Strumyczek fajnisty - mnie urzekają te niezapominajki Kolor mają niesamowicie intensywny i wiem że on pewnie taki jest bo i u mnie takim urzekają. Małe a cieszy
a jeszcze nie wiem ... nie miałem z nimi przyjemności do tej pory
wiem ,że są bardzo aromatyczne i dopiero muszę poczytać co i jak
no chyba że pomożesz
tak , niezapominajki są super piękne - żałuję że kupiliśmy tylko dwie sadzonki - długo one kwitną?
a i tak będę szukał jeszcze - chcę powiększyć tą "plamę"
Niezapominajki w zasadzie kwitną długo - tylko potem nie są już tak intensywnie niebieskie. Nie szukaj więcej one się bardzo rozsiewają, niedługo same sobie powiększą tą plamę
Co do smardzów to niestety wiem tyle co Ty - myślałam że masz jakiś pomysł na nie - ale od czego w końcu jest wujek google
Zakupów bylo więcej tylko się rano karta do aparatu zepsuła Dzięki - Magnolia to przypadek ale miły i mam nadzieję, że w końcu uda mi się zobaczyć te fotki
podpowiedzcie proszę - przed świętami robiłem ozdoby na groby i wykorzystywałem do tego rośliny które mam w ogrodzie - m.in bukszpany - ścięte gałązki wsadziłem do kubka z wodą żeby za szybko nie zwiędły - teraz po kilku dniach ich resztka dalej stoi w wodzie i gałązki zaczynają puszczać świeże listki
- czy można pokusić się o ich ukorzenienie? i jak to zrobić ?
czy mają stać jeszcze w wodzie , czy jeśli tak to czy pojemnik powinien być przeźroczysty , czy przed wsadzeniem do gleby powinny wypuścić jakieś korzonki , czy wspomagać je ukorzeniaczem?
dużo tego