Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród z uśmiechem 21:24, 15 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
widze że masz mszyce na jarzminkach musisz opryskać a liscie masz zdrowe? bez plam?
u mnie w tym roku mszczyca wszędzie wlazła. bez opamiętania. szok.

Liście na razie ok, w UB roku miały tak jakby czarna plamistość. Pryskalam dzisiaj róże i zapomniałam psiuknac jarzmianki
Krokusowy zakątek 12:07, 15 cze 2017

Do góry
Wielkie dzięki.

Wróbelki - tutaj jeszcze nie jest tak szybko - byłam w szoku na działce Babci - 20 km ode mnie - tam wszystko jest o dobre 3 tygodnie wcześniej

Malkul - też jesteśmy baaardzo ciekawi - póki co u nas gorąco więc mam nadzieję, że będzie jadalny

A odn jedzenia - to ostatnio z naszej ziemniakowej donicy wywaliliśmy ziemniaki bo więdły itd - myśleliśmy, ze nic z tego nie będzie a po wysypaniu wszystkiego z donicy zebraliśmy to:

Nie było tego dużo bo miały cały czas za sucho i stały w zapomnianej części ogrodu ale na 2 porządne obiadki starczyło i było pyszne. Naljepsze jest to, ze jak sadziłam z Małą te ziemniaki to mąż pukał się w głowę a teraz oświadczył mi, że załatwił jakieś pyszne kiełkujące ziemniaki od kolegi i musimy zasadzić następną partię
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:06, 15 cze 2017

Do góry

MAD napisał(a)
Jazzy wpadłam na szybko rzucić okiem co słychać. I muszę zostawić jednego wielkiego "ocha". Cudnie u Ciebie! Czochy dają czadu!

Teraz szykują się główkowate
Dziękuję za komplementa!

Magda70 napisał(a)

o matulu,....jakie macie fajne marzenia

malkul napisał(a)
co tam u Ciebie?
taksówki to przejęzyczenie. miało być tenisówki.
Aaaaaa
Irysy przekwitły

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zacytuję jeszcze raz bo warte tego, cudnie
Dziękuję Sylwia!

Kasia_CS napisał(a)
Foteczki przepiękne Patrzę sobie i myślę, jaki z nich bije spokój... ja dziś próbowałam przy wietrze zrobić jakieś zdjęcia, to za chiny ludowe nie mogłam nic ładnego uchwycić
U mnie też wiało, zwłaszcza wczoraj dość mocno. Zamiast wichury mógłby np spaść deszcz

Powiem Wam, że chyba moje graby pozbyły się tych zasr... szpecieli. Wygląda na to, że ortus zadziałał. Ale nie chcę jeszcze chwalić dnia...
Nie wiem tylko czy powinnam powtórzyć oprysk.
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:54, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
jak ją oceniasz? chcę ja zaprosić do sibie, gdzie mam jej szukać?

Jak już Gosiu pisałam dość ciężko ją u nas przezimować.
Pewno na Dolnym śląsku będzie z tym mniejszy problem,ale u nas prawie w górach to prawdziwy wyczyn,że przetrwała już dwa lata.
Ja zdobyłam ją dzięki uprzejmości Finki,ale to też było skomplikowane.szukaj w internecie.

Jeżeli mówimy o długości kwitnienia czosnków to obstawiałabym Globemaster,na drugim miejscu Krzysztofa i karatawski ,potem główkowy i giganty.
Zakwitł mi też jeden bidul z 10 posadzonych czosnków Schuberta .
Ależ on jest piękny.

Moja codzienność - ogród Oli 21:24, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Slicznei Olu. nie wiem co robisz tym bonsajom że masz gęste chmury. szok, mój marnieje. już nei wiem co z nim robić

Dziękuję Gosiu.
Co robię ? własnie nic nie robię po prostu rosną, nawet nawozu nie widziały
Moja codzienność - ogród Oli 21:22, 14 cze 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Obłęd!!!

Molinka KF jest zadżebista! Właśnie wczoraj zawiesiłam oko u Malkul, a dziś Ty mnie raczysz!

Też ją kocham jak posadzisz nie będziesz żałować
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:57, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
ups wakacje się szykują
nie tak prędko ale mówię o codziennym wyjeżdzaniu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:04, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
teraz wybrałabym grabowy lub z cisa. ale wtedy jak człowiek zielony to tak jest.

To mam pytanie: co ile sadzić tuje, żeby nie był to jednorodny regularny żywopłot- ściana, ale też bez dziur między poszczególnymi tujami? Czyli tak, jak u Ciebie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:57, 14 cze 2017

Do góry
Malkul ma też fajne kulkowisko

malkul napisał(a)

Na zielonej... trawce :) 12:01, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
twoje anabelki mnie zabiły, marzę o takim szplaerze ale moje inrediball w tym roku to mikrudy . co ile masz sadzone? tam jest jeden rząd? co robisz że tak wyglądają, ile mają lat? jakie to stanowisko?

Mam nadzieję, że żyjesz Gośka - nie chce Cię mieć na sumieniu

Anabelle mam sadzone co ok 70cm po "zyg-zaku", 2 szpalery z dwóch stron kręgu, mają długość ok 4,5m każdy, w najszerszym miejscu mają 1,50m!
nawożę już w marcu, druga dawka przełom maja-czerwca i ostatnia w sezonie to końcówka lipca (Agrecol dedykowany do hortensji)
mają 5 lat - w tym miejscu rosną 3 lata
stanowisko - patelnia
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:55, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
mądrze kasia piszesz

Zgadzam się
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:40, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)

u mnie też w tym roku ekspresowo poszły te czosnki, szok jak krótko :

Niestety jeszcze wiatry zrobiły swoje - chyba maiałam za płytko wkopane cebule i cała od strony garażu wszystkie mi położyło....już scięte i w wazonie....
Jedyne, które jeszcze się trzymają to globmastery.
Krokusowy zakątek 11:11, 14 cze 2017

Do góry
świetny warzywnik. ciekawa jestem jaki arbuz będzie w dniu konsumpcji kiedyś miałam ale nie było owoców wcale
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:46, 14 cze 2017

Do góry
malkul napisał(a)
hihi martuś już się tłumacze
miałam na myśli że te dwa pystynniki (twój i ten ze zdjęcia) wygladaja zupełnie inaczej. kolor i jakby pełniejszy ten kwiat na obcym zdjęciu. To może inaczej- zapytam cię - czy tobie się ten wasz pustynnik podoba czy raczej jesteś nim rozczarowana?

Mój kupowany jako biały jest w rzeczywistości czymś między pomarańczem a różem. Bardzo ładnie wyglądał w pąku, kiedy same kwiaty nie pękły. Nawet kolor był fajny. Teraz, kiedy kwiaty się otwierają, traci smukłość i mam mieszane uczucia. Niby fajny bo wielki, wyrazisty, ale jakoś nie powala.
Może brakuje mu tła, tzn na bank mu tego brak, jest posadzony w miejscu gdzie ma najlepsze dla siebie warunki i trochę dla testów.
Być może biały podobałby mi się bardziej, nie wiem.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:13, 14 cze 2017

Do góry
ślicznie Beatko u ciebie. lubię te twoej zestawienia kolorystyczne.
Moja codzienność - ogród Oli 10:12, 14 cze 2017

Do góry
Slicznei Olu. nie wiem co robisz tym bonsajom że masz gęste chmury. szok, mój marnieje. już nei wiem co z nim robić
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:11, 14 cze 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

No tak...bez wysiłku nie ma efektu-nie ma się co czarować.
mądrze kasia piszesz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:10, 14 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Dziękuje Wam za miłe słowa. nazwaliście to co chciałbym osiągnąc- włąsnie nowoczesność ale nie geometryczną a jako tło dla mega swobodnych nasadzeń. dlaeka droga jeszcze przede mną ale czuje ze idę w pasującym mi kierunku w końcu jeszcze wiele miejsc do zrobienia a tysiąc do poprawienia ale faktycznie te trawy w tym roku sprawiją że żal mi wyjeżdzać z domu
ups wakacje się szykują
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:09, 14 cze 2017

Do góry
inag napisał(a)
Jejuuuuuuuu, jak to wszystko u Ciebie obłędnie wygląda!!! Napatrzeć się nie mogęSzałwie i trawy - marzenie!!!
ech ja też
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:08, 14 cze 2017

Do góry
rojników masz moc. cudo
fajnei wyszło to połączenie pomarańczowego kwiatu z brązem traw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies