Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:25, 22 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

(...)

Mam kilka zdjęć ze szkółki gdzie kupiłam tego dzielżana - oprócz szkółki był ogród taki trochę pokazowy w sensie takim że te rośliny mieli w sprzedaży - ja tam czułam się doskonale a Ewa Pszczelarnia nie ścieżki były waskie i nie widać było co za zakrętem i w każdej chwili mógł ktoś wyskoczyć i cap za rękaw

Brakowało mi oddechu i przestrzeni w tym ogrodzie. Coś jak labirynt.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 22 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo klimatycznie.
Sylwia a kiedy to można będzie zobaczyć Was w telewizorni? Koniecznie muszę nie przegapić
Ogród z wilkiem zamkn. 22:08, 22 paź 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Ja miskanty mam leciutko wysunięte do przodu bo tak jak napisałaś hortki będą wyższe. Moje hortki to polar bear, limki rosną od nich większe. Wszystko można co prawda korygować cięciem. Mam limkę już starą i co roku tnę ją bardzo mocno i nie jest wyższa niż 1,20.
Przed pasem hortek i ml u mnie są rozplenice potem rozchodniki a na samym brzegu mam amazon mist pomieszaną z jakimś floksem wiosennym ale nie szydlastym, nie wiem co to za odmiana. U mnie to wielki eksperyment. Myślę czy między rozplenice czegoś jeszcze nie wcisnąć(jeżówki, werbenę) bo powsadzałam ją z dużym marginesem na rozrośnięcie.

Asia ,a jaką masz szerokokość tej swojej rabaty ? moja ma tylko 3 metry ....trochę ją poszerzę -ale nie więcej niż 30-40 cm -bo tam mam przejście z kosiarką
rozplenic już nie będę tam dawać ,bo w skalniaku mam i będzie ich tam więcej ,z boku domu też są .....więc tu już nie chcę ...

..chcę wykorzystać ,to co tam jest ,tylko inaczej ułożone
tak jest teraz i nie jestem z niego zadowolona

Ogród z wilkiem zamkn. 22:00, 22 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne mgliste fotki Madziu

dziękuję Wiolu

wilkiem zakańczam fotki jesienne
teraz dopiero zimą pewnie coś pocykam

Ogród z wilkiem zamkn. 21:56, 22 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Madziu ale sesja, piękne zdjęcia. To z pajęczyną to arcydzieło!

dziękuję Danusiu to od Was się uczę .....co prawda jeszcze mi bardzo daleko ....ale nowy sprzęcik pomaga w pokazaniu tego ,jak się widzi swój ogród

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 21:54, 22 paź 2018

Do góry
Pastella...
Ogród z wilkiem zamkn. 21:53, 22 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
fotki cudne, szkoda czasem ze dalszy plan zakrywa mgła

dalszy plan też się odsłonił
zabawy ciąg dalszy dalsze kadry

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 21:48, 22 paź 2018

Do góry
Dziękuję dziewczyny,
Ostatnie dni jakieś z życia wyjęte przez wybory...
Dziś pokażę tylko co mnie biecnie zachwyca ostatnio w moim ogrodzie...
Trytoma 'Limelight'
Wszystkiego po trochu 21:47, 22 paź 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

Piękne paprocie, zwłaszcza ta druga. W tym roku posadziłam dwie pod dębami, ale to jeszcze maluchy. Też mam tam sucho, więc biegam z konewką, żeby nie uschły, jak poprzednie. Może tym razem się uda.
Fajny masz ten lasek, idealny na przechadzki. Jeśli tam sucho, to można posadzić epimedium, podobno daje radę na suchym stanowisku.
Pozdrawiam, Mireczko.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:46, 22 paź 2018

Do góry
Chyba pogadałam z wszystkimi
teraz czas wreszcie na ogród
troszkę popadło, zimno, wilgotno, można coś porobić
zostały różne prace, już niczego nie dzielę ale muszę powsadzać jeszcze jakieś doniczki i cebule - wiele nie zostało ale mam trochę starych
chce też zadbać o kanciki - to chyba dobry pomysł

pozdrawiam wszystkich

poranne mgły i ostatnie chwile z kolorami

Ogród z wilkiem zamkn. 21:46, 22 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
U Ciebie też tak dzisiaj tajemniczo mgliście było piękne ujęcia a te puszeczki z rojnikami będziesz chowała na zimę, czy zostaną w ogrodzie??? buziaki

dziękuję Monia
myślę ,że nie będę ich chować .....może ewentualnie schowam do skrzyń warzywnych
po mglistym poranku wyszło trochę zamglone słoneczko ,a ja zamiast sprzątać na ogrodzie -to bawiłam się nowym nabytkiem mam obfocony ogród z każdej strony

Za drzwiami do ogrodu... 21:45, 22 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Pod naszymi sosenkami,maślaczki

U mnie tez bylo zatrzesienie maslakow pod sosnami. Jaka to radocha przyjechac na dzialke i isc na grzybobranie potem przynosi sie miednice kozlarzy, maslakow, rydze ostatnio sie pojawily i prawdziwki 3 szt mialam.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:43, 22 paź 2018

Do góry

Ambrowiec

Sylwia, Twój ambrowiec cudny jest!! Moje takie były w ubiegłym roku, teraz są żółciutkie.

"Byłam" z Wami w górach, a teraz wróciłam do ogrodu. Piękna jesień
Ogród z wilkiem zamkn. 21:42, 22 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Asia dziękuję

... na mijankę mam posadzone ....co ok 1,20.....też tak masz ? muszę się przyjrzeć dokładniej

-nie wiem czy na wiosnę nie przesunąć limek do przodu .....chociaż one niby większe mają być niż ML ....a u mnie narazie takie niskie -młode

i muszę się u Ciebie przyjrzeć jak posadziłaś te niskie trawki ....bo sam przód w limkowej na wiosnę chcę przerobić ,ale jeszcze nie wiem dokładnie jak
tzn chcę zrobić potrójne rzędy takich samych niskich trawek ,ale nie wiem jak je ładnie ze sobą połączyć -zimą będę planować

Ja miskanty mam leciutko wysunięte do przodu bo tak jak napisałaś hortki będą wyższe. Moje hortki to polar bear, limki rosną od nich większe. Wszystko można co prawda korygować cięciem. Mam limkę już starą i co roku tnę ją bardzo mocno i nie jest wyższa niż 1,20.
Przed pasem hortek i ml u mnie są rozplenice potem rozchodniki a na samym brzegu mam amazon mist pomieszaną z jakimś floksem wiosennym ale nie szydlastym, nie wiem co to za odmiana. U mnie to wielki eksperyment. Myślę czy między rozplenice czegoś jeszcze nie wcisnąć(jeżówki, werbenę) bo powsadzałam ją z dużym marginesem na rozrośnięcie.
Za drzwiami do ogrodu... 21:41, 22 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Mirko te kwiatuszki to żeniszki,są jednoroczne ale czasami same się nasiewają.
Mam dwa żywopłoty z jałowców Skyroket,jeden też już ma ze 20 lat,drugi trochę młodszy.Strzyżemy je dość radykalnie jesienią na wysokość i szerokość.Ładnie się potem w ciągu sezonu regenerują.Nie są dodatkowo podlewane,tyle co deszczemCzasem podsypiemy nawozem yara mila lub jakimś do iglaków
Ja tam jestem z nich jak narazie zadowolona)Dają sobie radę na naszej piaszczystej ziemi.

Tu na zdjęciu zaraz po podstrzyżynach, ten starszy.Wiosną będą nowe przyrosty i pięknie pozielenieje oczywiście srebrzysto- niebieską zielenią

Aniu bardzo ladny jalowiec. Widzialam nie dawno. Przejezdzajac jak ktos obcinal jalowce tez przy parkanie bardzo radykalnie jestem ciekawa jak beda wygladac w przyszlym roku.
Ten grzybek fajnie wyada to wierzba?
Ogród z wilkiem zamkn. 21:40, 22 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Cudne foteczki,ta kropelkowa biżuteria,mgliste widoczki,ostre zbliżenia.
Piękna jesień u Ciebie,a nowy aparacik świetnie to oddaje.

dziekuję bawię się nim dzisiaj prawie cały dzień

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:39, 22 paź 2018

Do góry
Ja nie pamiętam kiedy tak naprawdę zaintrygowały mnie kosmosy. Chyba u sąsiadki. Były wszędobylskie. Moje pierwsze kwiaty to jeżówki, rutbekie i dalie. Moja mama takie ma, purpurowe. Potem była miłość nagietkowa.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:38, 22 paź 2018

Do góry
Malgosik napisał(a)

Róże przecudne

To Pomponella?

tak, to pomponella i tylko jeden bat
Ogród z wilkiem zamkn. 21:37, 22 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Madziu, zdjęcia rozmyte rewelacyjne, super, że masz nowy aparat. Ja musze mój ogarnąć bo ja na razie kiepsko mi to idzie

dziękuję Ewa cieszę się jak dzieciak .....ale zanim go rozpracuje ,to troche minie na razie się bawię

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:36, 22 paź 2018

Do góry
Jak tu ładnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies