Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

eVka 10:38, 01 lis 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Słońce świeci cały dzień dzisiaj, choć zapowiadali deszcz, niebo jest ładne niebieściutkie z białymi chmurami, ale nie myśl, że nie padało, bo lało w nocy a nawet była burza!
Sosny miniaturowe bardzo pasują do wrzosów, to dobre połączenie.

Na tej rabacie mam ML, zawilce Honorine Jobert i kostrzewę, a wszystko w takiej chłodnej tonacji. Obok mam jukę też taka niebieskawą.

Od kilku dni u nas pogoda prawie letnia, cieplutko, słonecznie. Muszę w końcu foty pocykać.
Bardzo ładne zestawienie zawilców i traw. Planuję dosadzić sporo różnych zawilców wiosną.
Mam kwitnące wcześnie gracki, są śliczne ale zależało mi na innym pokroju, miały być wyższe i bardziej zwarte a są niższe i mocno przewieszające sie na boki. Dam im czas i będę obserwować.
waldek727 22:52, 02 lis 2018

effka napisał(a)

Mam kwitnące wcześnie gracki, są śliczne ale zależało mi na innym pokroju, miały być wyższe i bardziej zwarte a są niższe i mocno przewieszające sie na boki. Dam im czas i będę obserwować.

To jakaś nowa odmiana Gracillimusów?
eVka 22:55, 02 lis 2018

waldek727 napisał(a)

Nie hehe, chodzi o to ze to jakieś miskanty sprzedawane jako gracki. Może Graziella...
SlonecznyOgrod 12:48, 10 lis 2018

effka napisał(a)

Od kilku dni u nas pogoda prawie letnia, cieplutko, słonecznie. Muszę w końcu foty pocykać.
Bardzo ładne zestawienie zawilców i traw. Planuję dosadzić sporo różnych zawilców wiosną.

Cykaj cykaj w słońcu, we mgle będę oglądać.
Kup sobie różne zawilce, wszystkie mają to coś, no i kwitną późno, teraz jeszcze w listopadzie cieszą kwiatami.
Z tymi trawami to tak jak u mnie po prostu muszę się im jeszcze przyjrzeć i dać im czas.
SlonecznyOgrod 12:51, 10 lis 2018

waldek727 napisał(a)

Na to wychodzi, moje też wcześniej zakwitły.
Może nadamy im jakąś nazwę
SlonecznyOgrod 12:54, 10 lis 2018

effka napisał(a)

Nie hehe, chodzi o to ze to jakieś miskanty sprzedawane jako gracki. Może Graziella...

Sama jestem ciekawa, bo np. Grazziella kwitnie co roku a takie gracki nie gracki mogą nie zakwitnąć w innych latach.
Moje, które dostałam z podziału, podobno nie kwitły prędzej ileś lat.
eVka 15:41, 10 lis 2018

Cykaj cykaj w słońcu, we mgle będę oglądać.
Kup sobie różne zawilce, wszystkie mają to coś, no i kwitną późno, teraz jeszcze w listopadzie cieszą kwiatami.
Z tymi trawami to tak jak u mnie po prostu muszę się im jeszcze przyjrzeć i dać im czas.

Od kiedy tabuny robotników parę metrów dalej budują dom jakoś mi głupio biegać z aparatem po ogrodzie. Hehe
Co do zawilców, na pewno zagoszczą u mnke na rabatach wiosną
gosika67 16:38, 10 lis 2018

Cześć mały włos i przegapiłabym Ciebie, a tak uważałam.W ostatniej chwili

Pozdrawiam i buziaki, za wytrwałość.

SlonecznyOgrod 17:59, 10 lis 2018

effka napisał(a)

Od kiedy tabuny robotników parę metrów dalej budują dom jakoś mi głupio biegać z aparatem po ogrodzie. Hehe
Co do zawilców, na pewno zagoszczą u mnke na rabatach wiosną

Wiem jak to jest, ja nie mam płotu od drogi i jak ktoś jedzie to sie prostuję jak gdyby nigdy nic hihi
waldek727 18:03, 10 lis 2018

Na to wychodzi, moje też wcześniej zakwitły.
Może nadamy im jakąś nazwę

Miscanthus sinensis ,,Daria".