Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 20:40, 03 kwi 2014

Ten targ w Pabianicach jest wyjatkowy i nie jest prawdą ze wszędzie sa podobne bo mało gdzie takie sa.Karola jak Ania kupiła sobie i dla mnie ciemierniki to juz nam nie kupuj.Pozdrówka.
Mathildis 21:14, 03 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Nie znam tej firmy. Też polecam Benex www.cebule-kwiatowe.pl

do końca lutego mają rabat 7%. Jak chcesz możemy wspólnie coś zamówić, bo sama też naskładałam roślinek na 200 zł (przy 200 zł wysyłka kurierem gratis).

Moje hosty z ich "hosta-mix" z ubiegłego roku - 5 szt za 16 zł jakoś:

W sobotę wybieram się do Łodzi - okolice ikea - po te skrzynie o których pisałyśmy. Na miejscu, po 18 zł/szt jakbyśmy razem pojechały, może rabat by dali?

pozdrawiam

Wszędzie mi się rzucają w oczy przepiękne ławki.... zdradzisz gdzie swoją kupiłaś....
popcorn 21:15, 03 kwi 2014

Magdo, jak dla mnie mogłoby popadać Cały czas, prócz czwartkowego poranka i weekendu Oczywiście bez przesady Ale dość sucho jest, jutro chyba dymkę chociaż muszę podlać, no i bób i groch. Namoczone nasiona sadziłam w suchą ziemię... hmm..

Bożenko, może i racja, choć jestem zdania że trzeba mieć oczy i uszy otwarte i poszukać, porozmawiać ze znajomymi, najlepiej szperaczami jak ja Na Bałutach jest podobny targ, a to Łódź, blisko. W Warszawie były przynajmniej 3 miejsca gdzie różności tego typu można było kupić. Pod Augustowem gdzie jeździmy często, jest wielki kiermasz staroci raz w miesiącu, na targu sporo stoisk z różnościami, i w Suchowoli co czwartek targ. Gdzie się obejrzę, tam coś w tym stylu jest U moich Rodziców w Oświęcimiu też. W Krakowie jest giełda samochodowa, w Mysłowicach też-i obok takie starocie są.
Zazdroszczę ciemierników, ładne i w dobrej cenie Ok, to jakby co tylko Gabrysi kupię.
Buziaki!!
popcorn 21:17, 03 kwi 2014

hej Matyldo, (chciałam tak dać na imię mojej Młodej); ławkę kupiłam na allegro.
W ub roku były po 899... a swoją kupiłam od nich powystawową, pękniętą w jednym miejscu, jakoś za 500zł + wysyłka.

http://allegro.pl/drewniana-lawka-ogrodowa-tekowa-180cm-marlboro-i4111429803.html
Bogdzia 21:19, 03 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Magdo, jak dla mnie mogłoby popadać Cały czas, prócz czwartkowego poranka i weekendu Oczywiście bez przesady Ale dość sucho jest, jutro chyba dymkę chociaż muszę podlać, no i bób i groch. Namoczone nasiona sadziłam w suchą ziemię... hmm..

Bożenko, może i racja, choć jestem zdania że trzeba mieć oczy i uszy otwarte i poszukać, porozmawiać ze znajomymi, najlepiej szperaczami jak ja Na Bałutach jest podobny targ, a to Łódź, blisko. W Warszawie były przynajmniej 3 miejsca gdzie różności tego typu można było kupić. Pod Augustowem gdzie jeździmy często, jest wielki kiermasz staroci raz w miesiącu, na targu sporo stoisk z różnościami, i w Suchowoli co czwartek targ. Gdzie się obejrzę, tam coś w tym stylu jest U moich Rodziców w Oświęcimiu też. W Krakowie jest giełda samochodowa, w Mysłowicach też-i obok takie starocie są.
Zazdroszczę ciemierników, ładne i w dobrej cenie Ok, to jakby co tylko Gabrysi kupię.
Buziaki!!

Masz racje na giełdach samochodowych takie starocie sprzedaja .
Margolka 21:33, 03 kwi 2014

kurcze, ja musiałam trochę podlać, zwłaszcza to co posadziłam, ale w niektórych miejscach w ogrodzie też podlałam, bo straszna patelnia była (i Rh i magnolię, bo sypnęłam im nawóz)
Madzenka 22:08, 03 kwi 2014

Karolina wpadłam na pismo obrazkowe... A tu nic...
popcorn 06:51, 04 kwi 2014

Małgoś, ja dzisiaj popodlewam. Bo jednak sucho jest
Marzenko, poprawię się może dzisiaj strzelę parę fotek, widziałam że kolejne żonkile zakwitły

Buziam i miłego nowego dnia! Już piątek, jupi!
popcorn 08:08, 04 kwi 2014

Kupiłam sobie dzisiaj na targu 4 małe sasanki. Posadzę w łysych miejscach na rabacie przed domem. Miałam parę sasanek, nawet rok temu kupiłam od jakiejś babci na targu, po mojej Babci miałam 2 i wszystkie zniknęły nie wiem dlaczego. A że fajne są, będę miała znowu

Miłego dnia!
agniecha973 08:13, 04 kwi 2014

Mi nornice podgryzły w tym roku sasanki. Zostały dziury i części nadziemne bez korzeni.