Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 22:00, 15 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Agato

Bergenie czerwienią się nieprzyzwoicie:

Ania, co ty robisz z tą bergenia, że ma taki kolor? To jakaś odmiana specjalna? Ja mam kilka bergenii I nigdy nie zmieniły koloru. No może na zaschniety brązowy wywalilam je do cienia pod las bo nie wiem czemu się wszyscy zachwycają tymi bergeniami...U mnie zwykle liście bez wyrazu
Pszczelarnia 21:58, 15 paź 2018

Do góry
To jest olszewnik - potężny baldaszek. Arcydzięgiel przy nim to zawodnik wagi lekkiej. W dalszym ciągu nie widzę na nim nasion. Ktoś coś wie?

Moja działka na Dębowym Lesie 21:56, 15 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

Przywleczone z Azji zjadają biedronki siedmiokropki które są pożyteczne - bo te do siedmiu kropek zjadają mszyce - te co pokazujesz trzeba tępić - one gryzą.

Czytam o kursie fotografii - brawo Ty - zazdroszczę sama bym chętnie poszzła ale nic nie ma w okolicy.

Widziałm okno w kuchni - pięknie klimatycznie a te chlebki niam - sama robisz zakwas? mój się zepsuł i muszę jakoś się od nowa zabrać za piezenie

pozdrawiam
.
Wiem,że nasze biedronki są pożyteczne.
A ten nawet nie wiedziałam ,że takie okropne.Jak na razie nie gryzą.
Jeszcze z tą fotografią nie ma czego granulować, jak wytrwam 3 semestry do końca to tak.
Dziękuję za pochwałę mojego okienka z dyńkami.
Chclebek już może z 5, 4 lata piękne sama.Zakwas mam swój.I różnie czasami co tydzień piekę czasami co 2 tygodnie,
Gdybyś mieszkała bliżej to przyszłabyś na kawę i po zakwas.

Niektóre powojnki jeszcze fajnie , chociaż inaczej wyglądają
Dwa ogrody 21:56, 15 paź 2018

Do góry
ostatnie chwile judaszowca, jeszcze nigdy nie był taki złoty

i takie tam

Migawki z ogródka 21:55, 15 paź 2018

Do góry
Nóżki mi włażą... Dwa gary się duszą... Dostałam dziś dwie wielgachne torby jabłek, obie renety, i jeszcze jakaś inna odmiana, podobno też reneta... Połowa w garach. Druga czeka na jutro.
Dwa ogrody 21:53, 15 paź 2018

Do góry
Wczorajszy bukiet, czas kopać dalie

Ogród Basi 21:50, 15 paź 2018

Do góry
Dzisiaj trzmielina już bardziej jesienna.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:48, 15 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

a taka nogę skąd wziąść

żeliwna, z blatem lub bez, częściej bez sporadycznie do kupienia u mnie na giełdzie zrobię Ci fotki moich
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:48, 15 paź 2018

Do góry
Ogród Daglezja zachęcał do odpoczynku i sycenia się tymi kolorami traw, drzew, hortensji,host... Spędziliśmy w nim nieprzyzwoicie długi czas i i dziwo byliśmy sami, nie było innych zwiedzających a sympatyczni właściciele pokazywali nam, objaśniali, tłumaczyli... Dziękuję bardzo Państwu właścicielom tą drogą za życzliwość

Oczywiście miałam niczego nie kupować ale...kupiłam jednego miskanta

Ma być kompaktowy, niewysoki a interesujący kolorystycznie - zobaczymy...
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:45, 15 paź 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Pięknie!
A Ty taka jesienna. Złota Promienna
Waldku dopasowałam się do jesieni, a tak w ogóle to są moje ulubione kolory.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:44, 15 paź 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Och, jak milo powspominać

Elu wszystkiego nie pokazałam,ale przecież to nie wątek regionalny , tylko ogrodowy.
Cieszę się,że wspominki chociaż trochę wróciły

Po sadźcach tyle jest
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:41, 15 paź 2018

Do góry
Narodowa kolekcja miskantów a więc o tej porze roku raj dla miłośników traw

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:41, 15 paź 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Oj lubi Miała wprawdzie w tym roku chwilową przerwę-kryzysik, ale już się stęskniła za tym wariactwem i wraca do tematu od wiosny
Pomidorków nigdy dość, w moim ogródku chyba już z 200 odmian rosło, czas na kolejne...

kryzysiki mijają - ogrodowy teraz ja mam

to będą kolejne - musowo się spotkać pogadać - przyjdzie ten czas

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:40, 15 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
O jak Cię miło widzieć Dorotko i to do tego w takiej cudnej scenerii
Pozdrawiam
Dziękuję Dziś trochę jesiennych traw z mojego ogródka. Zawsze zachwycałam się u innych rozplenicami, dziś dzięki wiedzy jaką czerpię z Ogrodowiska mam i ja kilka odmian. Prezentuję moją gigantkę, stoję za nią żeby było widać jej rozmiar. Mam ją chyba 4 rok. Mój wzrost to 167cm.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:39, 15 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja na razie podlewam tylko świeżynki to co już rosło od wiosny musi sobie poradzić. Wiosna pokaże co po zimie i tym sezonie przeżyje. Oby wszystko wytrwałoRabata śliczna nie wiem co ty tam zmieniasz, mnie się bardzo podoba, świetne zestawienie sezonowe

No nic nie można teraz przewidzieć , wszystko możliwe może być jeszcze mroźna i sucha zima a kolejny rok z ulewami

na tej rabacie dosadziłam dzielżany i grzebię w ziemi i jest dobrze zadbana - za tydzień rozsypię wiórki rogowe.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:37, 15 paź 2018

Do góry

Ogród z rzeźbą 21:36, 15 paź 2018

Do góry
Liczyłam na spektakularne przebarwienie jesienne jarzębów Autumn Spire i się rozczarowałam. Wyglądają jakby zasychały. Jak być może pamiętacie jeden z trójki pochorował się. Dwa tygodnie temu opryskałam go miedzianem, powinnam chyba powtórzyć oprysk, ale w sobotę no... zapomniałam.
Wyglądają tak

Liście tego chorującego mają niepokojące plamy:

Czy ktoś poradzi coś?
Pszczelarnia 21:36, 15 paź 2018

Do góry
Ale to już jesień.

A ta dalia dekoracyjna ('Creme de Cassis') kojarzy mi się z lodami

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:35, 15 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mireczko ja też wygrzebuję, wkładam w otwarte pudła lub do paczek i od razu do piwnicy idą. Nie ma z czego suszyć bo ziemia sucha prawieW ziemi nornice mi wcinały bulwy bo już warzywnik prawie pusty[/quote

Ja dzisiaj dopiero wykopałam ostatnie - są na taczkach w garażu - suche masz rację ale już mi się nie chciało - pakowałam te co za bardzo wyschły - to opisywanie, segregowanie

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 15 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Korzystam z pięknej pogody i kolorowej jesieni, zmieniam miejsca i podziwiam obrazy jakie maluje jesień.
Pozdrawiam

Pięknie!
A Ty taka jesienna. Złota Promienna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies