Bardzo dobrze Ci idzie

Naprawdę chcesz jeszcze w tym roku robić ścieżkę? Pewnie tak - wolelibyście nie brodzić po błocie kolejną zimę
Zrobiłabym na razie samą linię prostą do furtki, a potem bym się zastanawiała nad resztą
Na razie, na bazie
tej i
tej inspiracji zrobiłam dwa rysunki:
Najważniejsze: przy bramie zaplanowałam dużą wiatę śmietnikową, w której zmieszczą się kubły na śmieci zmieszane i worki na segregowane. U mnie ten pomysł BARDZO się sprawdza. Do tego taka wiata mieści jeszcze miotły i szufle do zgarniania śniegu. Niezwykle wygodne

.
Uważam, że przy bramie jest dla niej najlepsze miejsce, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś wybrała jakieś inne.
Ścieżki są wygodne, szerokie; w drugiej wersji jest dodatkowo miejsce na zaparkowanie samochodu tak, żeby nie blokował wjazdu (znowu: rozwiązanie sprawdzone empirycznie

). Żeby nie było wrażenia "kamiennej pustyni", dodałam "wysepkę" na środku: nie blokuje przejścia, a daje wrażenie chodzenia po łące.
Do zwiewnych, trawiastych nasadzeń dodałam drzewka wielopniowe (zielone kółka) typu parocja lub świdośliwa, żeby dodać trochę "trzeciego wymiaru".
To byłaby wersja swobodnie-nowocześnie. Wersja prosto-nowocześnie będzie jutro