Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 18:07, 06 gru 2018

Basilikum napisał(a)
Dziurki niech CI Emus wywierci w tych babeczkowych foremkach. Jedze kolo takiego miejsca gdzie biala snieguliczka oblepiona owocami i Tal sie zastanawiam, co Tal pieknie kwitnie w grudniu az mialam zamiar stanac i sie przygladnac uwazniej. No dzis wytezylam wzrok i juz wiem

Śnieguliczki bardzo lubię, pomyśl białe są super - ja chyba zaproszę do ogrodu

czekam na Mikołaja nie przychodzi to sobie zamówiłam prezent ogrodowy co zrobić
może ma problem z dotarciem

w tych foremkach jak zrobię dziurkę to smalczyk się wytopi i wyleje - tez tak myślałam - sama nie wiem
sylwia_slomc... 18:44, 06 gru 2018

mira napisał(a)

A widzisz czyli w kokosie też zalane smalczykiem.
Mam masakryczna ilość foremek babeczek - O to wykorzystam tylko jak je powiesić muszę obmyśleć

a byłam pod tą śnieguliczką co Ci się podobała i mam dla Ciebie wyśmienitą wiadomość - jest odrost całkiem spory a ja muszę przesadzić tę śnieguliczkę

a tu fotka z 4.12.2017 - inna śnieguliczka - ale ta tworzy u mnie beznadziejny krzak - teraz scięłam mocno zobaczę co odrośnie

Basilikum 18:45, 06 gru 2018

dziurke na brzegu to sie nie wyleje,nie musisz go lac tak duzo po sam brzeg przeciez

w moim mikolajkowym prezencie lepiej nie wychodzic do ogrodu
jutro mam urlop, moze jakis prezent ogrodowi zrobie
Gabriela 18:45, 06 gru 2018

A pokażesz bombki z pastą śniegową? Uch, może w weekend się wezmę za bombki, nowe z dziadkami mam spakowane dobrze w walizce.
Ogród teraz też jest piękny na swój sposób, ale jednak te zdjęcia u Ewy na wątku z ogrodu Moniki przyprawiły mnie o westchnienia przynajmniej za wiosną.
sylwia_slomc... 18:49, 06 gru 2018

mira napisał(a)

Śnieguliczki bardzo lubię, pomyśl białe są super - ja chyba zaproszę do ogrodu

czekam na Mikołaja nie przychodzi to sobie zamówiłam prezent ogrodowy co zrobić
może ma problem z dotarciem

w tych foremkach jak zrobię dziurkę to smalczyk się wytopi i wyleje - tez tak myślałam - sama nie wiem

Nie wlewasz smalczyku płynnego do foremek, bo ziarno tonie i na wierzchy tylko smalec zostaje. W garnku w którym topisz niech stygnie razem z ziarnem raz za czas zamieszaj, jak zastygnie, ale nie na kamień nakładasz do foremek, nic dziurka nie wycieknie i ziarno równomiernie w smalczyku zatopione. Choć ja daję tyle ziarna, że smalczyk to tylko do związania ziaren służy
sylwia_slomc... 18:53, 06 gru 2018

Gabriela napisał(a)
A pokażesz bombki z pastą śniegową? Uch, może w weekend się wezmę za bombki, nowe z dziadkami mam spakowane dobrze w walizce.
Ogród teraz też jest piękny na swój sposób, ale jednak te zdjęcia u Ewy na wątku z ogrodu Moniki przyprawiły mnie o westchnienia przynajmniej za wiosną.

Pod Twoim wpływem nabyłam dwie bańki za bajońskie jak dla mnie pieniądze, a i tak nie najdroższe wzięłam, jedną mam dla nas druga dla taty. Co roku mu kupuję bańkę ręcznie robiona lub malowaną. Ale takiej jeszcze nigdy nie dostałA On bardzo lubi te bańki dostawać\, celebruje potem ubieranie choinki
Gabriela 19:27, 06 gru 2018

Ręcznie robione bombki kształtki z wieloma detalami są drogie ale to inwestycja na kilka pokoleń o ile nie będzie kataklizmow.coś jak porcelana. Pokaż jakie kupiłaś. Mira sie nie obrazi bo tez uwielbia.
anka_ 21:11, 06 gru 2018

mira napisał(a)
a byłam pod tą śnieguliczką co Ci się podobała i mam dla Ciebie wyśmienitą wiadomość - jest odrost całkiem spory a ja muszę przesadzić tę śnieguliczkę
Miro ale metki rozumiem niestety nie było?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Dorota123 21:29, 06 gru 2018

Foremki widziałam, ale pierniczków nie, czyżby już zjedzone? Ja dziś skończyłam pierniczki, które jutro rozdam znajomym.
mira 21:59, 06 gru 2018

Basilikum napisał(a)
dziurke na brzegu to sie nie wyleje,nie musisz go lac tak duzo po sam brzeg przeciez

w moim mikolajkowym prezencie lepiej nie wychodzic do ogrodu
jutro mam urlop, moze jakis prezent ogrodowi zrobie

co bieliznę dostałaś????