Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 12:04, 05 wrz 2018

Do góry
iwonadm napisał(a)

james galway

Witaj. Nie mogę przestać się uśmiechać do Twoich róż Zjawiskowy ogród stworzyłaś. Liliowców niestety nie mam u siebie, nie wiem dlaczego. Muszę się poprawić.

Mam prośbę, jaka biała róża rośnie za James Galway? Szukam właśnie białej róży dla swojego
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:03, 05 wrz 2018

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, wiesz że kocham twój ogród i domek. Ogród co roku piękniejszy, bo tworzy go pasjotnatka. Mam nadzieję go jeszcze w tym roku podziwiać.
Dziękuję Ewo, tyle ciepłych słów.
Jesień ma być pogodna więc będzie okazja do odwiedzin.

Popatrz, gdzie ona się zadomowiła
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:34, 05 wrz 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ale trawa gesta piekna soczysta chciala bym zobaczyc jeszcze foto ze scietej calkiem trawki

trawka po ścięciu jest mniej zielona bo i mniej światła miała. Powinno to się zmienić przez pare dni, a potem ściacham na 1cm no, jak będzie sucho bo teraz faza deszczy. Muszę się pozastanawiać czy robić dosiewki trawy bo są dziury jeszcze po stanie z ub roku, czy może jednak się ją zmieni na rolkę w przyszłym sezonie.

Przy okazji pochwalę się i wierzbami hakuro nishiki - bo one popularne nie są na ogrodowisku, też swoje nawet chciałam wywalac a w tym roku stwierdziłam ze je lubię. Moje są mniej różowe niż czasem hakuro bywa i pewnie dlatego je lubię. Wiosną ścinałam na zero. A przez lato stanowiły fajny cien i odcięcie od sąsiadów.

a drugą rośliną która pochwalę się to klon. ten po lewej, ładnie przyrósł, myślę że spokojnie z pół metra Był na wysokości siatki na początku sezonu a teraz pięknie buja. oby się rozkrzewił w przyszłym sezonie, bo jak nie to znów będę go przycinać z góry tak jak to robili w sklepie.
Słoneczny Ogród 11:30, 05 wrz 2018

Do góry
Mam jeszcze (od wiosny) do wsadzenia sosnę o długich zieloniutko-niebieskich igłach.
Chyba już wreszcie się zdecydowałam gdzie będzie rosła.
Posadzę ją obok różowej rabaty po lewej stronie koło niebieskiego świerka, tam mam puste miejsce za ostrózkami.

Słoneczny Ogród 11:02, 05 wrz 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
wow pierwszy raz widze kwitnace hakonki rewelka a te kaktusy to jakis szok przesliczne kwiatostany wieksze niz caly kaktus

Hakonki kwitną i jak widać ten kwiat mają też taki zwiewny.
Moja hakonka jednoroczna jest i nie wiem czy jej na wiosnę nie podzielę.
2 kaktusy mam na parapecie kuchennym południowa strona i oba kwitną kilka razy w roku. Najpierw jest taka kuleczka kudłata a potem z niej rośnie kilka dni długa trąba, no i zakwita zawsze tak samo późnym wieczorem, na noc tak ok 21:30. Kwiat utrzymuje się jeszcze cały następny dzień ... i koniec pokazu.

Słoneczny Ogród 10:55, 05 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Świetne te fotki kaktusa z kwitnącym miskantem w tle.
Przepiękną mam hortensję na pniu. Kwiat jej niesamowity. Moja jakaś biedniutka, mimo nawożenia i podlewania

Dziękuję za pochwały.
Dopiero od kilku dni widzę tego kwitnącego mislkanta przez okno i coraz to wyżej. Tegoroczne nasadzenie, a okno całkiem wysoko
Hortensja w pierwszym roku wyglądała tak jak powyżej, ale w tym roku podobnie, jakos mocno nie przyrosła.
Nie martw sie o swoją, na pewno przytyje
Moja w tym roku na dwóch zdjęciach tylko gości, to jedno z nich.
Typografia ogrodu 10:55, 05 wrz 2018

Do góry
U nas gruszki w popiele: te pierwsze dosłownie lecą z drzewa (pyszne) - Pszczolko tak jedna galazka bez owoców to ta od podcinanego paka a popiół w ziemi- nie pada ciut pokropiło w weekend a ziemia jak na pustyni-doświadczyłam wywalając barwinek z zagajnika który już mnie denerwował bardzo

Ogród w remoncie 10:44, 05 wrz 2018

Do góry
magnolia napisał(a)

pokaż tę co się sprawdza

A proszę ,tylko nie każ mi mówić nazwy bo nie znam. To drugie kwitnienie. Mam jedną sadzoneczkę i chyba będę rozmnażać.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:15, 05 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)
Różowa różyczka na obelisku urocza. Jak się nazywa?

Basiu to róża Elmshorn.
Cudna róża.Z małą przerwą kitnie prawie cały czas.

I milin
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:09, 05 wrz 2018

Do góry
Mam pytanie co można posadzić tym miejscu żeby podnieść rabatkę np. może coś na pniu? Proszę o poradę. Posadzone rośliny to azalie schneewittchen białe, runianka i obwodka z bukszpanu.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:08, 05 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, kiedy moje nowe hosty będą takie duże, oj, trzeba czekać
Bardzo podoba mi się róża Rhapsody in Blue, mam ją na liście, napisz mi coś o niej.
A ja gruszki i jabłka mam dożywotnio u sąsiadów, oni mają za dużo, ja w ogóle, chętnie się dzielą.

Grażynko, za lata będą hosty wyglądać już bardzo ładnie.Inne za 4.
A w sumie z roku na rok będą większe i piękniejsze.A potem to już coraz piękniejsze kępy
Rhapsody in Blue mam ze latka.
Piękna róża.Zwłaszcza ten kolorek.Powtarza kwitnienie.
Także decyzja należy do ciebie
Fajnie mieć takich sąsiadów, którzy dzielą się owocami.Ja od swoich sąsiadów dostałam wiadro śliwek.Chociaż oni nie mają swoich, tylko skądś przywieźli, to jeszcze podzielili się ze mną.
Ja też mam z każdej strony wspaniałych sąsiadów.

Róża Chippendale

Rhapsody in Blue

Louise Odier
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 09:58, 05 wrz 2018

Do góry
Bardzo proszę o poradę w sprawie ambrowca. Chcę go prowadzić tak żeby korona zgęstniała. Jeszcze jest troche czasu do wiosny . Widzę, że ma gałązki zdrewniałe bez liści i z pewnością będzie trzeba obciąć. Sporo tez urósł jak na pierwszy rok, więc chcę o też trochę obniżyć. I w tym cały problem że nigdy tego nie robiłem. Proszę o pomoc i najlepiej zaznaczenie na zdjęciu ile ii gdzie obciąć oczywiście wiosną żeby osiągnąć cel. Dziekuję.
Przedziwny Ogród 09:54, 05 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Róże piękne, z przyjemnością patrzy się na pięknie ukwiecone i zdrowe krzaczki.
A u mnie nie wszystkie takie są
(Widoczki ogrodowe bardzo ładne, z klasa!
Ladnie dobrane rośliny na rabatach
I dekoracje.Suuper.Piękny stworzyłaś ogród!!
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 09:24, 05 wrz 2018

Do góry
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 09:23, 05 wrz 2018

Do góry
to ja się z moją skromną styropianową rybką wstrzelę . Zrobiłam 3 i wszystkie będą 'pływać" w okolicy oczka
Moja bajka 09:16, 05 wrz 2018

Do góry
a tu widać obie. Trzecia będzie po południu

taki widok pierwszy raz

następna w kolejce. Może dziś się ujawni
Moja bajka 09:13, 05 wrz 2018

Do góry
ryby wyszły tak

w sumie są 3, a póki co na miejscu zamocowane dwie. Trzecia oczekuje, bo pomoc emusia się przyda

Podmiejski ogródek 08:41, 05 wrz 2018

Do góry
Pełnia sezonu a mój wątek śpi....
No ale trochę inne rzeczy mam teraz na głowie. Aktualnie wybieram lampy
A poza tym aparat fotograficzny został gdzieś głęboko spakowany (razem z rzeczami szkolnymi Starszego, które teraz są potrzebne wstaw emotkę walenia głową w mur) i dysponuję tylko telefonem.

Tym niemniej chciałam tylko powiedzieć, że w moim ogrodzie wiosna pełną gębą:
kwitną bodziszki, szałwie, kocimiętki i firletki

tawuła ma ładniejsze kwiaty niż miała w czerwcu

a kiścienie mają śliczne nowe przyrosty

do tego jeszcze inny widok, równie mocno kojarzony z wiosną
Malutki pod lasem 08:29, 05 wrz 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dawno pstryków nie było, coś tam zrobiłam

Wszystkie widoczki śliczne ale ten jest super! Stipa Ci wielka urosła i świeci.
Ten chodniczek bardzo mi się podoba.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 08:18, 05 wrz 2018

Do góry
Izunia tę hostę wypatrzyłam w ZOO w Gdańsku. Tak mi się spodobała, że muszę ją mieć, a któż jak nie Ty będzie wiedział co to za odmiana . Pomożesz? . Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies