Przepust wyczyszczony, poziom gruntu widoczny po drugiej stronie to ilość mułu naniesiona w powodzi
a widoczna folia to babcine zabezpieczenia sprzed 8 lat przed wymywaniem ziemi z mostka przy powodzi, w przyszłości muszę to zmienić
Kasiu, cieszę się, że je wybrałam, jednak burza mózgów na O. to jest to czego mi Takie coś wymyśliłam (miskanty duże kółka a tawułu małe kółeczka, rysowane jest w rzucie, nie przekroju jak ogrodzenie i tuje):
Toszka, piszesz że co 50 cm za gęsto? przyjęłam co 60 cm w rysunku, chcę żeby nie było przerw między krzaczkami, będzie ok?
Pojemniki na śmieci obudowane pomalowanymi na grafitowo paletami jak w tej inspirce (najtaniej wyjdzie, a podoba mi się), tylko w innej konfiguracji, bokiem do chodnika.
Piszą że do 1m trawa a z kwiatostanami 1.4m. Trudno mi porównywać trawy bo każda ma inny wiek u mnie. Poza tym różnie rosną na różnych stanowiskach. Powiem nawer że 3 miskanty posadzone w jednym czasie różnią się o 100% w objętości.
Tu 3 różne wyglądy miskantów a sadzone w jednakowym czasie i sadzonki były identyczne. Warunki glebowe jednak różne się trafiły.
Najmarniejszy ale zaczyna kwitnąć
Drugi średni wielkościowo, to odmiana z brązowymi kwiatostanami i kwitnie nieco później
Trzeci największy ale też miał kompost i trocinki na jesień to się postarał. Będzie dzielony na wiosnę pod okna domu. Najszybciej kwitną te jasne kwiatostany. Róża Artemis z nim konkuruje i jedna odnoga ma już 1,5m wzrostu.