Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Malgosik 23:12, 12 sie 2015

trudno się dziwić zwierzętom że przychodzą się napić
taka susza...
Kasya 23:29, 12 sie 2015

ale fajny ten projekt tak na pierwszy rzut oka
podobaja mi sie takie nieregularne linie
bedzie ciekawie

szkoda roslinek u mnie tez susza wciaz ale mam maly teren i podlewam

do mnie tylko dziki przychodzą wolalabym sarenki
Iwk4 08:50, 13 sie 2015

Sarenki wodopój znalazły u ciebie. A stołówkę przy okazji. To kłopot masz.
anka_ 14:42, 13 sie 2015

Malgosik napisał(a)
trudno się dziwić zwierzętom że przychodzą się napić
taka susza...

Gosiu ja się wcale nie dziwię. Brak u nas naturalnych cieków wodnych, a większość stawów w okolicy ma prawie pionowe brzegi. U mnie widocznie po częściowym złagodzeniu poczuły się zaproszone.

Kasya napisał(a)
ale fajny ten projekt tak na pierwszy rzut oka
podobaja mi sie takie nieregularne linie
bedzie ciekawie

szkoda roslinek u mnie tez susza wciaz ale mam maly teren i podlewam

do mnie tylko dziki przychodzą wolalabym sarenki

Dzięki planowi Asi udało się ruszyć z miejsca. Jak już wiadomo jaki ma być zarys to połowa sukcesu. Marzą mi się takie parkowe ścieżki, ale to koszt, więc narazie trawniczek.

To kiedy robimy zamianę? Bo wiesz ja chętnie przyjmę dziki- mam dla nich 'robotę'. Pół hektara topinamburu którego nic nie bierze. Podobno jedyna metoda na pozbycie się go to właśnie dziki. Więc jak widzisz z chęcią machniom.

Iwk4 napisał(a)
Sarenki wodopój znalazły u ciebie. A stołówkę przy okazji. To kłopot masz.

Żeby tylko z wodopoju korzystały to niech im będzie. Gorzej ze stołówką...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 14:44, 13 sie 2015

Powiedzcie mi czy to pąki kwiatowe na azalii?

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Malgosik 15:45, 13 sie 2015

jednym słowem ratujesz życie sarnom swoim wodopojem
anka_ 16:13, 13 sie 2015

Gosiu nie przesadzajmy, wspomagam co najwyżej. Bez niego dawały sobie przecież jakoś radę.

Ale te upały dają się we znaki wszystkim, nawet zwierzakom. Moje psy już drugi tydzień siedzą w piwnicy i za nic nie wejdą do kojca.

Toszka 16:41, 13 sie 2015

to paki kwiatowe, które będą jak będziesz podlewać. teraz, w sierpniu się zawiazuja, a zawiązuja się jak maja wodę.

Alejki zrób trawiaste - pięknie to wygląda i nadaje szlachetności... roboty z koszeniem tylko trochę
anka_ 19:53, 13 sie 2015

Iwonko dziękuję. Tak nieśmiało miałam nadzieję, że to kwiatowe. Dbam o tą perełkę- to pontyjska od Bożenki. Wszystkie prezenty są no.1 w kolejce po wodę.

Co do alejek to założenie było, że układ parkowy. Tzn- ścieżki z posółki, na ich tle trawnik i rabaty. Ale na razie kasy nie ma, więc na pewno będzie poza rabatami trawa.
Mówisz, że szlachetności nadaje? ....

Iwonko cały czas zbieram nasionka ze stip które od ciebie dostałam. No i mam nadzieję, że się rozsieje. Ta brązowa turzyca i Ice Dance też się trzymają, a żurawinka krzewi się. Mogłabyś mi przypomnieć jaki kolor ma ta lilia (czerwona?) i czosnki?

Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz.
Iggia 21:04, 13 sie 2015

Hej Anek powiem Ci, że i u mnie tacy goście sie czasami pojawiają, ale na szczęście nie stołują się. Fajny plan na pewno będzie super