Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 17:43, 08 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze, że te foty nam zostają bo by człowiek zapominał jak pięknie jest, byliny za rok odbiją, u mnie po wczorajszej ulewie znowu dalie leżą

u Ciebie to nie nadążam kobieto tyle się dzieje ,mostki ,rowy ,liny .....normalnie nie mogę wyjść z podziwu ,tyle się u Was dzieje

daj mi trochę swojego powera ,bo mój zdechł .....buksy dziś odkurzałam z suchego dziadostwa w środku .....spryskałam ponownie tym razem mospilanem ,bo spintor mi się skończył ....
nie znalazłam żadnej ćmy .....dopóki nie doszłam do skalniaka ,a tam jeden cały buksik w gąsiennicach zlałam mospilanem ,a w poniedziałek kupię spintor -ale i tak już po nim .....zeżarty
parę wrześniowych widoczków zostawiam

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Wybaczam wszystko uwielbiam tą mordeczkę ale Ci Madziu wszystko pięknie rośnie, busz straszny się zrobił, pięknie!

Paulinko dziękuję ,że wybaczasz
mordeczkę uwielbiam ,chociaż rozpieszczona jak dziadowski bicz
porosło wszystko masakrycznie ,ale szkody też są -powyżerane buksy ,wiąz też ma liście podziurawione .....cóż ,nie uniknie się plag ....

Buziaki i przeprosinki ,że się nie odzywam zbyt często ......

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia buziaki Kochana wysyłam ja też jakoś ostatnio nie czasowa byłam... teraz troszku nadrabiam czytam o nawałnicy, u mnie wczoraj przeszło, ale najgorzej nie było na szczęście... zachwycają mnie te Twoje trawiszcza na hortkowej

Monisia ten czas tak szybko ucieka .....wchodzę wieczorkiem nadrabiam zaległości ,a zanim dotrę do końca ulubionych ogrodów to padam i u siebie wątek zaniedbuję .....

trawiszcza uwielbiam i na hortkowej przedszkolaków z ice dance narobiłam -będę eksmitować frosted curl,ale to na wiosnę chyba
zostaną ML ,które pożarły limki ,jeszcze nie wiem co z brązowymi .....hmmmm .....to i tak na przyszły sezon zostawiam ....teraz już mi się nie chce i nie mam czasu zbyt wiele na ogród
Buziaki
limkowa limki pożarte

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:38, 08 wrz 2018

Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Effka, jak nazywa się ta trawka przy samym tarasie, ta soczysto-zielona?

To carex elata, jeśli pytasz o tą po prawej stronie :
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:56, 08 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

a powiedz mi, czy jakoś dogadzasz im w glebie? Qpa i te sprawy? Czy raczej lubią gorszą ziemię?

Dzięki za głos w każdym razie

Nie dogadzam im. Zimny chów
I u mnie też mają dość wąsko.

Edit: no brzydki trawnik tu mamy... sorry
Moja działka na Dębowym Lesie 16:27, 08 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Mam pytanie, czy ten bluszcz u Ciebie zimuje, czy trzeba go na zimę chować. Miałam kiedyś taki i po zimie mi nie ożył. Nie wiem czy to taki pech, czy one nie zimują w gruncie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:58, 08 wrz 2018
Do góry
polinka napisał(a)
W przerwie na kawe dzieje się
Jak jutro będę w stanie podnieść się z lozka to odpisze

chyba nie sama te płyty układasz?
choć jak nawigatorka obrzeża potrafiła sama zabetonować ...to już o nic nie powinnam pytać

ale kręgosłup ważna rzecz dbaj o niego
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:39, 08 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Dekoracja parapetowa urzekająca Skąd Ty wzięłaś szyszki chmielu...?
Zagroda domkowa przepiękna
Lilie o tej porze zachwycające
Masz niesamowity talent i wyczucie smaku.
Z tym ułatwieniem pracy w ogrodzie to masz rację. Ja tez poczyniłam pierwsze kroki. Gdzie ma być kolorowo to będą kwiaty, a gdzie wygoda będzie dużo traw i krzewów.
Wyobraź sobie, że rośnie obok mojego warzywnika ten chmiel. Sama byłam zaskoczona jego widokiem, oplótł całą porzeczkę.
Ja raczej pracy w ogródku to sobie nie ułatwię, bo ja bardzo pazerna na roślinki jestem, ale na pewno troszkę pozmieniam.
Za miłe słowa bardzo dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:34, 08 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dorotko co Ty chcesz orac ? Ty masz tak pięknie kolorowo soczyście . A dekoracje od zawsze mnie zachwycają . Lubisz jesień ? Ja bardzo .
Jesień lubię, mam ładne tło dla swojej posesji bo z 3 stron otacza mnie las. Przed domem mam jedno pole uprawne i za nim mieszany las z przewagą brzóz. Cudownie wyglądają cały rok, ale jesienią są najpiękniejsze. Jesień lubię, ale tą złotą, szeleszczącą suchymi, kolorowymi liśćmi. Poranne mgły i wschodzące słońce zza wysokich drzew daje pełen magii widok. Z drugiej strony domu, czyli w altanie mam cudowne zachody słońca. Promienie słoneczne wręcz tańczą między gałęziami moich wysokich świerków, a później słoneczko chowa się za lasem.

W ogródku mam kolorowo, ale ile trzeba przemyśleń, żeby cały rok wszędzie coś kwitło, a jak przyjdzie zrobić zdjęcie z szerokim kadrem to okazuje się, że nie ma co pokazać. Robienie dekoracji to zawsze był mój żywioł. U Ciebie nie ma tyle koloru co u mnie, ale jest zawsze elegancko i przejrzyście.

Jestem w polu 15:11, 08 wrz 2018

Do góry
Warmia napisał(a)

O tej róży myślałam, że to Capri
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:59, 08 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Robocza fota z telefonu - panele zamontowane do końca . Jeszcze bałagan ale na szybko wstawiam.

I znalazłam jednak miejsce na świecznicę .
cudny ten przesmyk! Rób Kasia plan ogrodu, muszę te zakamarki rozszyfrować
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:55, 08 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dorotko nie wpędzaj nas w kompleksy tyle talentów w jednej osóbce
Od dawna mówię, że jesteś mega zdolną kobietą i nie wierzyłaś miBukiet śliczny, lilie zaskoczenie pełne, rojniki obłędne i dopiero teraz wyłapałam jakie te gąski maleńkie
Zawsze twierdzę, że jak nie spróbuję to się nie przekonam czy potrafię, a jak już zacznę coś robić to dotąd aż wyjdzie.
Gąski mają około 12 cm i można je nałożyć na drut, który służy jako podpórka.
Wyobraź sobie, że lilak mi teraz zakwitł.

Ogród z rzeźbą 14:42, 08 wrz 2018
Do góry
BKosimkArt napisał(a)
A moja świecznica w tym roku jakaś bidna jest... nie wiem co się stało... w lato przysychała jakoś i nie wiem czy wypuści kwiaty
Pokaż koniecznie stan aktualny.

tu tez temat świecznic ..własnie swoje suchelce pokazałam

Zana pisze że to fota z zeszłego roku ....a jak w tym wygladaja ...bo ja takiego ciemnego pewnie i wilgotnego stanowiska u siebie w ogrodzie nie mam
Zana napisał(a)

Kasiu moje świecznice, fotka z ubiegłego roku. Jak widać są jakieś takie pomieszane. I zielone i "czarne". Nie znam nazwy odmiany. Jak wychodzą wiosną z ziemi to liście mają zielone, ale gałązki są ciemne. One tam praktycznie nie mają słońca, odrobinkę z rana słońce je muśnie a potem przez cały dzień są w całkowitym cieniu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:40, 08 wrz 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Oj, Dorotko te Twoje piękne dekoracje
Miło mi, że Ci się podobają, ja za to jestem fanką Twojego pięknego ogrodu.

Ukojenie 14:30, 08 wrz 2018

Do góry
I

Ukojenie 14:28, 08 wrz 2018

Do góry
Wystawa chyba bez szalu. Mnie zachwycilo to:

Ukojenie 14:25, 08 wrz 2018

Do góry
Sierciuch zadowolony

Ukojenie 14:23, 08 wrz 2018

Do góry
Bylam. Nie kupilam za wiele, a eM chodzil za mna i mowil: kup sobie cos jeszcze.
Niestety rozsadek i maly wybor pozwolily przyoszczedzic.

Moje zakupy: vernonia crinitata mammuth, rytewka nimbus white, 3x turzyca preire fire.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:55, 08 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
mój mordorek na trzcinniki

A tu moje potwory kocimiętkowe - zostały już tylko 3 sztuki i z powodzeniem zarastają to samo co w wersji 6 sztuk

Ale tu pohawia się pytanie - czy bedzie fajnie z miskantami Kleine fontane jak ten na fotce po środku? Czy bezpieczniej iść w trzcinniki KF jak na poprzedni płotek?

Kasiu, widzę że ostro działasz
nie wiem czy na trzcinniki nie powinnaś ciut więcej zostawić bo będą się liście kładły na trawnik... ale to możesz też zobaczyć jak podrosną i poszerzyć...

miskanty fajnie będą tam wyglądać... swoją drogą zachwyca mnie ta odmiana i chyba też gdzieś go wcisnę

ps. nie wiem czy niebawem nie pojawię się w Twoich stronach wpadnę, ale to się odezwę jeszcze bo nie wiem kiedy dokładnie...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:45, 08 wrz 2018

Do góry

[img size=640x457
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/172/1728495/original.JPG[/img]

O to
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies