Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 16:46, 02 gru 2018

Do góry
Sylwia u mnie też się budleje wysiewają i też sadzonki rozdaję, też tak jest z perukowcami.Budleje mam ze 4 kolory, fioletowe, białe i różowe, a są jeszcze żółte.
Na wiosnę szykuję rośliny dla kumpeli, zakłada ogród i większość będzie na mojej bazie.A góry są przepiękne, Ty masz do nich blisko.

Specjalnie dla Ciebie .

Kwiaty we włosach 16:42, 02 gru 2018

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:32, 02 gru 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Hej Piecuszku - masz fotki zimowego ogrodu?

Nie nie mam fotek z ogrodu...eM wrócił z delegacji chory, szybko mnie zaraził, dzisiaj chora sadziłam ostatnie krokusy
przy pomocy dłuta i młotka 100 sztuk,
W domciu ciepło i jeden łobuziak dokazuje i niszczy mi dekoracje

Kwiaty we włosach 16:19, 02 gru 2018

Do góry

Bylinowa łąka 15:55, 02 gru 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ula dobrze, że się rozrasta bo zwierzątka ryjące tunele i zjadające korzonki też nie próżnują.

Byłam w piątek od południa na działce. Było buro szaro i ponuro, ale bezwietrznie i tak cicho.
Powitały mnie takie widoki.

Potem ja się zabrałam za robotę i zrobiło się gorąco.

Grabiłam i kopałam, a jak poczułam się zmęczona, to zabrałam się za owijanie młodziutkich drzewek i krzaczków, którymi szkoda byłoby się dzielić z sarnami.

Śliczna ta chryzantemka. Zamówiłabym u Cieboe sadzonkę małą albo nasiona. Da się z nasion uzyskać?

Kopiesz tam gdzie będziesz sadzić coś na wiosnę, tak to rozumiem. Szkodników współczuję. A terenu nie ogradzacie przed zwierzętami. Bo wiele osób musiało to zrobić żeby zwierzyna nie zjadła ogrodu.
Ptasi gaj 15:43, 02 gru 2018

Do góry
Może to po prostu serb pendula ?

Strasznie ciężko zacytować w telefonie kawałek z takiego wielkiego postu na rozne tematy...

pestka56 napisał(a)
Po prostu we wszystkim trzeba zachować umiar

Elu
, sprawdziłaś tego świerka? Ja mam Brewera, ale nie sądzę, żeby ten twój to był ten, Za szybko rośnie.

Chcę wam u gościnnej Eli pokazać coś trawiastego (Ela, jakby co, to usunę). Może którejś z was przydadzą się te zdjęcia przy podejmowaniu decyzji o sadzeniu traw
To rabata ze znanego mi z fb ogrodu. Rośnie w nim 60 odmian traw Zdjęcia sprzed kilku dni.

Było o Pampasowej... Właściel ogrodu tak opisał zdjęcie:
"Pampaska... 4-letnia z tym, że w drugim roku prawie ją straciłem przez zaniedbalstwo... odratowana kwitnie znowu. Rośnie w gruncie 4 sezon"

Fajnie jest móc porównać różne trawy rosnące obok siebie:
"Od lewej widać m strictus... niewidoczna pennisetum, molinia, na środku dwa m gracilimus, następnie drugi od prawej m apache i zupełnie z prawej dwie pennisetum herbstzauber, biały pióropusz z lewej to m memory, a z prawej u góry m malepartus

"Pierwszy z prawej na dole m cabaret, z lewej pennisetum herbstzauber, nad cabaretem m purpurascens, za nim białe pióropusze m memory, dalej z lewej mieszanka, niewyraźnie widać, ale jest tam też rozplenica moudry, m george, m gracillimus, w tle giganteus i graziella"

Są też zdjęcia zbliżeń traw, ale nie wklejam, bo może się za bardzo u ciebie szarogęszę (szarogęsię )
Kwiaty we włosach 15:38, 02 gru 2018

Do góry
A u nas wesoło, wszystko się buja.

Zielono, brązowo i rdzawo

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:19, 02 gru 2018

Do góry
Agata,Haniu Kasiu dziekuje

swietujemy Adwent Juz pierwsza swieczka plonie
Ptasi gaj 15:02, 02 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
c.d.

Ta fotka skojarzyła mi się z młodzieńczą fryzurą Donalda zza oceanu...
Ogród Małej Mi 2017 14:54, 02 gru 2018

Do góry
Nikita napisał(a)

Brawo Ty. Kawał roboty odhaczony z listy.
Ania, rozbawiło mnie ...cytuję : "upolować kreta". Jak już zrobisz z nim porządek u siebie to jeszcze kilka zostało u mnie...niesamowicie kopią u mnie! Na wiosnę znów trzeba będzie zastanowić się nad jakim polowaniem na czarnofuterkowce.

Z powodu mrozu i brak u czasu.. gdzieś grasuje... zbieram się by go dopaść.. są bardzo aktywne tej jesieni. Dawno tak nie szalały.. zima jednak będzie solidna???

Kwiaty we włosach 14:53, 02 gru 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 14:48, 02 gru 2018

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 14:47, 02 gru 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No i wyrobiłas sie przed zimą, teraz tylko karmienie i obserwowanie ptaszków przez kilka miesięcyno i dla wnusiów wiecej czasu, będą szczęsliwi

Z tym czasem to kiepsko.. nie wiem kiedy sezon zleciał.. ale 3 miesiące i wiosna

Teraz pora na łyżwy.. ale nie mam to na butach
Kwiaty we włosach 14:45, 02 gru 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 14:43, 02 gru 2018

Do góry
teraz trawy chociaż są związane to ich tak szaleją na wietrze.

Ogród Małej Mi 2017 14:42, 02 gru 2018

Do góry
Czytam, ale odpowiem grupowo.. dziękuję za wizytę

Sylwia, mróz zacny, po oczku chodziłam..zamarznięte na kość

Ania Diabołek - u mnie ADHD mam ja i wystarczy.. a świat.. nie lubię.. i zawsze mnie przerażają.. bo nie lubię gotować (i nie umiem), koniec roku jest zawsze szalony bo wszyscy wszytko chcą do końca roku, a tu jeszcze święta wskakują.. nie wiadomo w co włożyć ręce..

Kasya - nie wiem dlaczego taki jest.. zawsze mi się wydawało że taki ma być Jak na razie to od dołu ucięliśmy dużo konarów, by łatwiej było pod nim chodzić. Widziałam w naturze tulipanowce, w tym dwa rosną blisko manie i są tez z szerokimi koronami. Zajrzałam o internetu i szczepione są wąskie, a mój w takim razie nie jest szczepiony Modny Bo teraz moda na nieszczepienie

Kasiek - bo my dwie szalone jeżeli idzie o przesadzanie

Adrianna - mi też na razie koteczki wystarczy tej co mam.. nie mam rodziny pod ręką, wiec nie mam komu powierzyć opieki jak wyjeżdżam, a z powodu pracy i zainteresowań co chwila gdzieś muszę wybyć.. Dlatego nie mam psa.. które bardzo lubię, ale ich nie zostawi samych w domu. Kot zostaje bez problemu nawet 2 dni, co najwyżej podrapane wszytko A na plusie jeszcze by się przydało.. trochę chociaż RH podlać muszę.. reszta ma sucho jak szlag.. liczyłam, że pdleję, ale nie zdążyłam ,a teraz woda wydmuchana z instalacji, a tak długich węzy do podlewania nie mam by sięgnąć od domu po całym ogrodzie.

Hanuś - raczej przypełzną... w pobliżu mam schronisko dla kotów.. wiec cała zgraja grasuje u mnie.. przygarnęłam czarną by odganiała inne , ale to inne raczej moją odganiają

Agnieszka W - bo jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą d..

Basilikum radzimy i ogród i ja bo innego wyjścia nie ma. Ale czasami (często) mam po prostu dość wszystkiego..

Kwiaty we włosach 14:40, 02 gru 2018

Do góry
Aniu zapraszam kiedy tylko masz ochotę a co do widoków i krajobrazów, to lubię tam wracać chociażby przez fotki.
Dzisiaj u nas słonecznie, mroźno, wieje trochę ale idzie wytrzymać.

Kapustka jeszcze się trzyma i nie poddaje się.

kwiatostany budlei

i zawilca

i jeszcze powojnika

Lubię takie fragmenty.
Ptasi gaj 13:37, 02 gru 2018

Do góry
Po prostu we wszystkim trzeba zachować umiar

Elu
, sprawdziłaś tego świerka? Ja mam Brewera, ale nie sądzę, żeby ten twój to był ten, Za szybko rośnie.

Chcę wam u gościnnej Eli pokazać coś trawiastego (Ela, jakby co, to usunę). Może którejś z was przydadzą się te zdjęcia przy podejmowaniu decyzji o sadzeniu traw
To rabata ze znanego mi z fb ogrodu. Rośnie w nim 60 odmian traw Zdjęcia sprzed kilku dni.

Było o Pampasowej... Właściel ogrodu tak opisał zdjęcie:
"Pampaska... 4-letnia z tym, że w drugim roku prawie ją straciłem przez zaniedbalstwo... odratowana kwitnie znowu. Rośnie w gruncie 4 sezon"

Fajnie jest móc porównać różne trawy rosnące obok siebie:
"Od lewej widać m strictus... niewidoczna pennisetum, molinia, na środku dwa m gracilimus, następnie drugi od prawej m apache i zupełnie z prawej dwie pennisetum herbstzauber, biały pióropusz z lewej to m memory, a z prawej u góry m malepartus

"Pierwszy z prawej na dole m cabaret, z lewej pennisetum herbstzauber, nad cabaretem m purpurascens, za nim białe pióropusze m memory, dalej z lewej mieszanka, niewyraźnie widać, ale jest tam też rozplenica moudry, m george, m gracillimus, w tle giganteus i graziella"

Są też zdjęcia zbliżeń traw, ale nie wklejam, bo może się za bardzo u ciebie szarogęszę (szarogęsię )
Ogrodowe szaleństwo ... 13:19, 02 gru 2018

Do góry
Pochwalę się Wam budowlą styropianową jaką mój tata zrobił do oczka, żeby rybki miały cieplej.

Mam nadzieję że rybki przetrwają zimę. Dodam ze mój tata ma 83 lata i 4 zawały za sobą. Dla niego był to nie lada wyczyn. Twierdzi, ze szkoda mu rynek, więc wymyślił takie coś.
Pamiętajcie o ogrodach 12:32, 02 gru 2018

Do góry

Wojciech Młynarski

Krótko piszę, bo
niewiele tak o pani wiem,
mało tak o pani wiem:
wstaje pani wczesnym dniem,
zmierzchem chodzi z psem.

Krótko piszę, bo
dość listów pani co dzień ma
i niewiele o to dba,
że pod oknem pani cień,
długi cień - to ja.

Może jasna łza
na twych rzęsach drży,
może czekasz na,
na ten właśnie list?

Krótko piszę, bo
niewiele tak o sobie wiem,
bo co ja o sobie wiem?
Tylko to, że pani jest
jawą mą i snem!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies