Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:39, 09 sie 2015

Do góry
Ice Dance wiosna sadzona ladnie przyrasta chyba jedyny pelny zawilec - slabo rosnie.

Jak to sie zwie?

Te rabate lubie - busz ale ok

i przodki
Ogródek Ewy 22:35, 08 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

Jest szansa też sie załapać na zawilce? Mam białe , co kwitną na wiosnę , lub jakies inne rosliny np turzyce ice dance, czyściec, liliowce pomarańczowe z biało-zielonym liściem, kocimiętki itp.

Ewuś, możesz. Będę robić paczuszki jak tylko przekwitną. Wpisałam Cię na długą listę
Ogródek Ewy 21:52, 08 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Czytałaś post wcześniej? Tak właśnie robiłam. Olu poczekamy jak przekwitną i zrobię Ci paczuszkę.

Jest szansa też sie załapać na zawilce? Mam białe , co kwitną na wiosnę , lub jakies inne rosliny np turzyce ice dance, czyściec, liliowce pomarańczowe z biało-zielonym liściem, kocimiętki itp
Od nowa ... na przekór wszystkim 16:59, 08 sie 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
A ja tak sobie siedzę i dumą,że masz już tam niezłą Kolekcje

ha ha trochę się tego nazbierało

tuje szmaragd
tuje szmaragd na pniu
perukowiec podolski
berberysy Maria
berberysy ciemne
cisy
pęcherznice kalinolistne 'Diabolo'
ligustry
bez fioletowy
Wierzby hakuro na pniu
miłorząb
śliwa wiśniowa Nigra
catalpa
grujecznik japoński
hortensje bukietowe limelight
hortensje bukietowe anabel
hortensje bukietowe vanille fraise
hortensja ogrodowa
akebia pięciolistkowa
wiciokrzewy
clematisy
bluszcz hedera
bukszpan kule
bukszpan obwódki
rododendrony
trzmielina emerald gold
trzmielina emerald gaiety
krzewuszka
róże pnące
róże rabatowe
tawuła
graby
miskanty 'Morning Light'
rozplenice hameln
turzyce ptasie łapki
proso rózgowate heavy metal
trawy cytrynowe (chyba)
turzyca gold fountains
miskant rotsilber
kłosówka miękka
kosmatka igel
turzyce frosted curls
carexy the beatles
carexy ice dance
stipa
kostrzewa sina
red baron
molinia arundinacea
trawka nn
miskant olbrzymi (?)
konwalnik
turzyce evergold
trzcinnik karl foerster
rozplenica japońska
miskant zebrinus
trawa hakone
niedźwiedzie futro
kłosownica leśna
rozchodnik
kopytnik
mikołajek
werbena patagońska
budleja
tawułki
bergenie
szałwia omszona Deep blue
margaretki
żurawki
hosty
przetacznik
miodunka
dąbrówka rozłogowa
tojeść rozesłana
kocimiętka
jeżówki
łubin
onętek(kosmos)
Hortensja NN
lilie
lawenda
parzydło leśne
runianka japońska
ostróżki
czosnki białe
czosnki fioletowe
czosnki krzysztofa
czosnki główkowate
czosnki hair
piwonie
Perowskia

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:14, 08 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a wracając do przydługawego już tematu ICE DaNCE ....

tak dla wszytskich którzy mają dylemat Pomacałam u Kasi Silvery i...
są mięciutki i bardziej wiszące z tego powodu niż ICE DANCE który ma ostre i sztywne liście. Poproszę jeszze o potwierdzenie tej obserwacji i zamkniemy temat
choć nadal nie wiem co to jest ta zielona...

Takie podsumowanie chciałam Ci kiedyś pisać, bo one zupełnie inne są w dotyku, ale nie miałam siły

Silver chyba lepiej dIelic dość często, bo u mnie w tym roku jest paskudna, bezładnie zarośnięte poletko, do tego jakaś karłowata sie zrobiła. Nie wiem, czy dalej ja chce
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:10, 07 sie 2015

Do góry
Czyli Autoportret silver i ice dance mamy!
W Gąszczu u Tess 14:14, 07 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tess czy mogę Hosty Patriot (chyba dobrze napisałam) posadzić pod Budleją?

Jak często się dzieli trawy i jak to się robi? Tyle ich posadziłam i zaczynam się martwić. W zeszłym roku na próbę posadziłam Rozplenicę Hameln i już spora urosła. Chciałam ją przesadzić, ale nie byłam w stanie jej wykopać tak jest mocno zakorzeniona.
Mam trawy :
Trzcinnik Overdam
Caree Ice Dance
Carex Ever Gold
Carex The Beatles
Miskant ML
Red Baron
Rozplenice Hameln

Które z nich się dzieli?

A będzie tam miała cień? No niby budleję masz wielką.
Dzieli się wszystkie z w/w.
Trawy dzieli się wiosną. Rzeczywiście karpy miskantów są wielkie. Trzeba się namęczyć czasem, by je wykopać. A dzielić trzeba nożem a jak wielka karpa, to i siekiera się nada
Odcienie zieleni 13:37, 07 sie 2015

Do góry
Wklejam plan i zdjęcia

Wyjaśnienie: Tarasu z drewna jeszcze niema, ale juz zamówione,ściana przy tarasie z płyt narazie jest brzydka betonowa, będzie tez obłożona drewnem.W ogóle to niewiem czy kostką 10 x 20 obłozyć dookoła czy tylko takie kwadraty jak na inspirach.

To jest kwadrat 1,20 x 1,20 gdzie ma być wiśnia z Ice dance
W Gąszczu u Tess 12:54, 07 sie 2015

Do góry
Tess czy mogę Hosty Patriot (chyba dobrze napisałam) posadzić pod Budleją?

Jak często się dzieli trawy i jak to się robi? Tyle ich posadziłam i zaczynam się martwić. W zeszłym roku na próbę posadziłam Rozplenicę Hameln i już spora urosła. Chciałam ją przesadzić, ale nie byłam w stanie jej wykopać tak jest mocno zakorzeniona.
Mam trawy :
Trzcinnik Overdam
Caree Ice Dance
Carex Ever Gold
Carex The Beatles
Miskant ML
Red Baron
Rozplenice Hameln

Które z nich się dzieli?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:22, 07 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Coś z niższych trawek
nie mam problemu z ice dance, hakonechloa, rozplenicami, red baronem, Frosted Curls też w miarę
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:56, 07 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

są mięciutki i bardziej wiszące z tego powodu niż ICE DANCE który ma ostre i sztywne liście. Poproszę jeszze o potwierdzenie tej obserwacji i zamkniemy temat

ID ostra i sztywna, potrawi nawet pociąć jak mikant - przesadzałam w niedziele 12 sporych sztuk i doświadczyłam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:54, 07 sie 2015

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:43, 06 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
no kontrolować się to oczywiście da ale pewnie bedzie sie rozłazić...moje Ice Dance co to okazały sie nie być silverami potafią wyrosnąć 20 cm dalej

Zdziwisz się jak Ci wyrośnie i 60 cm dalej.ale to sama przyjemność-łatwo oderwać roślinę od matki i mieć darmowa sadonke.
Mirkowy ogród (początki) 16:32, 06 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Po ML chcę się wybrać do Kalska (85 km ode mnie) na jesienne targi...już zapowiedziałam mojemu M ...zamówiłabym w internecie, ale wolałabym droższe, a większe sadzonki, a w internecie nie bardzo widzę co kupuję.

Te trawki borowe widziałam...one jednoroczne są?, czy wieloletnie?....no i do jak dużych rozmiarów rosną?...

A będę jeszcze ograniczać carexa Ice Dance, masz u siebie?...może chcesz?
Carexsa nie mam u siebiejasne że chcę Trawka bordowa jednoroczna niestety dlatego zbieram nasionka i będę wysiewać wiosną.U mnie ma ponad 120cm.razem z pałką tylko u mnie byle jaka ziemia .U Madżenki chyba wyższa jest
Mirkowy ogród (początki) 14:18, 06 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Julka a te trawki bordowe widziałaś wstawiłam fotki wyżej.ML to ja niestety nie mam Bez rewolucji trudno żyć działaj i pokazuj jak skończysz

Po ML chcę się wybrać do Kalska (85 km ode mnie) na jesienne targi...już zapowiedziałam mojemu M ...zamówiłabym w internecie, ale wolałabym droższe, a większe sadzonki, a w internecie nie bardzo widzę co kupuję.

Te trawki borowe widziałam...one jednoroczne są?, czy wieloletnie?....no i do jak dużych rozmiarów rosną?...

A będę jeszcze ograniczać carexa Ice Dance, masz u siebie?...może chcesz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:40, 06 sie 2015

Do góry
no kontrolować się to oczywiście da ale pewnie bedzie sie rozłazić...moje Ice Dance co to okazały sie nie być silverami potafią wyrosnąć 20 cm dalej
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:27, 06 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Ziewac to można u mnie, ale nie tu...
A taras masz od południa?Poradź mi trawy na palące słońce, ktoś mi pisał, że Ice dance ma na palącym słoncu choć w opisach jest cien , półcień.
A co to jest "takie tam"?

Mam Ice Dancy w słońcu tzn. słońce od rana do 16 i prezentują się wspaniale
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 02:33, 06 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Ewelina, ja w sumie to mało jeszcze wiem Ale wiem na pewno, że generalnie wszystkie miskanty kochają słońce
Tak samo rozplenice.
Natomiast carexy jak ice dance, silver sceptre czy evergold wolą półcień, a nawet cień.
O, tu masz gatunki traw na słońce
http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/wymagania-srodowiska/90-trawy-na-miejsca-naslonecznione.html

Mój taras jest od północnego-zachodu, co uważam za najlepsze rozwiązanie w moim domu Wydaje mnie się, że tarasy od str. płd są aktualnie nieużywane

" takie tam" to pewnie jakieś byliny jako dodatki do traw
A Ty co planujesz?
Dzięki,
Ja właśnie żałuje ze mam od południa,co z tego, że mam taras, prawie nawet dwa, jak wysiedziec nie można, wolałabym od zachodu, ale drugi raz budowac mi się nie widzi, ha ha... Nawet drzew które mi sie podobają nie mogę tam wsadzić bo palące słońce na nie by właziło.Co ja planuję? mało oryginalna jestem,bo lubię harmonie i prostotę ale napewno wiśnia Umbraculifera podsadzona ice dance- to w takim kwadracie wyciętym w tarasie, napewno 3graby fastigiata lub platan AG podsadzone jakąś trawą, może znów ID,albo miskant ML,a z innego boku no oczywiście bukszpany- kule napewno z jakąś trawą i chyba czosnki w nich, i chyba lawendera choc ja jej nie umiem chodować,bo i w tamtym i tym roku mi padły, przelałam je oczywiście i zgniły, hmmm bo co do tego obsadzenia to ja własnie chciałam od Ciebie jakąś inspirację, a Ty mówisz ze jeszcze niet- szkoda
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:26, 06 sie 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Ziewac to można u mnie, ale nie tu...
A taras masz od południa?Poradź mi trawy na palące słońce, ktoś mi pisał, że Ice dance ma na palącym słoncu choć w opisach jest cien , półcień.
A co to jest "takie tam"?

Ewelina, ja w sumie to mało jeszcze wiem Ale wiem na pewno, że generalnie wszystkie miskanty kochają słońce
Tak samo rozplenice.
Natomiast carexy jak ice dance, silver sceptre czy evergold wolą półcień, a nawet cień.
O, tu masz gatunki traw na słońce
http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/wymagania-srodowiska/90-trawy-na-miejsca-naslonecznione.html

Mój taras jest od północnego-zachodu, co uważam za najlepsze rozwiązanie w moim domu Wydaje mnie się, że tarasy od str. płd są aktualnie nieużywane

" takie tam" to pewnie jakieś byliny jako dodatki do traw
A Ty co planujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies