Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:29, 28 lis 2018

Do góry

Głowie się i troje i nic nie mogę wymyśleć. Pomożecie?
Czym zastąpić tego derenia? Chodzi mi o to miejsce w środku obok jeżówek. Dereń padł i w ogóle doszłam do wniosku, że nawet dobrze bo ten bialy odcień listków tam nie pasował.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:19, 28 lis 2018

Do góry

i od podwozia

Karmnik dla dzięciołów codziennie smalcem napełniam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:14, 28 lis 2018

Do góry
Kto pierwszy ten lepszy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:09, 28 lis 2018

Do góry
W karmnikach pełno bo mróz ścisnął ogonki

Księżycowy... 16:42, 28 lis 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Nowe miejsce na kompostowanie w sadzie. Trochę mnie denerwuje, że tak świecą te dechy, ale przecież się zestarzeją, obsadzę czymś i już się tak nie będzie rzucać w oczy.

Wendy, jak ściągniesz deski? Tam jest pewnie jakiś ogranicznik, żeby nie wpadły na dół. Pytam, bo próbuję zgłębić ten mechanizm. Ale jeszcze nie rozgryzłam.

Z czego są szpikulce? Takich nie widziałam w sprzedaży.

Super robótka. Pełen profesjonalizm z siatką.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:37, 28 lis 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)

O ja Cię, ależ z to sprytne ustrojstwo, świetna konstrukcja jak rozumiem Wasz pomysł?
Kurczę, no aż poczułam zapach dymu... naprawdę zazdroszczę możliwości
Edit:.... i przepadłam w Twoim wątku z zeszłego roku, niby to samo a jednak coś zupełnie innego o bielenie drzewek będę się pytać w odpowiednim czasie
Edit2: przepadłam również w wątku o budowaniu Słonecznego na szczęście, w pracy mało pracy

Do lutego mam czas, aby opracować sposób na cięcie choiny.

Wędzarnia kupiona na znanym portalu aukcyjnym. Cena nie zwalała z nóg. W razie, gdybyśmy nie sprostali sztuce wędzenia, nie byłoby dużego żalu.

Nie chce mi się wierzyć, że właśnie minęło 4 lata od przeprowadzki. Lubię czasem wracać do tamtych wspomnień. To był bardzo twórczy okres naszego życia. Opanowaliśmy wiele nowych umiejętności. Zastanawiałam się nawet, czy nie zmienić zawodu.

Bielenie robię zwykle na przełomie grudnia i stycznia. Kupuję wapno, dodaję trochę białej farby emulsyjnej, wody i l mleka. Nie spływa tak szybko.

Ogród Muszelki 16:33, 28 lis 2018

Do góry
I jak tu nie cieszyć się z wynalazku, jakim jest fotografia? Utrwala spektakularne chwile...

Ogród Muszelki 16:29, 28 lis 2018

Do góry
Kocham zachody słońca w Dolomitach...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:25, 28 lis 2018

Do góry
Sylwia, cieszę się, że Ci się podoba. Mnie czasem denerwują widoki w oczkach ażuru( niebieskie płachty okrywające drewno, żółte skrzynki tudzież inne góry rupieci).

Aurelio, miło witam nowego gościa. Życzę udanej lektury. Mam nadzieję, że nie będzie to stracony czas.

Ogród Muszelki 16:21, 28 lis 2018

Do góry
A tu złapane na gorącym uczynku. Ani myślały ustąpić nam miejsca na kolację
(schronisko Falier w Dolomitach).

Ogród Muszelki 16:16, 28 lis 2018

Do góry
Przyschroniskowa koza. Modlitwa poranna.

Ogród Muszelki 15:59, 28 lis 2018

Do góry
W Dolomitach.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:26, 28 lis 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Witaj,
co to za drzewka takie smukłe w tle?
Ogródek z futrzakami i kamieniami 14:28, 28 lis 2018

Do góry
Dziewczyny dziękuję, koniec listopada A u nas róże nadal kwitną, lawenda też i ML pierwszy raz .dzisiaj w nocy trochę przymrozilo i ogród z rana wyglądał cudnie ,jak znajdę chwilę to wkleję foty .
A dzisiaj nasze futrzaki
...uDany ogród 14:00, 28 lis 2018

Do góry
W ogrodzie u Mamy coraz więcej ptaków

w moim ogrodzie trochę inne ptactwo

dzisiaj złapałam raniuszka

...uDany ogród 13:57, 28 lis 2018

Do góry
Od kilku dni tylko na chwilę wyskakuję na obchód ogrodu i wracam do domu gdzie rozpoczęłam porządki świąteczne. Kuchnia już czysta w każdym kącie, a dzisiaj w ruch poszła łazienka i szafy u chłopców. Przy okazji robię totalną segregację pod kątem naszego nowego mikro domku
Wyobrażam sobie jak robię porządki w nowym domku, w kominku pali się ogień i stroję choinkę na święta patrząc na ogród przez okno...mam nadzieję, że kiedyś przyjdzie taka chwila

W ogrodzie panuje spokój

Kocham to miejsce
Nawadnianie kropelkowe - ogrodek dzialkowy 13:38, 28 lis 2018

Do góry
Czesc,

Chciałbym na przyszły sezon na ogródku założyć nawadnianie kropelkowe. Poczytałem troche artykułów w tym temacie i stworzylem maly projekt. Prosilbym o weryfikacje i odpowiedź na pare pytań.

Na zielono zaznaczone jest miejsce przyłączenia instalacji do kranu. Instalacja będzie podłączana w momencie kiedy bede chciał ją uruchomić, a kran odkręcany ręcznie. W tym miejscu zalozylbym filtr siatkowy z reduktorem cisnienia do 2. 8 bar.
Nastepnie rowniez na zielono zaznaczona jest rura doprowadzająca do której podłączone będą przewodów kroplujący bez kompensacji (emiter co 33cm).
Na czerwono przewod kroplujacy o dlugosci ok. 30m, na pomaranczowo dwa przewody o dlugosci do 50m każdy (rozstawione co ok. 50cm).

Proszę o parę podpowiedzi:
1. Czy taki plan instalacji jest poprawny?
2. Jaki powinien byc przewód doprowadzający, czy znajdę trójniki które pozwolą mi podłączyc przewód kroplujący do przewodu doprowadzadzającego?

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Michał
Za drzwiami do ogrodu... 13:33, 28 lis 2018

Do góry
Danusiu -nie bardziej niż Ty!Ale bardzo dziękuję za te wszystkie komplementy.Kreatywność jest zaraźliwa.A internet temu sprzyja .Ja bardzo lubię manualne zajęcia.Prace po których widać fizyczny efekt.A jeszcze jak się podoba też innym,albo sprawia im radość jeżeli jest prezentem,to warto poświęcać na to czas,czasami kosztem snu,lub tych przyziemnych obowiązków bez których świat się nie zawaliNajgorzej że tego czasu tak mało jak się pracuje zawodowo.
Nie wiem czy uda mi się w tym roku zrobić własnoręcznie jakieś prezenty,czy dekoracje...Na wszelki wypadek są te z poprzednich lat...
Podwórkowa rehabilitacja 13:25, 28 lis 2018

Do góry
I foteczki do relacji z telefonu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:16, 28 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sylwio,

wiem, że mogę u Ciebie pokazać też takie rozwiązanie. Nowoczesne a w miarę naturalne i chyba proste.

Chodzą mi takie po głowie płoty i przegrody naturalne.

Może komuś się przyda?

Świetna sprawa, to chyba jakieś gałęzie i gruba kora?
Moi rodzice ostatnio zrobili fotke tel w Berlinie, gdzie cała ściana w gospodzie była z równiutko przyciętych gałązek drzew owocowych, tych cieniutkich( wilków) rewelacyjnie to wyglądało
Czasem coś można z odpadu ogrodowego ciekawie zrobić, tylko pomysł mieć i chcieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies