Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 18:33, 07 sie 2024

Za to inna zistala zjedzona a liczylan ze tsm nie bedzie tych zbojow

Kontonaogrod 18:37, 07 sie 2024

Maliny sie gotuja

Auta umyte. Doorenbosy podlane. Padam na twarz.
Kontonaogrod 19:10, 07 sie 2024

Moja jeżyna dojechala do tesciow... I jest wielka

Narsilia 19:52, 07 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Maliny sie gotuja

Auta umyte. Doorenbosy podlane. Padam na twarz.

Wow ale zbiory malinowe ,ślinka cieknie , będzie dżemik
A jabłuszka wygląda obłędnie jaki kolor napisz jaka to odmiana bo nie mogę doczytac
Kontonaogrod 20:35, 07 sie 2024

To czerwona papierówka, odmiany Early Geneva. Smaczna I pachnąca

Dzięki maliny w słoikach.
sylwia_slomc... 21:32, 07 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
W przyszłym tygodniu. Może od środy. Póki co siedzi w domu na kwarantannie (taaaa już w żadne bajeczki mu nie uwierzę) - znaczy przewiduje że nie zjawi się u mnie jeszcze tydzień.

No pewnie że bym wlazła na ten dach i przybijała dachówki. Docinki w większości zrobili. Z obróbkami blacharskimi bym miała problem bo nie mam giętarki - ale już obczaiłam skład 2 wioski dalej z giętarką. Mam 3 tygodnie urlopu

Teraz nie ma już kwarantanny. Wiem bo jak byliśmy w październiku chorzy to Em już był po domowym teście i zgłaszał lekarce i nic , żadnej kwarantanny nie miał. Tyle, że tak Się czuliśmy, ze i tak plackiem na doopie siedzieliśmy Nawet mu w ośrodku testu nie powtórzyli.
sylwia_slomc... 21:36, 07 sie 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Dzięki

Cukinia od zerwania do zjedzenia żyła jakieś 40 minut

Po zerwaniu to już raczej nie żyła.... a może, bo w nasionach zdolność kiełkowania może była Swoją drogą ciekawe czy tuż po zerwaniu następuje śmierć rośliny czy może później....kwiaty w wazonie np tulipany, piwonie, róże długo się rozwijają....
Trzeba by robić pewnie badania.

Współczuję perypetii z fachowcami, a raczej Ich brakiem. Ale trzeci dom się już znacie to Się tego przecież spodziewałaś? Poprzednio nie było podobnie?
Judith 21:37, 07 sie 2024

Teraz nikogo nie obchodzi pozytywny test na covid. I nikogo nie testują teraz tak jak kiedyś. Sa tylko testy apteczne. O kwarantannie mowy nie ma.
No, chyba, że tu nie jest mowa o covidzie, ale o jakiejś egzotycznej chorobie przywiezionej zza granicy.
Patrycja_KG_Lu 21:37, 07 sie 2024

Jak tam drzewka od faworytki? Wszystkie Ci się przyjęły? Ja co prawda zamawiałam mniejsze ilości, ale nie wszystkie żyją po sadzeniu jesiennym i wiosennym.
Kontonaogrod 21:37, 07 sie 2024

Półpasiec podobno. Ale pewnie inny dach robi albo fundamenty. A ja mu za duzo zaplacilam zaliczek I mu motywacja spada zeby skonczyc - mowi moj Tato. Pewnie ma racje

Moglby skonczyc bo juz 2x przesuwam hydraulika... bez dachu a zwlaszcza scianek dzialowych nie moze zaczac...