Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 11:28, 26 lis 2018

AgataM napisał(a)
Donica świetna, bardzo mi się podoba, Z czego jest wykonana? Chodzi mi i szary kolor. Ogród piękny..... Białe dodatki z drewna dodają elegancji i lekkości
Pozdrawiam gorąco

Donica zrobiona jest że styroduru,to twardy styropian budowlany(ja kupiłam właśnie szary,ma lekką strukurę,nie jest całkowicie gładki).Listwy są styropianowe,a dekory odlane z gipsu na wzór tych drewnianych. Zrobiłam sobie silikonowe formy i odlałam z gipsu,by mieć po kilka sztuk. Bo planuję jeszcze conajmniej dwie takie donice.Mimo ,że dość fajnie wyglądają w tej kolorystyce szaro białej,to mi tak do niczego nie będą pasować.Nawet klejąc nie za bardzo uważałam na estetykę wykonania i widać nadmiary białego kleju roztarte na szarej płycie.Będę malować na piaskowy kolor,tak jak reszta elementów betonowych w ogrodzie.Zobaczymy jak mi pójdzie z tą imitacją
anabuko1 14:12, 26 lis 2018

anpi napisał(a)

Aniu,donica bardzo łatwa w wykonaniu.Najważniejsze aby pociąć płytę steroduru,o to poprosiłam ema
Dzięki za pochwały

To chyba przyjdziemy szybciej ba tą kawę i lekcję nauki robienia donic.
Jest jest za co chwalić
anpi 15:18, 27 lis 2018

Koniecznie!Aniu.

gogo 22:37, 27 lis 2018

Przeczytałam u Ani Anabuko, że podoba ci się ciemiernik cuchnący.
Możesz mieć wiosną ode mnie sadzonki.
Czy to poidełko, bardzo ładne
anpi 23:26, 27 lis 2018

Tak Gogo,to poidełko
Ciemiernika?...bardzo chętnie
Coleuski dla Ciebie mają się na razie dobrze.Czekają na wiosnę,by udać się w podróżA może coś jeszcze poszukujesz,potrzebujesz?
dana1s 07:50, 28 lis 2018

Aniu jesteś niezwykle zdolną, kreatywna i pracowitą osobą. Podziwiam stale Twoje nowe dokonania
Ogród cudowny, a rękodzieło zwala z nóg!
Pozdrawiam serdecznie w ten mroźny poranek
anpi 13:33, 28 lis 2018

Danusiu -nie bardziej niż Ty!Ale bardzo dziękuję za te wszystkie komplementy.Kreatywność jest zaraźliwa.A internet temu sprzyja .Ja bardzo lubię manualne zajęcia.Prace po których widać fizyczny efekt.A jeszcze jak się podoba też innym,albo sprawia im radość jeżeli jest prezentem,to warto poświęcać na to czas,czasami kosztem snu,lub tych przyziemnych obowiązków bez których świat się nie zawaliNajgorzej że tego czasu tak mało jak się pracuje zawodowo.
Nie wiem czy uda mi się w tym roku zrobić własnoręcznie jakieś prezenty,czy dekoracje...Na wszelki wypadek są te z poprzednich lat...
sierotka 16:47, 28 lis 2018

Dzień dobry Aniu
Dawno byłam w odwiedzinach przepięknie się u Ciebie dzieje :
Pozdrawiam cieplutko
AgataM 17:07, 28 lis 2018

Choineczka bardzo oryginalna. Na pewno na święta coś pięknego wymyślisz Ja też pracuję, ale na ozdoby zawsze znajdę czas
gogo 23:19, 28 lis 2018

Aniu, no, nie wytrzymam, znów coś cudnego zrobiłaś
A ja się pochwaliłam swoim " dziełem "
Ciemierniki nawet już mam dla Ciebie, na wszelki wypadek zrobiłam więcej sadzonek.
Mam więc czym się zrewanżować za koleusy.
Wasze ozdoby poddały mi nietypowy pomysł: robię zdjęcia z ekranu i wstawiam w osobny folder. I mogę stale je oglądać
Tak też robię z podobającymi mi się kompozycjami roślin, nie muszę nic zapisywać