Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Ewik 21:42, 10 sie 2015

Hej, pytałas u mnie o rabatę z różami, chodziło Tobie o tę okrągłą ? Poza różami za wiele tm nie ma, hortensje, tawułki , rdest, trawki, kalina wanatabe, kepa irysa syberyjskiego, naokoło gożdziki
Ewik 21:48, 10 sie 2015

Nallar napisał(a)

Kochana moja, ożankę i Ice Dance mam Myślałam też o przetaczniku i liatrach. Jutro (po śladach Łukasza) wybieram się do bylinowego, zobaczę co mają z bylinek i jakie mają trawki. Chodziła mi po głowie jakaś niska rutewka, ale czy takie będą?
Obawiam się że jarzmianki na mojej "patelni" sobie nie poradzą.

Och, gdyby każdy kto do mnie zagląda zechciał napisać tak jak Ty, jak to widzi, to byłoby mi łatwiej.
Buziaki wirtuozie.

Hej, to jest strona południowa ? dobry pomysł z poszerzeniem, ja lubię trawy to bym tam coś trawiastego dałado tego może być szałwia, kocimiętka, jeżówki, przetacznik .co do bodziszka czy jarzmianki to nie wiem czy dadzą radę w pełnym słońcu .
Napia 22:20, 10 sie 2015

Bodziszek powinien dać radę. U mnie rośnie w pełnym słońcu
Nallar 22:23, 10 sie 2015

Dziewczyny, wpadłam na forum jak po przysłowiowy ogień. Wasze wątki odwiedzę jutro, chyba że jakimś cudem nie będę mogła zasnąć.
Tak na szybko pochwalę się że nad moim miastem, w godzinach wieczornych rozszalała się burza, tak więc ogródek mam podlany. Jutro okaże się, czy wody z nieba spadła wystarczająca ilość aby postawić roślinki na "nogi"

Co do rabatki różanej....tam muszą być byliny które tolerują baaardzo duże nasłonecznienie, słoneczko jest od rana do samego zachodu.
Za pomysły obsadzenia rabatki bardzo dziękuję, każdy analizuję, przesiewam, dokładam i liczę na to że coś z tego będzie.
Teraz idę zobaczyć ofertę bylinowego.
Nallar 22:24, 10 sie 2015

Napia napisał(a)
Bodziszek powinien dać radę. U mnie rośnie w pełnym słońcu

Aguś jaki bodziszek, wiesz?
Napia 22:29, 10 sie 2015

Nie pamiętam w tej chwili. Spróbuję poszukać chyba zapisywałam gdzieś nazwę. Kwitnie na fioletowo, ma drobne kwiatki, ale kwitnie przez cały sezon. Na chwilę wrzucę zdjęcie, a potem je usunę

Katkak 22:29, 10 sie 2015

Ewa, a jedź do tego bylinowego i daj się ponieść . Tam mają takie cuda, że nie ma siły żebyś czegoś nie wybrała .
Nallar 23:30, 10 sie 2015

Napia napisał(a)
Nie pamiętam w tej chwili. Spróbuję poszukać chyba zapisywałam gdzieś nazwę. Kwitnie na fioletowo, ma drobne kwiatki, ale kwitnie przez cały sezon. Na chwilę wrzucę zdjęcie, a potem je usunę

Agnieszko dzięki za zdjęcie, zostaw je, proszę.
Nallar 23:35, 10 sie 2015

Katkak napisał(a)
Ewa, a jedź do tego bylinowego i daj się ponieść . Tam mają takie cuda, że nie ma siły żebyś czegoś nie wybrała .

Przeglądam ofertę sklepu ale zdurniałam, tyle tego jest....
To czego jestem pewna zamówię dziś, a resztę chyba już na miejscu.
Nallar 18:26, 11 sie 2015

Mogłam do Bylinowego jednak nie jechać bo wyszłam ze szkółki chora, dosłownie chora. Ile tam piękna....oczy nie wiedziały gdzie patrzeć.
W sumie na rabatę z różami kupiłam tylko liatrę i przetacznik. Do łapek przykleił mi się miskant ML, dwie jeżówki Aloha i Papallo White.
A że łasa jestem na kolorki to zabrałam ze sobą jeszcze 4 lilie.
Jak wyszło? tak jak zwykle, kupiłam więcej roślin nie planowanych.
A różanka dalej będzie świecić puchami.