Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:46, 27 lis 2018

Do góry

Popełniłam maczki do wstawienia do ogrodu na wiosnę .Jeszcze wysychają i skończyć muszę środeczki ---pomalować na czarno .

Dalej maluję szyszki na różne kolory do wrzucenia w słój.Pokażę jak wyschną ;d
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:45, 27 lis 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gałązki dereni wykorzystam do dekoracji świątecznych.

Moja Sibrica nie świeci tak jaskrawo, buuu, czemu? Czyżby oszukany dereń? A metkę ma nawet

Haniu, dziękuję za nfo o cyprysikach, zdecydowanie muszę je jednak przesadzić, lepiej teraz póki są jeszcze niezbyt duże.

I mus dokupić penisów, w sensie jakiegokolwiek, bo nie mam . Mam szukać jakichś konkretnych odmian? Pięknie sie wybarwiają, a teraz każdy kolor mocno wskazany.

Pochwal się co tam uwędziłaś pysznego? Ja nabyłam mały szybkowar żeby zjeść trochę "zdrowszej" wędliny, dobre chociaż tyle

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:44, 27 lis 2018

Do góry

wczorajsze słoneczko

świerk "Cincinata" - naprawdę jaki jesteś nie wie nikt...

Do raju daleko - u Ewy 10:42, 27 lis 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zdjęcia z dzisiaj - ambrowce

Piękne te ambrowce
Piękny kolor. Ciekawy kształt liści. Dlugo liście utrzymują.
A z zimowaniem jak ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:38, 27 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

No ta też po pokrzywie

Piękna
Chyba ja w tym roku będę zbierała więcej pokrzywy.

Schab wyglada bardzo apetycznie.
Pozdrawiam Halinko
Ogród w cieniu brzozy 10:33, 27 lis 2018

Do góry
Filomena napisał(a)
Krwiściągi darzę nieustającym sentymentem. A to z powodu nielicznych spacerów rodzinnych po łąkach. Było ich zaledwie kilka, całą rodziną, niektóre łąki po skoszeniu uwalniały kojące kumarynowe olejki, które tak lubię. Kwitnące krwiściągi jak małe robaki nadziane na patyki zwracały moją dziecięcą uwagę. U mnie chyba na nie za sucho, latem szybko schnie. Ciekawe, jak ten odmianowy radzi sobie z suchym podłożem?

Witaj Filomeno, a ja ich nie znałam, w moich stronach rodzinnych nie występowały, myślę, że będą krócej kwitły. Jak tak o nich piszesz, to koniecznie muszę go przesadzić w dłużej trzymającą wilgoć część rabaty.
Hortensje wszystkie ślicznie kwitły, także ta bardziej delikatna, dwie będę przesadzać na wiosnę na docelowe miejsce.
Dla Ciebie moje nowości, kwitnące na jednorocznych pędach, pierwsza, nie mogę odszukać nazwy.

Druga z serii Everbloom, miała być biała, zakwitła w pierwszym roku tak jaskrawym niebieskim kolorem, że chciałam się jej pozbyć. Poprawiła się jednak i niech tak zostanie.

Ostatnia Deep Purple, bardzo mocny nasycony kolor.
Ogród Cioci cz. 3 10:29, 27 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Takie znalazłam. na pierwszej fotce za czerwonym klonikiem na drugiej przed stolikiem na łuku.
Będzie miała z 30 do 40 cm z kotkami. Do kulek tej wielkości będzie pasować

No piękne te twoje rabaty.świetnie skomponowane. I te trawy przepiękne.
Czytam o problemach z kręgosłupem. To uciążliwe. . I mnie ostatnio daje w kość . Już chodzę do masazysty.
Zdrówka Gosiu
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:12, 27 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Sylwia, bardzo mnie to cieszy

tu moje po małej porcji śniegu, część zabiorę, część będę tu dzielić, przenoszę stąd All Gold, nie wiem czy i jeżówki nie zabiorę, jakoś ciasno się zrobiło

Bo na Twojej ziemi wszystko jak na drożdżach przyrastaTakiego tłustego czarnoziemu to ja jeszcze u nikogo nie widziałam jak u Ciebie.
Ogród z łezką II 10:08, 27 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

i zobaczcie jak pieknie prowadzone jeżyny troche za wczesnie bylysmy

Szukałam huśtawki ale to niełatwe zadanie przy tylu stronkach. Znalazłam zdjęcia z wizyty O.
No nie mogę się nie uśmiechnąć na to pierwsze zdjęcie - Krzysiu i Rysiu jak zwykle chętni i gotowi do pomocy Wam kobietki. Super. Pozdrawiam eMusiów.

Druga fotka - jest huśtawka - Hurra ale że ślepa jestem trochę już to niedowidzę - Laguna ta z prawej? (ciekawe czy trafiłam) - ile u Ciebie tam jest?
Lagunę w internecie oczywiście obejrzałam - wydaje się że byłaby idealne Dziękuję wiedziałam że od razu trafisz
A jeżyny fantastyczne!
Bardzo Ci ładnie Kasiu w jasnych włosach.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:39, 27 lis 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)

Halinko, przepis przetestowany przez Ciebie? Jeżeli tak to jak oceniasz warto zrobić?

Tak warto .Reszta w Kuchni ogrodowej w mojej stronie Schab dojrzewający.
Schab dojrzewający 09:37, 27 lis 2018

Do góry
Nigdy nie upiekłam ani nie ugotowałam dobrego wilgotnego schabu środkowegi i chyba nareszcie mam dobry przepis----to schab gotowany. Jest pyszny wilgotny cały ugotowany /chodzi o środek.Robiłam go pierwszy raz ale narrrreszcie się udał .następnym razem dodam więcej czosnku i przypraw bo ciut za mało dałam na 1,5 kg,ale praktyka czyni miszcza ha ha Pozdrawiam i polecam ten sposób.

Tak jak nigdy nie zrobiłam dobrego ciasta drożdzowego ani makowca .Nie wiem co robię nie tak ale się nie poddaję

A może ktoś ma taki przepis na drożdzowe?????
Ukojenie 09:22, 27 lis 2018

Do góry
u mnie dziś nad ranem minus 5 i leciutki szron

Z remontowych wieści - eM rozgryzł brak prądu i już jest OK, szkoda tylko, że dziś późno skończy pracę... kciuki się przydadzą - dziękuję

...a w domu mam kawałek lata

Ale chyba nie jest mu zbyt dobrze - popatrzcie na liście:
Moje ogrodowe marzenia... 09:08, 27 lis 2018

Do góry
A teraz pozostaje czekać na zimę

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:56, 27 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Mam nadzieję, że jakoś znajdziesz czas Oliwko i pokażesz swoje cisy
To początek cięcia, w piątek przychodzą po raz 3 i znowu będzie tego od groma, a potem znowu czyszczenie i grabienie, bo igieł spadnie przy okazji mnóstwo; ciekawi mnie, jak to będzie w nowym sezonie, na plus czy nie..buziaki posyłam

a moje cisy super, ale musiałam robić im kilka razy oprysk na misecznika
cięłam końcówki co 2 tygodnie i ładnie nabrały masy..

Hej Irenko,u mnie wypadło dokładnie 30% w sezonie. Zobaczymy co będzie na wiosnę. Ja ich nie cięłam w sezonie- bałam się. Może to byl błąd. Proszę napisz mi kiedy najwcześniej na wiosnę mogę zacząć przycinanie.
pozdrawiam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:27, 27 lis 2018

Do góry
Pawlus napisał(a)

Główny punkt, staw:

]size=640x427]//www.ogrodowisko.pl/uploads/p/150/1501275/original.JPG[/img]

Jeszcze te widoczki mi się podobają.
Muszę więcej prześledzić twój wątek.
Ale czasu mało .To w wolnych chwilach..
A jak sobie radzisz z tym koszeniem trawy do tafli wody??
A może mi cos doradzisz ??
Doświadczenie już masz.
Pozdrawiam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:25, 27 lis 2018

Do góry
Pawlus napisał(a)

Przyszłam do ciebie za poleceniem Dorotki w sprawie stawu.
Masz piękny ogrod.
Piękne rośliny .No i ten staw
Moj dopiero jest wykopany.I przez zimę będę się zastanawiać czy go obsadzić.
Zwłaszcza ,ze fundusze mikre.
Ale coś muszę wymyślić, przy tym stawie.
Twoj jest pięknie obsadzony.
A co to za trawa na 2 i 3 zdjęciu ?? Śliczna
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:56, 27 lis 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Ale akcja. Nie każdy "fachowiec" podejmie się takiej pracy.

Irenko uważasz, że wszystkie trawy nie lubią mieć wysypanej kory?
Nasypałam kory na konwalnika oraz trawę oszimską evergold? I teraz nie wiem czy zrobiłam dobrze. Jeszcze mogę zebrać korę.

Oni się w tym specjalizują, u nie mają trudniej, bo trzeba uważać na niższe piętra, młode drzewka, jak magnolia itp.
Osobiście uważam, że trawy kory nie lubią i nie potrzebują, mam wszystkie trawy dorodne, ale dziewczyny mają korę i trawy im rosną, trzeba wybrać

muszę się zbierać, reszta odpowiedzi później..

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:52, 27 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Duży ogród i dojrzały widać ile pracy wymaga, ale jest śliczny Irenko dzięki Wam i Waszym wysiłkom.Cieszę się, ze znów możemy go podziwiać

Im starszy, tym więcej, zwłaszcza jak jest różnorodność. No i my coraz wolniejsi...
Dosadziłam nowe trawy, miskanty Herman Mussel i Kleine Fontane, oraz rozplenice wschodnie i znowu pampasową)
Dzięki Sylwia
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:43, 27 lis 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
No faktycznie akcja kastracja u Ciebie
W starych ogrodach tak niestety jest że z czasem brakuje światła i przewiewu i trzeba ingerować. Ja co 2 lata mam ekipę tnącą czuby, podkrzesanie na razie robie sama póki dosięgam na drabinie.
Wiosną będziesz cieszyć się słońcem
Pozdrawiam

My od lat podkrzesanie robimy, ale teraz już bez specjalistów nie da rady. Wczoraj mąż skrócił tulipanowca, został mały pieniek, ciekawe czy wypuści nowe liście?
Słońca mi nie brakowało, ale po wichurach stale full pracy z igłami, natomiast wiąz to suche konary i multum liści, teraz będzie lżej, więcej luzu mój ogród prawie 22 lata będzie mieć, postarzał się buziaki

róże listopadowe z 15.11
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:39, 27 lis 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Irenko, jakże dobrze się czyta, że nadal ogród Cię cieszy, że podejmujesz trud utrzymania tego dojrzałego ogrodu w stanie zadawalającej Cię perfekcji
Ciagle zagladam tu, choć wiem i szanuję to, że czasem potrzebna jest chwila oderwania tak jak to bywa w dobrym małżeństwie - dla tzw. "higieny psychicznej"
Serdeczne całusy przesyłam, i ...oby do wiosny

Alu, ogród nadal kocham, ale sezon trudny, praca na okrągło, więc czasami zniechęcenie dopada, albo trzeba przerwę zrobić. Stąd też pewne zmiany nastąpiły. W międzyczasie walczymy z garażami, mam nadzieję, że w przyszłym roku koniec będzie. Potem na tapecie nowa pergola nudzić się nie ma kiedy, do wiosny mnie jeszcze nie ciągnie, ha ha, buziaki

wstawiam zdjęcia z listopada, ale z rożnych dni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies