Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 19:48, 24 sie 2014

Do góry
anita_kazmierczak_nawrot napisał(a)

A te kamienie na rabatkach zostaną?

I jeszcze mała uwaga: Moderator prosił, aby w jednym poście umieszczać maksymalnie 4 zdjęcia. Podobno technicznie rozwiązuje to pewne problemy, np. przenoszenie na drugą stronę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:41, 24 sie 2014

Do góry
Łukasz, najpierw pochwała rabaty. Fajnie wyszła.
Teraz pytanie: chciałabym skomponować żurawkę ze złotą tują w donicy przy tarasie, tak jak u Danusi:

U mnie jest to strona południowa.
Podpowiedz mi, jaka żurawka tam przeżyje?
U mnie jest to ta wysoka donica:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/68/689305/original.JPG
na tej stronie (kratek nie będzie):
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=88
Makowo na Kociewiu 19:02, 24 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj po urlopie.
A ta senność specyficzna jest w tym rejonie. Za parę dni się przyzwyczaisz i będzie lepiej

najgorsze, ze przyplątało się jeszcze przeziębienie z bolącym gardłem buuu
Mam nadzieję, że szybko minie, dzięki za odwiedziny
Ogródek Iwony 18:58, 24 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Renatko, ty u mnie, ja u ciebie robale podziwiam.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 18:39, 24 sie 2014

Do góry
Mi też szkoda lata, choć było u mnie gorąco i sucho. A teraz zimno, brrrr. Jak ja nie lubię zimna. Zmarźlak ze mnie. I do pracy czas.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:16, 24 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pieknie wyszło. Szczęka mi gdzieś spadła i po podłodze szukam. Genialne rozwiązanie , a przecież takie oczywiste, aby przejść z jednej rabaty na drugą. Nawet ta wypalona dziura na trawie robi za następną kulkę, która przypadkiem wysypała się na drugą rabatkę. Zawsze chciałam cię skopiować i nie potrafię.
Zbyt oryginalne są twoje rabaty. Iwreszcie się doczekałam tego widoku. Następnym razem Aniu od razu poproszę Małą Mi, aby cię poprosiła.Ma większą siłę przebicia

hahah a wiesz, że mój M stwierdził, że tam szamotową kulkę można położyć od biedy ale będę robiła przeszczep z trawy na placu zabaw, albo może dosieję.
Ogród na glinie 17:53, 24 sie 2014

Do góry
A przed tujami zostaw więcej, zawsze możesz tam posadzić hortensje, jeśli tuje dają cień. U mnie za mało miejsca. I tak z e-Musiem wojowałam, aby nie poszedł z trawą do samych tuj. Ty masz więcej miejsca
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:44, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
i ona, tzn zawijasowa bez zawijasa... Zamysł był taki by 'zamknąć' ogród od strony bramy przez bukszpan, z drugiej strony linie dzielące rabate są odzwierciedleniem linii z prawej strony. Poza tym chciałm wykorzystać rośliny które miałam a miałam 4 stożki dwa bukszpanowe i 2 coniki, dokupiłam jednego, miałam 3 kulki (które formowałam na przechowalniku z wrocławskich) reszte kulek dokupiłam, hakone te duże miałam małe dokupiłam
Póki co mi się podoba, jak kamień dojdzie to będzie wylądało lepiej (chyba )

Pieknie wyszło. Szczęka mi gdzieś spadła i po podłodze szukam. Genialne rozwiązanie , a przecież takie oczywiste, aby przejść z jednej rabaty na drugą. Nawet ta wypalona dziura na trawie robi za następną kulkę, która przypadkiem wysypała się na drugą rabatkę. Zawsze chciałam cię skopiować i nie potrafię.
Zbyt oryginalne są twoje rabaty. Iwreszcie się doczekałam tego widoku. Następnym razem Aniu od razu poproszę Małą Mi, aby cię poprosiła.Ma większą siłę przebicia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:27, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
i ona, tzn zawijasowa bez zawijasa... Zamysł był taki by 'zamknąć' ogród od strony bramy przez bukszpan, z drugiej strony linie dzielące rabate są odzwierciedleniem linii z prawej strony. Poza tym chciałm wykorzystać rośliny które miałam a miałam 4 stożki dwa bukszpanowe i 2 coniki, dokupiłam jednego, miałam 3 kulki (które formowałam na przechowalniku z wrocławskich) reszte kulek dokupiłam, hakone te duże miałam małe dokupiłam
Póki co mi się podoba, jak kamień dojdzie to będzie wylądało lepiej (chyba )

Ogród niby nowoczesny ale... 17:07, 24 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dwa razy nabrałem się na lustro można się z nim zapomnieć, dobrze że nie ma tam imitacji ścieżki
Zestawienie trawkowe super

To dobry pomysł
Ciekawe, ilu gości wchodziłoby w lustro ?
Ogródek Iwony 17:00, 24 sie 2014

Do góry
Renatko, ty u mnie, ja u ciebie robale podziwiam.
Podwórkowa rehabilitacja 16:59, 24 sie 2014

Do góry
Znowu piękne zdjęcia Tak żałuję, że mój aparat z Macro popsuty. A ten, co mam teraz tylko namiastkę robi tego, co poprzedni
Miłego wieczorku niedzielnego życzę
Ogródek Iwony 16:22, 24 sie 2014

Do góry
Ojej, jak one takie duże urosną, to może jednak trzmielina na nodze, jak u Madżen ?
edit: Jutro zmierzę, ile tam jest miejsca
Ogródek Iwony 14:41, 24 sie 2014

Do góry
Małgosiu, cieszę się, że ci się na razie podoba.
Wczoraj w B były piękne tuje na nodze - kulki. Tak się do mnie uśmiechały, a mój M odciągał mnie, jak małe dziecko od zabawek Fajnie by tu wyglądały 3 takie, miały śliczne, grube pionki. Boję się jednak sadzić na pniu w donicy, że mogą wymarznąć. Może tu by pasowało?

Tam jest wejście na taras

Aniu, Olu, zrobiliśmy już sporo, wszystko mnie w nocy bolało, ręce normalnie odpadały, musiałąm odespać w dzień. Uwielbiam ten rodzaj bólu. Wiem, że żyję. A jaka satysfakcja?
Dziękuję dziewczyny za doping. To naprawdę mobilizuje.

Kamilko, pora była się ujawnić. Emuś fotki cykał, żeby nie było, kto tutaj kawał roboty wykonał. Jego wielka też zasługa w tej całej rewolucji.

Ogródek Iwony 22:54, 23 sie 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Przyszłam z rewizytą i od razu zaczęłam od szukania tarasu
Teraz juz widzę i dziękuję za info. A czym zamierzasz kryć taras?

Witaj Kasiu,
w przyszłym roku chciałabym nowe zadaszenie nad tarasem. Aby było trwałe, rozważamy standardowe, odeskowane i blacha, ale zadaszenie będzie miało prawdopodobnie spad na 3 strony. Skonsultuję z cieślami jeszcze.
To jest strona południowa, w tym roku tak słońce paliło, że nie szło usiedzieć. Dlatego odkrywamy południową ścianę, żeby więcej światła wpadało do domu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:24, 23 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U nas taki daszek wytrzymał 4 lata, potem zniszczyło je gradobicie. Powstały dziury wielkości jabłek
Ale mimo wszystko z takiego zadaszenia byliśmy bardzo zadowoleni. Deszcz mógł padać, a my na tarasie sobie siedzieliśmy

O kurcze - to niezbyt długo, ale w sumie ten ma gwarancje do gradu wielkości orzechów włoskich (nazwa - ecolux). U nas gradu właściwie prawie nie ma a jak jest to nie większy niz orzechy laskowe. W dodatku w tym miejscu mam dużo drzew i to one przyjmuja bicie gradu. No zobaczymy, na razie efek jest kapitalny
Dzięki za info!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:15, 23 sie 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
I na koniec melduję że w koncu mam zadaszony szałasik

Dach tak jak marzyłam jest przejrzysty (choć ma odcien dymiony), pięknie widać korony drzew i nie powoduje odczucia nory. Zrezygnowałam jednak z poliwęglanów z powodu za wysokich kosztów. Zobaczymy jak więc będzie z trwałością. Prezentuje sie tak:

Tu widac jak robi sie fajna zielona ściana z winobluszczu )przeplatany jest bluszczem)

U nas taki daszek wytrzymał 4 lata, potem zniszczyło je gradobicie. Powstały dziury wielkości jabłek
Ale mimo wszystko z takiego zadaszenia byliśmy bardzo zadowoleni. Deszcz mógł padać, a my na tarasie sobie siedzieliśmy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:10, 23 sie 2014

Do góry
Ja tez dopiero doczytałam, dlaczego o Janienie mowa
W mojej dziś było kilka kartonów pomieszanych cebul
były tez cudne kule na nodze ciętych thuj. M ciągnął mnie od nich , jak małe dziecko. Na pocieszenie poszliśmy do sklepu ogrodniczego i kupiliśmy nasiona trawy. Posiana już
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:04, 23 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, jaki niesamowity kolor ma ta dalia. Zachwyciła mnie i mojego M. Az się zdziwił, że takie kolory są możliwe w kwiatach. Zagwizdał sobie

Ta dalia ma wyjątkowo piękny kolor, kojarzy mi się z atramentem
A mam jeszcze inną o pięknym ciemno bordowym kolorze, prawie czerń, ale czekam na jej prawdziwy rozkwit i wtedy fotkę wkleję.
Makowo na Kociewiu 21:43, 23 sie 2014

Do góry
Witaj po urlopie.
A ta senność specyficzna jest w tym rejonie. Za parę dni się przyzwyczaisz i będzie lepiej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies