Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Dolinie Muminków 18:13, 11 mar 2024

Do góry
BASIA8 napisał(a)

O tak śniegu mieliśmy ogrom, ale wiosna pieknie juz Nas wita

A to krokusik? Ale niespotykany kolor
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 18:02, 11 mar 2024

Do góry
Cyklameny dla Joli. Takie piękne jak twoje Jolu albo inaczej, twoje tak samo piękne jak w naturze

Ptasi gaj 17:11, 11 mar 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Już kupujesz w necie? Szybko. Na szczęście już widać że sadzonki żyją. Super bo czasami przychodzą takie sadzonki że nic zielonego nie widać i człowiek liczy na szczęście

Jedno zamówienie i inne przyrosty. Tak jak pisałam nie można kupować roślin wiosna które mają zamiar kwitnąć w jesieni. Najlepiej kupować w lecie.

Ale marcinki które otrzymałam w zeszłym tygodniu postały parę dni w słońcu na balkonie i już ruszyły.

Jutro przychodzi następna paczka z zawilcem wielokwiatowych Madonna. Jestem bardzo ciekawa co otrzymam. W każdym razie dzwonili dzisiaj ze szkółki czy mogą wysyłać.
Jeszcze ma przyslac Królik i cebulki nie wiem skąd.

Wczoraj byłam tak urobiona, że dzisiaj mnie każda kość boli. Jednak już bliżej niż dalej jeszcze trawy ściąć i oczyścić odkurzaczem żwir.

Dla Ani ok 30 cm wysokości

Tutaj wyższe muszę przesadzić do donicy. Ten najwyższy ma 1,20 cm

Ania na Żuławach 17:01, 11 mar 2024

Do góry
Bożenko,
kupiłam malutkie sadzonki, kwitły słabo, ale za to nabierały masy. Urosły ładne prawie kuleczki tak około 25-30 cm wysokie o podobnej średnicy.
Całą zimę miały ładny srebrzysty kolor, teraz też dobrze wyglądają.
Rosną na mojej mokrej glinie pierwszy rok i przeżyły stojąc w wodzie. I niestety znowu stoją, bo od wczoraj leje
Myślę, że jakby rosła w bardziej sprzyjających warunkach to by była znacznie ładniejsza

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:54, 11 mar 2024

Do góry
Dostawa stali się udała. To na jeden budynek, na 2gi jeszcze przywiozą

Miejsce na stajnię wygląda tak... nie chciałabym po tym chodzić, pewnie gumowce można zgubić

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 15:28, 11 mar 2024

Do góry
Pomidorowe szeregi, oczywiście z zapasem. Nadwyżki znajdą nowe domy.

I papryczki

Zimowy Wysiew / Winter Sowing 15:26, 11 mar 2024

Do góry
A to kosmosy któe kiełkowały w domu, takie wyciągnięte brzydko, część się chwieje, wyniosłam na zewnątrz, może przeżyją.

Floksy

Druga odmiana kosmosów, mniej wyciągnięte.

Groszków ciąg dalszy, a to z takimi innymi listkami to też groszek? Dwa takiego wyrosły, siane i paczki z groszkami.

Orlaya, ta wysiana w gruncie też wykiełkowała.

Ogrod nad bajorkiem 15:25, 11 mar 2024

Do góry
April napisał(a)
Super masz te kortenowe żurawie. Widziałam podobne na Alle.. główki miały w dół. Zastanawiałam się czy kupić, czy to nie przesada, ale widzę że świetnie wyglądają w takich leśnych klimatach
Ja od tygodnia nie mam kiedy wyjść do ogrodu. Weekend też były inne sprawy. Normalnie fizycznie cierpię przez to

wspolczuje braku ogrodu, ja troche uzylam w weekend a dzis leje
Żurawie wszedzie pasuja ale ja jestem stronnicza. Ponad 2 lata czekały na wyjecie z kartonu.

Wafel napisał(a)
Uroczy, tajemniczy ogród, flora i fauna wszystko tworzy harmonię, lubię do ciebie zaglądać A co to za listki na tym zdjęciu?

Epimedium ale nie wiem które, za duzo ich tam mam.

Wafel napisał(a)
Do mnie zagląda gil, nigdy nie widziałam samiczki na żywo. Bardzo go lubię, bo nie jest płochliwy i lubi obserwować prace ogrodowe, czeka na wykopane dżdżownice, czasem go częstuję .

W wiekszosci ptasich przypadkow samiczki maja skromniejsze ubarwienie niz samce, pewnie ze wzgledow bezpieczenstwa. Wśrod ludzi jest odwrotnie Choc tez nie ma reguły Coraz wiecej gili /gilów u mnie lata. Ciekawe czy za rok tez beda. Bo jednego roku mialam w ogrodzie szczygly i potem juz wiecej sie nie pokazały, to samo z dzwońcami. Były ich bandy a w nastepnych latach pojedyncze egzemplarze. Na pewno sporo jest pełzaczy ale te małe cwaniaczki swietnie sie maskuja, mozna czasem zawalu dostac. Czlowiek zagłebiony w swoich myslach pracuje w ogrodzie, odpływa coraz dalej a tu mu nagle pełzacz idzie po drzewie albo brygada małych dzieciołow przeleci.
Zimowy Wysiew / Winter Sowing 15:20, 11 mar 2024

Do góry
Raport moich wysiewów na dzień dzisiejszy. Wszystko siane początkiem i w połowie lutego wykiełkowało.
Groszki w butelkach, po 3 nasionka.

Wieczornik

Aminek

Czarnuszka
Spełnianie marzeń - ogród czas start 14:47, 11 mar 2024

Do góry
Nie doczekałam się ładnej pogody i poszłam w tą zimnicę.

W nawożeniu ziemi przerwa - mąż sprowadził mnie na ziemię tym, że koparce zajmie to parę minut, a mi pare dni i się umęczę. Ma rację, bo i tak musimy wynająć koparkę, żeby rozwaliła te kupy ziemi.

Zabrałam się więc za rozpierduchę na mojej jedynej rabacie. Przesadzanki w akcji. Niestety wygonił mnie deszcz.

Patyczki limelight wyglądają obiecująco

Ogrod nad bajorkiem 14:47, 11 mar 2024

Do góry
Uroczy, tajemniczy ogród, flora i fauna wszystko tworzy harmonię, lubię do ciebie zaglądać A co to za listki na tym zdjęciu?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 14:11, 11 mar 2024

Do góry
Co polecacie taniego na obrzeże oddzielające grządkę z borówkami i jagodami kamczackimi? Chce tam wysypać zrębki/trociny i nie chce by mieszały się z trawą. Pomiędzy grządkami podwyższonymi damy trociny jak u Agnieszki. Dojście do warzywnika z ogrodu poprzez trawiaste przejście pod pergolą. Patrzyłam jakieś obrzeża z plastiku bez wkopywania, gdzie wbija się szpilkami to niskie kosztują około 50 zł za 20 metrów.

Szarobiałego ogrodowe początki. 13:24, 11 mar 2024

Do góry
42 dni od wysiewu. Pojawiły się przebarwienia na listkach (u czerwonych i łososiowych).

Rosną jak na drożdżach

Ogród Basi 13:09, 11 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 13:07, 11 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 13:06, 11 mar 2024

Do góry

W Dolinie Muminków 13:06, 11 mar 2024

Do góry
ajka napisał(a)
O rany, ale u was przysypało ! Ale wiosna już widzę w pełni Pięknie.

O tak śniegu mieliśmy ogrom, ale wiosna pieknie juz Nas wita
Ogród Basi 13:06, 11 mar 2024

Do góry
Tu przechowuję dekoracje.

Skoro pokazałam wiosenne dekoracje na tarasie to polecę już po reszcie dekoracji wokół domu.

Ogród Basi 13:03, 11 mar 2024

Do góry

Ogród Basi 13:02, 11 mar 2024

Do góry
A to stałe elementy dekoracji.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies