Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

bialydomek 09:38, 05 sie 2024

juz wiele razy rozmawialismy o zgodnosci, pamietam ze tulipany często były błędne, u mnie 2 razy tylko mialam inne, a kupowałam setki,
przy niektórych roślinkach nie ma winy producenta, bo naprzykład ktoś w sklepie bo np. wypadnie etykieta a potem wsadzi w jakąkolwiek,
tak mam np. z piwonią, zapisałam w zeszycie, no i mam etykietę- nazwy nie pamiętam,
ale ma zupełnie inny kolor- ma ciemnwy róż, do tego śmierdzi okropnie, no ale ładna jest!!

a miała być jasna z delikatnym zapachem, ty chyba też tą piwonie kupowałas? albo ktoś kto u Ciebie się wypowiadał, jakaś dama- ta piwonia, to była...,.
zrobie fotke wieczorem tych obu DAM i moge podesłać sms, tylko nr. chyba juz twoj usunełam
bialydomek 09:45, 05 sie 2024

no mam, miała być "Sarah Bernard" a ma kwiaty ciemnawy róż, i troche chyba mniej płatków niż w Sarah, kolorystycznie piękna, ale śmierdzi, nie ma mowy o zabraniu do bukietu!
antracyt 15:29, 05 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Dziś w sztucznym świetle… tło to samo, ale napakowane innymi kolorami

Co to za jedna?
Rojodziejowa 17:01, 05 sie 2024

bialydomek napisał(a)
no mam, miała być "Sarah Bernard" a ma kwiaty ciemnawy róż, i troche chyba mniej płatków niż w Sarah, kolorystycznie piękna, ale śmierdzi, nie ma mowy o zabraniu do bukietu!

To jeszcze daj jej sezon, one w pierwszym mogą wyglądać inaczej. A zapachy są bardzo subiektywne. Jednemu będzie pachnieć, a drugiemu śmierdzieć
Rojodziejowa 17:02, 05 sie 2024

antracyt napisał(a)

Co to za jedna?

Creme de Cognac
Rojodziejowa 21:42, 07 sie 2024

Dziś sprzątałam lamelkową, żeby posadzić kolejną różyczkę Hellę. Pojechałam po nią już chwilę temu do Hyżego. Wzięłam ze sobą mamę. Stałam nad tymi Helkami i w końcu zostały dwie w finale konkursu na najpiękniejszą. Niestety mama przyjęła rolę diabełka podszeptującego szalone rozwiązania. Skończyło się na tym, że wzięłam obie Teraz muszę jeszcze tylko wydumać drugie miejsce. Chyba przy sprzątaniu się znalazło, ale testy doniczkowe dopiero jutro.
Fragmencik lamelkowej przed sprzątaniem:

Z u Hyżego pochodziłyśmy sobie po żywym katalogu róż. Wydaje mi się, że róże prowadzone są tam na różne sposoby, tzn. Cięcie jest inne. Widać po różach, że niektórym zdecydowane cięcie jest bardzo potrzebne

I świetnie widać, jak poszczególne rodzaje i odmiany budują krzaki. A że to jest bardzo niedaleko, to dla mnie bardzo istotne informacje.
Anda 21:50, 07 sie 2024

Ale masz dobrze z bliskością tej szkółki Hella jest super.

A jak Twoja Desdemona?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 21:57, 07 sie 2024

Anda napisał(a)
Ale masz dobrze z bliskością tej szkółki Hella jest super.

A jak Twoja Desdemona?

Wstyd, ale kisi się w donicy… Ale żyje i kwitnie co chwila
Anda 22:06, 07 sie 2024

A zdrowa jest mimo tej donicy? Bo zamierzam ją właśnie w donicy posadzić. W szkółce tak szybko schodzą, że trudno mi ocenić zdrowotność.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 22:34, 07 sie 2024

Anda napisał(a)
A zdrowa jest mimo tej donicy? Bo zamierzam ją właśnie w donicy posadzić. W szkółce tak szybko schodzą, że trudno mi ocenić zdrowotność.

Byłam sprawdzić.
Jak dla mnie wygląda super