Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłotki cisowe. 20:22, 02 gru 2018

Do góry
okryte jeżówki Lemon Drop, a pod miską przynęta dla nornic systematycznie dokładam.

Na początku ubiegłego tygodnia podgoliłam mocniej Glauki, alohy będą miały więcej światła i gałązkami je okryłam.

gałązkami iglaka płożącego tez wykorzystałam do okrycia.

Żywopłotki cisowe. 20:22, 02 gru 2018

Do góry
April napisał(a)
Witaj Haniu, od jakiegoś czasu zapoznaję się gruntownie z Twoim ogrodem i szacowną Właścicielką Jestem pod wrażeniem jak sprawnie i z pięknym efektem ogarniasz taki ogromny kawał ziemi. Jestem dopiero w połowie czytania i już MUSIAŁAM się wpisać bo emocje biorą górę. Co będzie jak dojdę do końca wątku? Zwykle wpisuję się dopiero po ukończeniu lektury
Bardzo mi się podoba że rośliny sadzisz wielkimi grupami, pasami. Jest uporządkowanie i fajny odbiór całości. Nawet żywopłoty umiałaś świetnie wykorzystać robiąc romantyczne przejścia. Kolekcja dalii mnie zachwyca, wspaniałe lilie no i oczywiście hortensje Anabell. Właśnie od wiosny zaczynam robić rabatę pod żywopłotem, składającą się głównie z hortensji Anabell. Będę więc u ciebie zbierać doświadczenia w tej materii. Mam dopiero 5 sztuk, ale będę rozmnażać.
No i do tego wszystkiego gotujesz i tworzysz rękodzieła Jestem pod wrażeniem.
Pozdrawiam serdecznie i wracam do czytania

April! dziękuję za tyle miłych wypowiedzi, cieszy inne spojrzenie, bo ja często patrzę okiem krytyka.
0grodniczkowanie pochłonęło mnie całą, co nie do końca jest dobre, za dużo nakręcam się, wówczas brakuje czasu.
Oczywiście zapraszam. a hortensje Anabell najlepiej ukorzeniają się ze wszystkich innych.
Ukorzeniaj w gruncie w lekkim cieniu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:17, 02 gru 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie już snują się zapachy korzenne w całym domu. Właśnie zaczęłam sezon pierniczkowy. Dla Ciebie serducha. Róże mają już kopczyki, ale będę im góry też zabezpieczać, no i trawy nadal nie powiązane.

no Dorotko widzę ,ze twoje uzdolnienia są wysoko elastyczne w roznych kryteriach.
I w dekoracjach.I w ogrodzie.I w piernikach!!
wyglądają rewelacyjnie.
...uDany ogród 20:12, 02 gru 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Danusiu bardzo nastrojowo u Ciebie,a dzięki wszelkim dekoracjom jeszcze bardziejA zbiór porcelanek podziwiam i zazdraszczamAle odkurzania to już niekoniecznie

Aniu bardzo się cieszę, że Ci się podoba Dziękuję!
Porcelanę pokochałam dawno temu, ale kiedyś kupowałam wszystko teraz tylko Marię Teresę. Okazuje się, że z tych starych serii można kupić absolutne cuda, których obecnie fabryka wcale nie produkuje.
Większość jest za szkłem, więc nie trzeba tak często ich myć

Tu kilka czajników

Ogrodowe kreacje 19:58, 02 gru 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
A taki fajny wzorek mróz namalował

Ale świetne czapusie mrozowe
rodki masz imponujące.
I waw!!20 lat.!!ja jeszcze działki nie miałam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 19:54, 02 gru 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Na jesienne wieczory

Witaj Izo
Bardzo oryginalne i pewnie praktyczne zakładki dla takich jak ja. który duzo czyta (w miesiącu po pięć ksiązek) byłyby jak znalazł
Pozdrawiam
...uDany ogród 19:28, 02 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Tu na komodzie masz takie jasne szyszki. Czy może moczyłaś je w wybielaczu? Bo właśnie on taki efekt szyszkom daje....

Aguś to nie szyszki tylko bombki z papieru zrobione przez koleżankę z innego Forum. Dziewczyna ma ogromny talent. Mam od niej takie różne cuda

z ręcznika papierowego

i ze starych gazet

...uDany ogród 19:17, 02 gru 2018

Do góry

Tu na komodzie masz takie jasne szyszki. Czy może moczyłaś je w wybielaczu? Bo właśnie on taki efekt szyszkom daje....
Przedziwny Ogród 19:13, 02 gru 2018

Do góry
Przepis na pyszny piernik cioci Zosi
3/4kg mąki
4 duże (L) jaja
1 kostka margaryny(rozpuścić i przestudzić)
2,5 szkl.cukru(1 szkl.upalić,zalać ciepłą wodą, dobrze wymieszać i wystudzić drugą szklankę cukru dodajemy do ciasta)
2 łyżeczki sody
przyprawa do piernika
1szkl.kwaśnej śmietany
2 łyżki kopiaste dżemu ( najlepiej powidła)
powidła - kładziemy wzdłuż po łyżeczce powideł na wierzchu surowego ciasta ( pójdzie cały słoik)
Zaczynamy od rozpuszczenia cukru i oddzielnie margaryny, Gdy wystygną dodajemy wszystkie pozostałe produkty. Dobrze mieszamy i wlewamy do dwóch wąskich foremek ( dłuższych niż do keksów). Na koniec kładziemy po łyżce powidła. SMACZNEGO.
P.S. Ładnie, świątecznie udekorować.......

...uDany ogród 19:11, 02 gru 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Błyszczący to w tym sensie,że jest czyściutki i taki wypucowany.

Aaaa, a ja myślałam że ma fronty na wysoki połysk
Ostatnio wymyłam wszystko i szorowałam szybki, wygląda znacznie lepiej.
Miałam jeszcze mniejszy i narożny z tej samej serii, ale ostatnio sprzedałam ten komplet, bo nie mam miejsca ani tu ani w tym domku, który chcemy stawiać.
Jakoś więcej miejsca się zrobiło, chociaż szkoda mi ich było.
Teraz została tylko duża witryna, sekretarzyk i bieliźniarka i więcej nie będzie mimo że stale oglądam kolejne meble. Mogłabym mieć cały dom w tych meblach

Bieliźniarkę chyba lubię najbardziej

Tu w świątecznym klimacie

Żywopłotki cisowe. 19:07, 02 gru 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Makowce muszą być a jakże. Ja za tydzień uruchamiam produkcję. Tylko jeszcze nie jestem z ogrodem ogarnięta.

Ewa, ja niby zakończyłam w ogrodzie, ale tu pierwsze jesienne palenie w ubiegłym tygodniu było( na zdjęciu już wygaszam ).
wczoraj było następne ognisko, spalałam kilka godzin, jeszcze jedno podejście trzeba zrobić.
Czekają w kolejce łęty pomidorów i gałęzie.

okryłam jeżówki świerkiem boję się o nie.

Makowce robię w ostatnim tygodniu, po ubranej choince.
Ogród Małej Mi 2017 18:58, 02 gru 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)

I tego Aniu się trzymajmy.
Ryby świetne.

Do jedzenia

Ogród Małej Mi 2017 18:56, 02 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Miał od dzisiaj deszcz u nas padać, a dalej mrozi, w dzień nie puściło, deszcz się nie zapowiada jeszcze. Najgorzej jak mróz nie popuści w nocy bo będzie zamarzać i zrobi ślizgawki na drogach. Ale raz było tak, że prócz ślizgawek zrobił lody roślinne i to było zjawiskowe w ogrodzie
W butach też się ślizga fajnieMroziło solidnie. Kaliny miałam nie okryte , dziś dopiero owijałam, za rok już nie będzie jak...miałam nie owijać, ale jak zobaczyłam ile może być wiosną kwiecia to się ugięłam bo mi żal, że umarzną. Powiedz mi czy Ty owijałaś kalinę swoją jak była mała?

Nic nie owijam, próbowałam owijać w pierwszy rok np kilka rh (łapały grzyba i pąki się niszczyły)i coś tam jeszcze np judaszowiec ( i tak padł). I to była jedna czy dwie zimy.. Pożytku nie było, szpeciły szmaty na maksa.. i stwierdziłam że będzie rosło to co chce, a jak nie chce to wynocha.. I tak mam za mało miejsca na chciejstwa I za dużo innej roboty. Nie ogarniam tego .. mus ograniczyć co się da.

Nawet róż nie kopcuje, czasami coś tam podsypię jak zdążę.. w tym roku dostały trochę drobnej kory i to te tylko "szlachetniejsze".

...uDany ogród 18:54, 02 gru 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Masz bardzo przytulne i ciepłe mieszkanie. Jest w nim bardzo rodzinny klimat Ale przecież Ty taka jesteś...... Porcelana zachwyca. Odkurzasz ją w zmywarce czy ręcznie?

Aguś próbowałam tu stworzyć chociaż namiastkę mojego domu. Nie wszystko jest takie jakbym chciała, ale zamierzam się stąd wyprowadzić, jak Bóg da
Uwielbiam starocie, porcelanę i angielski klimat. Do Anglii mi daleko, ale chyba jestem na odpowiedniej drodze do celu.
Dziękuje za miłe słowa!
Porcelana to mój konik zaraz po ogrodzie i foto, a może przed już sama nie wiem
Co do mycia moich skorup to nie mam obecnie zmywarki... zostaje mycie ręczne
Ale ja to bardzo lubię i sprawia mi to ogromną przyjemność

...uDany ogród 18:43, 02 gru 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
pieknie u mnie tez juz pierwsza swieczka plonie

Izuniu dziękuję kochana
Zaczyna się najprzyjemniejszy czas w roku. Uwielbiam święta

...uDany ogród 18:41, 02 gru 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
A co Ty masz na podłodze? Kredens duży ile naczyń może pomieścić.Piękny,błyszczący.
Ja przymierzam się do kredensu ( białego ) w kuchni do samego sufitu.

Gosiu w całym mieszkaniu mam płytki ceramiczne. Kiedyś mi się podobały, mają ze 20 lat już i wołają o wymianę, ale póki co się wstrzymuję bo chciałabym dom wybudować, a jak zacznę remont to to już tu zostanę...
Kredens jest ogromny ma ponad dwa metry szerokości i dwa wysokości. Mieści kilka serwisów i inne moje zbiory Nie jest zbyt błyszczący.
Kuchnię też chcę białą, obecnie mam taką byle jaką a kiedyś chciałabym mieć piękną angielską zabudowę

Tu sekretarzyk z tej serii mebli

Ogród Cioci cz. 3 18:38, 02 gru 2018

Do góry
Pokażę Wam jeszcze to samo miejsce o tej samej porze roku 8 lat temu
Przedziwny Ogród 18:38, 02 gru 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że świątecznie działasz, cebulki jeszcze upolowałaś

W tym tygodniu planuję zrobić konstrukcje wianków, a może uda mi coś upleść. Myślę też o kulach z mchu.

Zapowiadają ocieplenie. Wreszcie cebule żonkili znajdą miejsce w ogrodzie

Kule z ubiegłego roku....

Ogród Małej Mi 2017 18:37, 02 gru 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, zmniejszanie tulipanowca trzeba robić ostrożnie. Jak klony.

I plan powinności wykonany - miło się czyta. I spotkanie towarzyskie w międzyczasie. Piękny koniec sezonu.

Ten plan wykonany tak samo jak i spotkanie.. na 5 minut....

Klony tnę mocno i byle jak.. i tak rosną Wiec jak tak samo tulipanowiec to może nie będzie źle.

Przedziwny Ogród 18:31, 02 gru 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Ja też czekam na więcej ozdób
Czy na te duże bombki naklejałaś pojedyncze koraliki, czy sznury.
Jutro jadę na zakupy i nie wiem co brać.

Grażynko, duże bombki oklejałam łańcuchem koralików i pojedynczymi kryształkami z plastiku. Łańcuchy dało mi się kupić w bardzo dobrej cenie, więc nie żałuję, że będą wykorzystane tylko raz. kryształki są ze sklepu - wszystko po 4 zł.

Kiedyś zrobiłam taką choinkę. Miała 1.2m wysokości, Zrobiłam ją z patyków z rębaka ( 15-20 cm dł). Byłam z niej bardzo dumna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies