Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 15:41, 25 sie 2018

Do góry
MonikA napisał(a)
Oj szkoda by było hortki MM, ja bym przycięła i osłoniła przed słońcem, sprawdzała czy ma wilgotno, nie podlewaj za dużo, by nie zgniła.

No właśnie Monia ciężko u nas dostać tą odmianę, więc nie dopuszczam myśli,że mogłaby mi padnąć właśnie dzisiaj ją przycięłam i zobaczymy. Zostawiam Ci pierwszy kwiat róży LO w końcu się go doczekałam, zapach ma obłędny, chociaż krzak złapał grzyba i marnie wygląda, ale to swieżynka, więc mam nadzieję,że w przyszłym roku będzie coś lepiej.

Ogród z uśmiechem 15:23, 25 sie 2018

Do góry

jeżówki to moja miłość, więc z przyjemnością obejrzałam u Ciebie piękne okazy. Ale chciałam też podpytać o ten zestaw: jaka to róża i jak się nazywają te kwiatki obok? Śliczna kompozycja
Sezon 2017 u Hanusi 15:22, 25 sie 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dzień świra jutro w Hortulusie, jak się przebirzecie to wchodzicie za darmo,
Ja niestety nie będę, babciuje w domu.

Haniu - byłam, jestem pod wrażeniem ogromu zagospodarowanej przestrzeni. Napstrykałam zdjęć mnóstwo, posegreguję i umieszczę w swoim wątku.
Dla Ciebie zdjęcie labiryntu bukowego wykonane z wieży widokowej.

Dzięki, że mi zasugerowałaś te ogrody, bo jestem pełna wrażeń
Małymi kroczkami do celu... 15:21, 25 sie 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Paulinko, nadrabiam wszystko po dłuższej nieobecności i na razie tylko powiem, ze wszystko mi się podoba Nawet te obcięte kosiarką trawy
Jeśli ta rozplenica to lady U to ona musi mieć duuuużo miejsca, rośnie wieeeelka

Dziękuję cieszę się,że podobają Ci się nawet skoszone trawki kurcze no to trochę doooopa ja ją posadziłam przed hortkami i pewnie je pożre, przód mogę jej jeszcze poszerzyć miejsce mam dla Ciebie jeszcze kilka widoczków zostawiam jak Ci się tak podoba

Buziaki!
Moja ostoja 15:16, 25 sie 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czekamy na fotki ze szkółki u nas wreszcie oddech można złapać. Rośliny też i łapią wodę. To były trudne miesiące. Nie wiem ile w tym sezonie poszło mi wody z kranu, szczególnie przez ostatnie tygpdnie podlewania ale udało się utrzymać większość sadzonek. Niektóre w oborniczku to nawet nieźle urosły mimo suszy.

Będą, będą
Dla Ciebie werbena. Królowała na wielu rabatach.

Słyszałam, że u nas sporo popadało. Podlewanie na parę dni Ci odpadnie.
Małymi kroczkami do celu... 15:14, 25 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj dla mnie to codziennie jest coś do zrobienia
O jak ładnie sie ta rosplenica nazywa lady U
W końcu jesteśmy kobitki to i ozdoby lubimy

No niestety zawsze coś trzeba zrobić, przynajmniej nie masz już dzieci małych to trochę łatwiej się ogarnąć ze wszystkim

Ja uwielbiam ozdoby ogrodowe bez dwóch zdań chyba jeszcze nie pokazywałam ostatnio takie ważki do mnie przyleciały

I jeszcze dla Ciebie Aniu parę ujęć ladyU, nie tylko nazwę ma ładną

Moja ostoja 15:07, 25 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
W Anglii byłam w takich Centrach, ale tylko oglądałam, bo jeździłam z plecakiem, a tam trudno upchnąć rośliny. Raz wracałam z córką i w bagażu przywiozłam piękne czerwono-różowe hebe, u nas nie do zdobycia i eM nie podlał i padło
Faktycznie, szkoda, że urlop Ci się kończy.
W Dobrzycy nie zapomnij o zdjęciach dla nas

Hebe były piękne w C.O. ale one wytrzymują do -3 st. Tak mi powiedziano.
Zdjecia z Dobrzycy są, ale zrobiłam ponad 200, więc w pierwszej kolejności muszę przeprowadzić selekcję.
Ale dla Ciebie na początek coś formowanego z ogródka japonskiego
Dereń biały - Cornus alba 14:34, 25 sie 2018

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Nie wiem już jaką mam odmianę derenia. Łobuz ma drugi rok i całkiem się położył co utrudnia koszenie. A planowałam posadzić przed nim trawy. Ale gdzie?

Takie wyciągnięcie, pokładanie się i wybujanie może być spowodowane nawożeniem bogatym w azot.
Co nie zmienia postaci rzeczy, że to nie jest Ivory Halo
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:22, 25 sie 2018

Do góry
limki trzymają się dzielnie mimo upałów...

krwawnica tłoczy drugie kwitnienie

i takie tam...

buźka
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:21, 25 sie 2018

Do góry
rozchodnikom w skrzynkach na tarasie też nic nie brakuje...

cypelkowa umęczona upałami...

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:19, 25 sie 2018

Do góry

rozchodnikowej taka pogoda pasuje..

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:17, 25 sie 2018

Do góry
Parę fotek wrzucę, bo rozłąkę 2 tygodniową ostatnio miałam z forum, muszę u Was ponadrabiać wieczorkiem buziaki
tarasowa buja, gaura i kłosowiec się rozszalał...

Lawendowy zawrót głowy 14:09, 25 sie 2018

Do góry
Kasya dzięki bardzo udanego wekendu ♥

Lawendowy zawrót głowy 13:58, 25 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Jedziemy, Jolu, większą grupą do ogrodu Bellinghamów.
Bardzo się cieszę, że wrzucasz zdjęcia z ogrodu. To są takie miłe chwile, gdy się je ogląda. Takie uspokajające, a zarazem sprawiające dużą radość. Od razu myślę o Tobie i Grzesiu oraz o miłych chwilach, które razem spędziliśmy

A Fido kochany jest

Ewciu tak ten rok był dla nas przychylny w spotkania ♥♥wycieczki zazdroszczę bo takie super spotkanko się zapowiada.

Buxiak
Super było ♥♥♥

Lawendowy zawrót głowy 13:47, 25 sie 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Blyxa miło że zaglądasz miłego dnia u mnie wreszcie popada bo susza strasznie doskwierala roślinom.

Ewus no to już pogadamy smycze o przekompostowanej ...znasz i stosujesz. Buxka kochana u Ciebie tez popadalo ? Trochę ulgi ta pogoda przyniosła . Mnie już te upały wymeczyly.

Aniu z ta perfekcja ja nic wspólnego nie mam ...oby to jakaś choroba nie była hihi . Mój em kładzie deskę na trawniku i leci zajmuje mu to niewielka chwile bo i ogród nieduży . Zaległości mam u Ciebie . Forum wielkie jest ogromnie ♥♥♥

Kaśka dobrze się tutaj odpoczywa to najważniejsze. Drzewa wybuchły i zasłony nas od gapiów i ciesze się ze wreszcie mam stół bo na fotelach ciężko się obiad jadło człowiek wiecznie upaprany ♥♥♥

Bajecznie aż warto cytować
Lawendowy zawrót głowy 13:37, 25 sie 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Cudowny ogród, piękne ujęcia.

Dorotko dziękuję bardzo ♥ czasu mało na głupoty ale na robotę w ogrodzie zawsze mam ochotę ♥

Przedziwny Ogród 13:35, 25 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, masz jeszcze jedną różyczkę, która mi się podoba, ta herbaciana i oczywiście proszę o nazwę
Nie jestem pewna, ale chyba u Ciebie widziałam bluszcz Erecta i mam pytanie jak szybko rośnie, bo widziałabym z niego mini żywopłot.
Kwiaty piękne, a z trawami jeszcze piękniejsze

Rozumiem, że chodzi Ci o różę o mniejszych kwiatkach. Bo jedna jest rabatowa i ma jaśniejsze kwiaty. A druga pnąca o ciemniszych kwiatkach wpadających w odcień pomarańczowy. Postaram się odszukać ich nazwę.
A teraz róża Tom Tom i NN( 15- letnia)

to
Przedziwny Ogród 13:35, 25 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, masz jeszcze jedną różyczkę, która mi się podoba, ta herbaciana i oczywiście proszę o nazwę
Nie jestem pewna, ale chyba u Ciebie widziałam bluszcz Erecta i mam pytanie jak szybko rośnie, bo widziałabym z niego mini żywopłot.
Kwiaty piękne, a z trawami jeszcze piękniejsze

Rozumiem, że chodzi Ci o różę o mniejszych kwiatkach. Bo jedna jest rabatowa i ma jaśniejsze kwiaty. A druga pnąca o ciemniszych kwiatkach wpadających w odcień pomarańczowy. Postaram się odszukać ich nazwę.
A teraz róża Tom Tom i NN( 15- letnia)

to
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies