Jest szansa też sie załapać na zawilce? Mam białe , co kwitną na wiosnę , lub jakies inne rosliny np turzyce ice dance, czyściec, liliowce pomarańczowe z biało-zielonym liściem, kocimiętki itp
Takie podsumowanie chciałam Ci kiedyś pisać, bo one zupełnie inne są w dotyku, ale nie miałam siły
Silver chyba lepiej dIelic dość często, bo u mnie w tym roku jest paskudna, bezładnie zarośnięte poletko, do tego jakaś karłowata sie zrobiła. Nie wiem, czy dalej ja chce
A będzie tam miała cień? No niby budleję masz wielką.
Dzieli się wszystkie z w/w.
Trawy dzieli się wiosną. Rzeczywiście karpy miskantów są wielkie. Trzeba się namęczyć czasem, by je wykopać. A dzielić trzeba nożem a jak wielka karpa, to i siekiera się nada
Wyjaśnienie: Tarasu z drewna jeszcze niema, ale juz zamówione,ściana przy tarasie z płyt narazie jest brzydka betonowa, będzie tez obłożona drewnem.W ogóle to niewiem czy kostką 10 x 20 obłozyć dookoła czy tylko takie kwadraty jak na inspirach.
To jest kwadrat 1,20 x 1,20 gdzie ma być wiśnia z Ice dance
Tess czy mogę Hosty Patriot (chyba dobrze napisałam) posadzić pod Budleją?
Jak często się dzieli trawy i jak to się robi? Tyle ich posadziłam i zaczynam się martwić. W zeszłym roku na próbę posadziłam Rozplenicę Hameln i już spora urosła. Chciałam ją przesadzić, ale nie byłam w stanie jej wykopać tak jest mocno zakorzeniona.
Mam trawy :
Trzcinnik Overdam
Caree Ice Dance
Carex Ever Gold
Carex The Beatles
Miskant ML
Red Baron
Rozplenice Hameln
a wracając do przydługawego już tematu ICE DaNCE ....
tak dla wszytskich którzy mają dylemat Pomacałam u Kasi Silvery i...
są mięciutki i bardziej wiszące z tego powodu niż ICE DANCE który ma ostre i sztywne liście. Poproszę jeszze o potwierdzenie tej obserwacji i zamkniemy temat
choć nadal nie wiem co to jest ta zielona...
Carexsa nie mam u siebiejasne że chcę Trawka bordowa jednoroczna niestety dlatego zbieram nasionka i będę wysiewać wiosną.U mnie ma ponad 120cm.razem z pałką tylko u mnie byle jaka ziemia .U Madżenki chyba wyższa jest
Po ML chcę się wybrać do Kalska (85 km ode mnie) na jesienne targi...już zapowiedziałam mojemu M ...zamówiłabym w internecie, ale wolałabym droższe, a większe sadzonki, a w internecie nie bardzo widzę co kupuję.
Te trawki borowe widziałam...one jednoroczne są?, czy wieloletnie?....no i do jak dużych rozmiarów rosną?...
A będę jeszcze ograniczać carexa Ice Dance, masz u siebie?...może chcesz?
Dzięki,
Ja właśnie żałuje ze mam od południa,co z tego, że mam taras, prawie nawet dwa, jak wysiedziec nie można, wolałabym od zachodu, ale drugi raz budowac mi się nie widzi, ha ha... Nawet drzew które mi sie podobają nie mogę tam wsadzić bo palące słońce na nie by właziło.Co ja planuję? mało oryginalna jestem,bo lubię harmonie i prostotę ale napewno wiśnia Umbraculifera podsadzona ice dance- to w takim kwadracie wyciętym w tarasie, napewno 3graby fastigiata lub platan AG podsadzone jakąś trawą, może znów ID,albo miskant ML,a z innego boku no oczywiście bukszpany- kule napewno z jakąś trawą i chyba czosnki w nich, i chyba lawendera choc ja jej nie umiem chodować,bo i w tamtym i tym roku mi padły, przelałam je oczywiście i zgniły, hmmm bo co do tego obsadzenia to ja własnie chciałam od Ciebie jakąś inspirację, a Ty mówisz ze jeszcze niet- szkoda