Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 12:21, 18 paź 2018

Do góry

Ranczo Edy 12:19, 18 paź 2018

Do góry

Ranczo Edy 12:18, 18 paź 2018

Do góry
kolorki

Ranczo Edy 12:13, 18 paź 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Witaj Ależ u Ciebie kolorków Co to kwitnie na biało? Różyczki takie zdrowiutkie. Przepięknie
Pozdrawiam

Witaj Agatko to różnorodności bo mi się wszystko podoba chyba że coś nie wytrzyma i nie rośnie u mnie hiii Dziękuję bardzo róże chyba odpoczęły bo wcześniej liche były i są na nowym miejscu to teraz szaleją a to białe to smagliczka mam jeszcze fioletową zakochałam się w niej dwa sezony temu i już musi być u mnie fajnie bo to roślinka jednoroczna która sama się rozsiewa a ja ją tylko przenoszę po całym ogrodzie biała jest wytrwalsza a pachnie oszałamiaco buziaki

W kamiennym kręgu od początku 11:47, 18 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
A w Kamiennym kiedyś było tulipanowo a teraz daliowo i cyniowo .Cynii nigdy nie sadziłam ale na wiosnę trza pomyśleć bo są piękne co zobaczyłąm u Ciebie .Bukiety Twoje tylko do namalowania .jak pozwolisz to spróbuję bo nigdy np dalii nie malowałam Pozdrówka ślę

Halinko, to dla mnie zaszczyt
Sama robiłam ten bukiet z myślą, że może będzie dobry do haftu. Zatem Ty malujesz a ja haftuję
Tylko zastanawiam sie jakie ujęcie?
Może któryś z tych?

Dwa ogrody 11:06, 18 paź 2018

Do góry
Małgosiu, czuję się lepiej, trzeba było do pracy wrócić. Ale nie szaleję w ogrodzie, powolutku coś tam ogarniam.
Żadnych tulipanów w tym roku nie kupowałam, chcę zobaczyć, co przetrwa z ubiegłorocznych.
Jolu, asterek od Ani szaleje, muszę go wiosną przesadzić, bo ma już za mało miejsca. Zastanawiam się, jak Ania sadzonki z niego robi, bo żadna łodyżka mi się nie ukorzeniła.
Aniu, u nas sucho jest, dalie z trudem dały radę. Wczoraj je wykopałam i bardzo mizerne karpy mają. Widziałaś "swojego" asterka?
Twoje dalie z siewu cudne, nie wiem, czy to nie łatwiejszy sposób, by cieszyć się ich urodą.
Laurowiśnio - Agatko, dziękuję Tobie i Ewie wobec tego za sprostowanie nazwy astra. Jak dalej będzie tak sucho i mało śniegu zimą, to nie wiem, czym będziemy zachwycać się w przyszłym sezonie, z obawą patrzę na drzewa i resztę roślin. Jeszcze nigdy o tej porze hortensje nie zrzucały liści, a przymrozków u mnie nie było.
Pszczółko, jeśli masz wolne moce przerobowe, to sadziłabym cebule do pojemników. Zakopiesz je wszak na zewnątrz, a to to samo, jak gdybyś na rabatach sadziła. Chyba, że chcesz je przechować w pomieszczeniu, to byłoby jeszcze za ciepło.
Haniu, dzięki za życzenia zdrówka. Spostrzeżenia co do kondycji roślin mamy podobne, ale cóż poradzić. Dziury w rabatach to pewnie nornice, wykładaj w małych słoiczkach np. po koncentracie pomidorowym granulki. Wlot słoiczka nieco niżej, skierowany do dziurki. Żadne inne zwierzę nie skorzysta z żarełka, a tego jak będzie w słoiczkach ubywać, to dosypuj. To sprawdzony u mnie sposób, skuteczniejszego nie znam.

zasuszone

Zielony AZYL 11:06, 18 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
u mnie kochana lawenda slabo rosnie jakos a jaką odmiane rozchodnika masz ?

Kasiu to "Eline"
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:44, 18 paź 2018

Do góry
wspominkowo rozplenica i miskant
rozplenica Pegasus.....................................................................miskant Dreadlocks młode kłosy ciut podobne

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:01, 18 paź 2018

Do góry
admete napisał(a)
Fotki sprzed tygodnia
pochwalę się w tym tygodniu zrobiłam moją drugą pracę ogrodową poza domem
odświeżyłam rabaty przy tarasie gdzie rosły same lawendy
dosadziłam kilka rodzajów traw i uwaga 500 czosnków główkowatych, 100 krokusów, i 310 tulipanów , na rabatach były tony żwiru które trzeba było zdjąć a potem wsypać z powrotem . Miałam znajomą do pomocy, ale mięśnie będą nas chyba z tydzień bolały - ale satysfakcja ze zrobienia takiej roboty w 3 dni jest mega

dziś cyknę jakieś fotki

a póki co moje

Ale pięknie u Ciebie Ach te cebulowe szaleństwo Na szybkie liczenie wyszło mi 910 cebul - masakra - ale będzie czadowo na wiosnę Aguś coś czuję że jeszcze nie koniec cebulowych u Ciebie na ten rok
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:57, 18 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rdza miesza się z "siwizną", tylko zielone masywne cisy pokazują, że zieleń jest taka świeża, niczym nie przyprószona.

Przy okazji serca Witka, zrobione dla mnie

nieprawdopodobnie piękny cały ogród i serca rzecz jasna też!!!
Pszczelarnia 09:39, 18 paź 2018

Do góry
Anabell napisał(a)

Haniu, w przyszłym roku spróbuję połączyć 'Platinum Blonde' z 'Kenora Macob':

Ukojenie 09:17, 18 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Jesiennie bardzo...

Sumaki w tym roku bardzo piekne. Zreszta wszystko piekne jak takie lato jesienia. Szkoda ze juz koniec tego dobrego.
Te chryzantem bardzo mi sie podobaja, nieraz przypadkiem mozna cos kupic i tyle daje radosci. Tak mam z debami zadnej roiny tak nje obserwowam jak moje deby blotne.
Pszczelarnia 09:11, 18 paź 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Piękne macie dale.. Hania, Sylwia, Mira, Ty i jeszcze parę osób. Ja swoje miniatury sadzę w donicach, jak ich nie przeleję i nawożę to rosną ślicznie.
Creme de Cassisis - przepiękny cukierkowy kolor, w sam raz dla mnie
Poszukamy

Jeżeli lubisz takie kolory, to można ją połączyć z 'Fr. Kafką'.

Tutaj widać pokrój całej dalii

I proponowane sąsiedztwo

Fajny kontrast kwiatów, wysokość podobna (Franz szczuplejszy).
Ogród do odnowy 09:08, 18 paź 2018

Do góry
Klony tsinglinglensu czy jakoś tak i ussyryjski a potem kanzan zaczyna się przebarwiać

Ogród do odnowy 09:03, 18 paź 2018

Do góry
Rozplenica wschodnia, w końcu dowiedziałam się jak nazywa się moja trawka. Nadal rozwija młode kłosy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:59, 18 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

rozplenica wschodnia - w końcu dowiedziałam się jak nazywa się moja dwuletnia kępa
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 08:51, 18 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Tworzysz ładne nivaki...co to za drzewo na pierwszym zdjęciu...ciekawy
niespotykany okaz

Lubię taką zabawę w ogrodzie tylko brakuje mi na to czasu. W ogóle jestem zwolennikiem cięcia roślin ponieważ ładnie się zagęszczają i wyglądają zdrowiej.

Drzewko o które pytasz to kasztan.

...uDany ogród 08:42, 18 paź 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Danusiu mam pytanie Twój zegar słoneczny umieszczony jest na murku, ile głębokości ma fundament pod ten murek?Zalany czy sam piach?

Witaj kochana
Ja od lat buduję postumenty na osadzonych na piachu płytkach chodnikowych, tu jest płytka 50 na 50. Sprawdza się to idealnie. W taki sposób miałam umocowane latarenki i pompę w poprzednim ogrodzie i stały dobre 9 lat bez żadnego uszczerbku.
Polecam

...uDany ogród 08:39, 18 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Chodzisz do tyłu i taaakie zdjęcia nam serwujesz...piękne obrazki

Czytam, że z domkiem już super i dach jest...wyśpij się teraz

Aguś dzisiaj rzutem na taśmę wstałam o 4 Posprzątałam dom i zaraz zmykam do ogrodu Nie ma jak piękny jesienny dzień spędzony w ogrodzie!
Domek nabiera kształtu. Wymaga teraz wykończenia i ocieplenia, ale główna budowla już stoi i cieszy mnie niezmiernie, bo straciłam w pewnym momencie nadzieję, że uda nam się ją w tym roku postawić.
Będzie gdzie schować na zimę ozdóbki, poduchy i sprzęty ogrodnicze
Wyśpię się w weekend i za tydzień, bo ma lać cały tydzień To dobrze bo sucho jest bardzo.
Cieszę się, że moje fotki Ci się podobają

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:15, 18 paź 2018

Do góry
admete napisał[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/175/1751130/original.JPG[/img]

To zdjęcie bardzo mi się podoba. A na wiosnę będzie szał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies