku zauważyłam, że mój ogród jest najpiękniejszy własnie na jesień. Podoba mi się też zimą, wtedy jest taki sterylny otulony białym puchem
A lato wymaga sporo pracy i rotacji roślin.
W praniu wyszło, że niektórym roślinom wcale mój starodrzew nie służy i zwyczajnie nie kwitną, bo mają za ciemno.
Na wiosnę M planuje wielkie postrzyżyny i prześwietlenie ogrodu, bo nie ma tyle słonecznych rabat żeby wszystko przesadzić
Zobaczymy co się uda osiągnąć
Póki co delektuję sie kolorami tej jesieni!

...uDany ogród 07:16, 28 paź 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Mam trochę bodziszków, bergenie też mam i lubię, posadzone mam w kilku miejscach.
Hosty też cały czas dosadzam i przesadzam, będę podglądać co się dzieje i zmienia u Ciebie.

Gosiu ja w pewnym momencie kupowałam tylko bodziszki, bardzo je lubię . Teraz muszę je uporządkować. Bergenie to chyba znak rozpoznawczy mojego ogrodu. Mam ich kilkaset sztuk w kilkunastu odmianach o różnych kolorach kwiatów. Uwielbiam je!
Hosty to miłość mojego M i nagromadziliśmy kilkadziesiąt odmian, ale nie przywiązywałam uwagi do nazw, więc u nas to po prostu hosty
Zapraszam, u mnie rotacja dopiero na wiosnę, ale już nie mogę się doczekać

Tu jeszcze nie ma obwódek z bergeni i tak myślę, ze idealnie się wpasują i ujednolicą ogród

A za mostem to były późniejsze nasadzenia i tam już całość obwiedziona bergeniami

...uDany ogród 07:10, 28 paź 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danusiu zgromadziłaś piękne i stylowe rzeczy. Wprawdzie to nie mój styl ale i tak mi sie podobają.

Basiu co ja poradzę, że kocham starocie a biała porcelana powoduje, że szybciej mi bije serce. Kocham to
Miło mi, ze Ci się podoba i dobrze że każdy ma inny gust i lubi coś innego. Przez to świat jest ciekawy!

Teraz też mimo, że mam malusio miejsca upchałam moje graty i się delektuję

Na pierwszym widać mój nowy nabytek zegar wiszący i bijący
Kocham moje meble i bez nich się nie ruszę, muszę tak zaplanować domek żeby wszystko sie zmieściło i nie stało na sobie
Ukojenie 06:35, 28 paź 2018

Do góry

I pod wierzba czysto
Ukojenie 06:33, 28 paź 2018

Do góry
Koty wymagaly karmienia

Ptasi gaj 03:07, 28 paź 2018

Do góry

cos cudownego taką kępe miec pieknej trawki Elu cudne czysciutkie rabatki u Ciebie juz Tobie zima nie straszna powiazane trawy pozatym roze jeszcze swoim kwitnieniem cieszą oko
Ogród z wilkiem zamkn. 23:28, 27 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

dziękuję Gosiu to świeżak -jesienią dosadzałam tam wrzosy i zarzekam się, że ostatni raz -bo ostatniej zimy padło mi chyba ze 20 szt

Madziu, gdy ja sadziłam wrzosy jesienią to różnie bywało z zimowaniem. Raczej słabo. Gdy sadziłam w maju, czerwcu to dużo lepiej zimują. Więc ten termin wiosenny na sadzenie wrzosów chyba lepszy.
Pozdrawiam serdecznie.
Ptasi gaj 23:28, 27 paź 2018

Do góry
No i trawy, rozplenice powiazalam bo suche nie beda plesniec w srodku.

Za drzwiami do ogrodu... 23:26, 27 paź 2018

Do góry
A tymczasem ogród czeka na przygotowanie go do zimy.Zrobiło się trochę cieplej,ale piątek i sobotę(dziś)miałam wyjazdową wiec musi jeszcze poczekać
A po deszczyku liście na klonie ożyły i przestały spadać,trawka podrosła i zazieleniła się po trochę późnej wertykulacji.Nawet różyczka zaczyna rozchylać pąki, które stoją w miejscu od początku październikai w tle ostróżka!

Ptasi gaj 23:25, 27 paź 2018

Do góry
MOdrzewie

Ptasi gaj 23:20, 27 paź 2018

Do góry
Lisci z klonu od groma dzisiaj odkurzyłem już czysto.
Tawuly też się bardzo ładnie przebarwiają

Winorosl japonska, ostatnie liście ale jest bardzo piękne.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:59, 27 paź 2018

Do góry
tegoroczne cukiereczki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:57, 27 paź 2018

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:55, 27 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies