Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 09:50, 25 kwi 2014

Do góry
ja też przebieram nóżkami malkul myślę, że nie przegapisz
dziś będę pozbywać się pozostałości matyszmaty choć z chęcią bym coś już zaczęła działać
w nas w ogrodniczym nic ciekawego nie ma wszystko z neta będę musiała zamawiać albo sprowadzać skądś może w te wolniejsze dni się wybierzemy do Hortulusa, muszę wywiad zrobić czy otwarte będą mieć hmmm...
Rododendronowy ogród II. 09:20, 25 kwi 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, a ja mam taką prośbę. Prowadzimy razem z Malkul dochodzenie w sprawie klonów tatarskich/ ginnala. Podobno gat. podstawowy przebarwia się jesienią na żółto, a ten z dopiskiem ginnala na czerwono. Pamiętam, że pisałaś, że tak włąśnie jest u Ciebie. Zrobiłabyś nam zdjęcia młodych listków jednego i drugiego i pokrój tych drzew/ krzewów? Przy okazji spaceru po ogrodzie. Z góry dziękuję za fatygę. Nie jest to zadanie pilne, więc naprawdę w wolnej chwili.

Agnieszko nie zrobię zdjec poniewaz moje za duzo zasłaniały i od jakiegoś czasu sa co rok bardzo mocno cięte , teraz ledwie cos puszczaja . Po cięciu przestały się przebarwiac i raczej ich nie polecam, włsciwie nawet nie raczej tylko wogóle , nic specjalnego nawet jak sie przebarwiały bo inne rośliny robią to z większą gracją np klony palmowe.
Rododendronowy ogród II. 09:07, 25 kwi 2014

Do góry
Bogdziu, a ja mam taką prośbę. Prowadzimy razem z Malkul dochodzenie w sprawie klonów tatarskich/ ginnala. Podobno gat. podstawowy przebarwia się jesienią na żółto, a ten z dopiskiem ginnala na czerwono. Pamiętam, że pisałaś, że tak włąśnie jest u Ciebie. Zrobiłabyś nam zdjęcia młodych listków jednego i drugiego i pokrój tych drzew/ krzewów? Przy okazji spaceru po ogrodzie. Z góry dziękuję za fatygę. Nie jest to zadanie pilne, więc naprawdę w wolnej chwili.
Ogród Tosi 08:16, 25 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Tosiu, fajny będzie ten choinowy żywopłot
Zaglądam i macham

Będzie, będzie - już "ruszył" rosnąć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:49, 25 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
hortensja np. polar bear

Gosiu, hortki będą limki Mam już 3 ładne krzaczki z tamtego roku, teraz 5 dokupię i szpaler gotowy
Ogród niby nowoczesny ale... 22:58, 24 kwi 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

he he he...
ja słałam w jedną stronę runiankę (od mamy z ogródka) a Malkul powojnika zakupila w szkółce niedaleko jej miejsca zamieszkania Wysłałyśmy tego samego dnia i nawet tego samego dostałyśmy przesylki

A, to takie buty
Ale chyba o drugiej turze runianki mówisz, bo pierwszą Gosia dawno pokazywała, że dostała.
A Twoją propozycję księżnej Diany widziałam dość niedawno u Gosi.
Swoją drogą - ładna, skubana.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:50, 24 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Jedna ze Śląska, druga ze Słupska - wiele mil Was dzieli...
A na taką odległość to jak się robi transakcję wiązaną?
Taras wyszedł super. A całość (z dolnym) to będzie szał.

he he he...
ja słałam w jedną stronę runiankę (od mamy z ogródka) a Malkul powojnika zakupila w szkółce niedaleko jej miejsca zamieszkania Wysłałyśmy tego samego dnia i nawet tego samego dostałyśmy przesylki
Ogród niby nowoczesny ale... 22:47, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O matko jaki cudny powojnik masz!
Ale nie zabiore ci bo tyz taki mam, hihihihihihi
Mój juz siedzi w ziemi i przytula sie do gabiona

Madziu niech Ci rośnie kwitnie i cieszy Wasze i innych oczy

Dzięki Gosia jeszcze raz

magnolia for you

Pomysł na ogród 22:33, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Cudnie wystrzeliła, jak prawdziwy mężczyzna

cóż za wyrafinowane porównanie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:25, 24 kwi 2014

Do góry
Malkul cudne dekoracje, a zewnętrzne wymiatają!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:11, 24 kwi 2014

Do góry
1. Mam setki siewek jarzmianki w różach. Kto to przepikuje???? Na początku tylko podejrzewałąm, że to one, ale już teraz widać pierwsze malutkie listki w typie "dżezmenkowym". Trzeba planować jakąś rabatę dżezmenkową. Muszę podpatrzeć z czym to pasuje. Raczej białe i z jasnym różowym dodatkiem były.

2. Ukorzeniły mi się pęcherznice Lady in Red z nagiętych gałązek. Dziś nie wytrzymałam i jedną rozdziobałam i ma już małe korzonki, takie z 1 cm. Od razu poleciałam sprawdzić berberysy dla Malkul, ale te jeszcze nie, mają twardszą gałązkę, dłużej im zejdzie.

3. Wykopałąm 2 kępy obiedki (bo i tak muszą pójść sobie z różanki) i podzieliłam każdą na 4. Wielkie już były, ciężko było ciąć. One nie lubią jak je przesadzam, ale dałam do doniczek z kupną ziemią, to może coś z tego będzie. Trudno, raz kozie śmierć. Albo będę miała ich dużo po tym sezonie, albo żadnej. Mam jeszcze 4 kępy do podziału. Troche tego będzie jak się uda.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:03, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Widze że znów burza mózgów u Ciebie
Posiedze cichutko ponotuję

Wiesz dzięki komu ta burza, nie?
Grembosiowo 21:23, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ponoć można lekko podciąć

Tylko, czy nie osłabi to kwitnienia czosnków, bo gdzieś o tym właśnie czytałam.
Wersja mini mini 19:52, 24 kwi 2014

Do góry
Hej stychaz, czytałam u malkul, że poszukujesz zdjęć seslerii - ja mam skalną, czyli caerulea, jak chcesz, to poszukam zdjęcia i wstawie u siebie

a jak nie to sorki za wtrącanie się...

aha, a do szałwii (dziś sadziłam właśnie) magnolia zaproponowała mi carex Frosted Curls
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:41, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
ja mam sesleria heufleriana (docelowa wysokość: zwarta kepa liści do 40cm ) ale mam ja od zeszłej póxnej jesieni więc nie mam zdjęć, a na razie wygląda kiepsko bo malusie kępy.

jeszcze popatrz na tę: sesleria caerulea- tę miałam w projekcie właśnie

a i molinia caerulea heidebraut

Dzięki, idę googlać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:31, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Aleś cudne fotky przytargała Irenko!
Ja kocham trawy

Niektore były cudne i w takiej ilosci, ale nie na nasz klimat, chyba, że bedzie angielski
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:28, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Agniecha npisze prosbe tylko nei wiem o której Bogdzi mówisz o tej słynnej ostatnio Pani z telewizji z rododendronami w tle?

Bogdzia jest jedna chyba. To ta Pani, o której piszesz Dokładnie ta.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:20, 24 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja też bym coś z tych trawek dla siebie wybrała
Teraz mnie męczy wybór trawek między kulki buksikowe, mało miejsca miedzy nimi, jakoś nie mogę się zdecydować...Madżen buchanani kusi, może to jest to

No właśnie podCztuję, ze wybierasz, a może ta trawa the betels, widziałam u Malkul i Magdy, fajna, chyba że chcesz zimozieloną jasną?
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:18, 24 kwi 2014

Do góry

Ja też stęskniona
Ogród Magdalenka 19:18, 24 kwi 2014

Do góry
Uwielbiam tu zaglądać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies