Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:47, 03 kwi 2014

Do góry
Nie gdniewajcie się jeśli nie odpowiadam wszystkim lub nie odmachuje. Nie da rady.... Jeśli chcę być w Waszych wątkach trzeba prowadzić program naprawczy ....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:46, 03 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja wiem, że Ty turzyce...jeszcze proso rózgowate znalazłam..Magnolia nie ma wątku, z tego co wiem. Do Bociusi polecę!!! Przecież kiedyś wróci...

Leć do Agniechy lub Malkul, tam często zagląda magnolia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:45, 03 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Masz rację Marzenko już drobne zielicho wyszło i trzeba wywalać, też mam kępki trawy, podagrycznika paskudy i mleczu i wszystko trzeba usunąć, bo szybko rośnie dobrze, że pod graby nie dajesz kamyków, ich liście mogą tam leżeć i będziesz miała od razu nawożenie kompostowe, albo do worków odkurzaczem wyzbierać żeby się rozłożyły

Aniu chwasty wiosną rosną szybciej niż wszystkie inne rośliny.... Od 5 lat przekonuje sie o tym.... A w poprzednim ogrodzie myślałam, że chwasty nie istnieją.....
Liście grabów zawsze zostaja w nózkach, fajnie ściólkują i sie rozkladają. Mam już jakąs koncepcję na kamienie przy tarasie ale mi sie nie spieszy. Najbardziej chyba lubię planowanie. Stoję nieraz tak 15 min i gapie sie na rabatę i dumam.... A zimą to już cały ogród w myślach zmieniam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:42, 03 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Zastanawiam się nad trawkami między kulkami...najpierw mnie stipy u Any zachwyciły, ale poczytałam, że nie zimują, teraz śmiałka znalazłam...wiesz coś o nim?

Aleś mnie połechtała...jeszcze rumieńce mam

A magnolek zazdraszczam, wiesz przecież

Kindzia piekniej Twój ogród w oczach
Stipy u mnie przezimowały już drugą zimę, ale mam je przykryte grubą warstwą kory. I tak chyba najbardziej kocham wszelkie odmiany carex'ów. Śmiałka nie znam, zapytaj może Magnoli?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:40, 03 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen przeczołgałaś mnie tak okrutnie tymi magnoliami ... a ja taka z tego zadowolona jestem, że sama nie wiem czy wszystko ze mną ok ... ...
przyjrzałam się wiosennym fotkom ... i bardzo lubię Twój ogród wiosną ... widać teraz to co potem ginie w gąszczu dla "zdjęciowców" (w wolnym tłumaczeniu grupa mająca możliwość podziwiać to i owo tylko na zdjęciach ) ... no widać ... nie powiem do której kulki doliczyłam ... ale ich jest !!! i jakie cudne som ...

Iza w ubiegłym roku miałam 49 kulek..... Dokupiłam jesienią i wiosną kolejne.... Chyba min 10....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:39, 03 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Marzenko, Ty masz niestety w tym temacie doświadczenie: czy krewetki się ruszają po wyjęciu z ziemi? Chyba gdzieś czytałam, że larwa chrabąszcza się rusza, a opuchlaka nie, a moje paskudy były cały czas aktywne i ożywione. Łudzę się, że to nie opuchlaki. Znalazłam je luzem w ziemi, nie było blisko żadnych roślin, w zeszłym roku warzywnik.

Larwy opuchlaka są białe , bez nózek i nieruchome, mam ich dużo, znamy się dobrze pędrakow znalazłam tylko kilka, przeraziłam się gdy zobaczyłam pędraka guniaka czerwczyka był wielki... Pędraki są ciemniejsze, niekiedy bardziej brazowawe lub szarawe i maja nózki. Czy jedno czy drugie będzie podżerało korzenie roslin. Czytam często, ze pedraki upodobały sobie trawniki, opuchlaki raczej żurawki.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:36, 03 kwi 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Madżenko ja też ciekawa jestem efektów eMa5 bo właśnie do mnie dotarł i planuję go użyć w sobotę , napisz coś więcej w jakich proporcjach lałaś??

Najpierw lałam z konewki.... Powinnam opryskać..... A ja wlałam do dozownika nawozów do magicznej siły i opryskałam cały ogród..... Kupiłam dwa litry na ok 200m2 ... I polałam po wszystkich rabatach za wyjątkiem trawnika...

Ale na stronie EMA przeczytałam, że sorzedają taki dozownik do EMA i Nicieni... Więc za leniwa jestem aby robić oprysk albo lać z konewki...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:34, 03 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Calkiem mozliwe ze tak szybko dziala. Czekam na relacje i spostrzezenia

Kasia ja się nadal boję, że nie powinnam teraz polać nicieni....
Rododendronowy ogród II. 22:26, 03 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Gabrysiu mam cztery magnolie, jedna gwiaździsta białą która prawie wcale nie rośnie pewnie z powodu ciągłego przesadzania, drugą dosc duzą Alexandrinę , już ma popękane pąki , trzecia to Suzan, też pokazuje juz kolorek ale pączki ma wyjatkowo małe w tym roku , Aleksandrina zreszta również , pewnie z braku deszczu i ostatnia to Nigra. Tak ze jeśli nie bedzie mocnych przymrozków to moze Aleksadrina i Gwiaździsta będą kwitły a moze nawet i Suzan ale jesli przymrozi to wszystkie stracą kwiaty.
Bardzo dużą tą Kikuzaki kupiłaś jak na jej wolny wzrost, moja nie wiem jak sie nazywa bo to z czasów gdy nazw nie pisali. Pozdrówka.

Bogdziu czy mogłabym. Cię poprosić o porównanie na zdjęciach Nigry i Suzan?
Rewolucje ogrodowe Pauli 22:19, 03 kwi 2014

Do góry
Jak patrzę na rabatę przed domem, to wiem co czujesz jesteś szczęsliwa i dumna z miesiąca na miesiąc będzie jeszcze piękniej a Ty będziesz nabierać chęci do dalszych prac.
Leśne Wzgórze 22:17, 03 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Ogłaszam wyniki Waszego głosowania
1. Vanilka
2. Limka
3. Silver Dollar
4. Phantom

Pinky Winky została skreślona z listy

A tak serio teraz zdecydowałam się na Vanille Fraise - mam dla niej dobre miejsce z podłączonym kropelkowym i dość dobrą ziemią..... Później chyba zdecyduję się na Phantom (dziękuję Aniu Mi za podpowiedź) bo wyczytałam, że ma mniejsze wymagania od innych hortensji, więc powinna dać radę na innym miejscu, gdzie też chętnie widziałabym hortensje. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za Wasze głosy.

Za numerem 1 i 2 też oddałabym glos. Na mojej liście jest jeszcze anabell, mam odmianę incrediball.
Nie zachwyca mnie ani grandiflora ani magical moonlight. I mam mnostwo ogrodowych ale mam inny klimat sorry taki mamy klimat...
Jurajski Ogród 22:12, 03 kwi 2014

Do góry
Agnieszko czy żagwin przetrwałby na rabacie, która jest podlewana zraszaczami z trawnika? Czy byłoby dla niego za mokro? Nadmieniam, że mam cięzką , gliniastą glebę.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:08, 03 kwi 2014

Do góry
Karolina wpadłam na pismo obrazkowe... A tu nic...
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 22:00, 03 kwi 2014

Do góry
Wpadłam popatrzeć na te cudowne inspiracje
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:56, 03 kwi 2014

Do góry
Ania dzisiaj u mnie o 18 było +23 a w nocy +7... Wspólczuję tej pogody u Ciebie, jakoś tak nierównomiernie się rozkłada....
Blaski i cienie nowego życia 21:52, 03 kwi 2014

Do góry
Ula ciekawa jestem cięcia bukszpanów. Cieszę się że horti od Kindzi żyją. Ale będzie w tym roku szaleństwo hortensjowe.
Ogród z łezką 21:49, 03 kwi 2014

Do góry
Kasiu perfekcyjne kulki!! Wreszcie pokazałaś ogród z dalszej perspektywie. Jak wszystko pieknie i regularnie uporządkowane.
Moja codzienność - ogród Oli 21:43, 03 kwi 2014

Do góry
Musimy w sobotę spreparaować trumienki....
Początki w Kruklandii 21:35, 03 kwi 2014

Do góry
Hi hi, płucka, netki i erotyczne lrgany obejrzałam. Ja głosuję za idelanym kołeczkiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 03 kwi 2014

Do góry
Sebuś wiesz, że ja z Ciebie dumna jestem !!!
Masz wtorek wolny? Bo mam propozycję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies