Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 22:10, 23 sie 2014

ewsyg napisał(a)
Cudności, jak zwykle Jaka szkoda, że już niedługo jesień. Jak to w piosence, mimozami jesień się zaczyna, właśnie kwitną. Pozdrawiam Kasiu

Ja lubie jesień, spadajace liście, ogniste barwy, ciepła czekolada w kubku wypita na huśtawce....
Uwielbiam zmiany a zatem i pory roku, chyba nie mogłabym żyć w ciepłych krajach, brakowało by mi 2 pór roku
kasiek 22:12, 23 sie 2014

Tusiala napisał(a)
Ależ bogactwo roslin przy oczku. Tojeść rozesłana, w sposób naturalny zażywa kąpieli. Rabaty, tak jak lubię, coraz geściejsze

Taaa. oczko sie rozrasta w zastraszającym tempie, pomysleć że w tym roku obsadzone na nowo po zmianie kształu oczka...

Tojeść to prawdziwa zaraza, ale to nic, z taką mogę walczyć

Iwk4 22:15, 23 sie 2014

kasiek napisał(a)
I na koniec melduję że w koncu mam zadaszony szałasik

Dach tak jak marzyłam jest przejrzysty (choć ma odcien dymiony), pięknie widać korony drzew i nie powoduje odczucia nory. Zrezygnowałam jednak z poliwęglanów z powodu za wysokich kosztów. Zobaczymy jak więc będzie z trwałością. Prezentuje sie tak:

Tu widac jak robi sie fajna zielona ściana z winobluszczu )przeplatany jest bluszczem)

U nas taki daszek wytrzymał 4 lata, potem zniszczyło je gradobicie. Powstały dziury wielkości jabłek
Ale mimo wszystko z takiego zadaszenia byliśmy bardzo zadowoleni. Deszcz mógł padać, a my na tarasie sobie siedzieliśmy
kasiek 22:20, 23 sie 2014

zawitka napisał(a)
Kasiu po urlopie to i odpocząć można u siebie Kasieńko pisałam do Ciebie a posłałam do innej Kasi zdjęcie mojej laurki .Zajrzyj do mnie i zobacz ---ciachnęłam młodą U Ciebie cudne zakąteczki jak zaczarowane

Tak odpoczełam cudownie, urlop poza domem to wspaniała rzecz bo człowiek odrywa się się od codziennych zajęć. Właściwie to dziś łaziłam po ogrodzie i czułam się dziwnie że nic nie musze robić Kurcze dziwne uczucie...
Ale aż się wzruszyłam, jak w czwartek przyjechała do mnie koleżanka z pracy i była zaszokowana zmianami w ogrodzie. Powiedziała że jak była w zeszłym roku to ten ogród był bardziej dziki a teraz... widać w nim rękę ogrodnika, - ale mi się miło zrobiło. Pytała skąd mam tyle bylin nowych - a ja na to że niewiele kupiłam w tym roku za to 70% tych co miałam pogrupowałam na kolory i teraz mam duże plamy kolorów przez co byliny są bardziej widoczne.

Agania 22:23, 23 sie 2014

U Ciebie też robota, aż się pali, zadaszenie jest, ale wielki jest ten wasz gościnny taras.....obłędnie wyszło.......Twój ogród codziennie czymś zaskakuje...........urodą oczywiście
kasiek 22:24, 23 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

U nas taki daszek wytrzymał 4 lata, potem zniszczyło je gradobicie. Powstały dziury wielkości jabłek
Ale mimo wszystko z takiego zadaszenia byliśmy bardzo zadowoleni. Deszcz mógł padać, a my na tarasie sobie siedzieliśmy

O kurcze - to niezbyt długo, ale w sumie ten ma gwarancje do gradu wielkości orzechów włoskich (nazwa - ecolux). U nas gradu właściwie prawie nie ma a jak jest to nie większy niz orzechy laskowe. W dodatku w tym miejscu mam dużo drzew i to one przyjmuja bicie gradu. No zobaczymy, na razie efek jest kapitalny
Dzięki za info!
kasiek 22:25, 23 sie 2014

renatamama3 napisał(a)
Ale u Ciebie busz ,daszek super ,tak naturalnie.U mnie rybi się,rozmnożyły,chyba im dobrze u nas.pozdrawiam

U mnie też rybie przedszkole - juz naliczyłam 10 a nie wiem czy to wszystkie! Chyba im się dobre warunki zrobiły - z m2 na apartament - kto by rodziny nie powiększał ?
Agania 22:28, 23 sie 2014

Też nie możesz spać
kasiek 22:29, 23 sie 2014

Agania napisał(a)
U Ciebie też robota, aż się pali, zadaszenie jest, ale wielki jest ten wasz gościnny taras.....obłędnie wyszło.......Twój ogród codziennie czymś zaskakuje...........urodą oczywiście

No teraz przenoszę się z robotą do domu, właściwie ogród nie wiele już ma do zmian, a na pewno już żadnych w tym roku. Plan wykonany - zadaszony tarasik, woliera, powiększone oczko, pergola wokół basenu ,pogrupowane byliny, doończona studnia (kamieniem). Teraz odpoczywam i zbieram owoce pracy
kasiek 22:38, 23 sie 2014

Agania napisał(a)
Też nie możesz spać

Nie ma czasu na kompa, więc wykorzystuje moment że eM ogląda Bonda ze starszą a młodsza spi Ale właśnie się skończyło i eM goni do łóżka
Dobranoc więc