Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:08, 05 lis 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Mój em mówił zawsze - na sprzęcie nie należy oszczędzać, jeśli ma służyć do wielu prac to ma on pracę czynić przyjemną i łatwiejszą

W pełni się zgadzam z Twoim eMusiem Gosiu
a w ogrodzie coraz więcej czerwieni, brzózka prawie bez liśći, a klonik dopiero
w kolorach
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:04, 05 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny kolor tych chryzantem i wrzosowisko nadal śliczne

Dziękuję Sylwia...kolory najpiękniejsze jesienią jedank należą zdecydowanie do klonów

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:55, 05 lis 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)
Oj Haniu, Haniu, nie mogę do Ciebie zaglądać, bo za dużo mnie kosztujesz

Ciężki jest żywot ogrodnika

Bardzo fajne zakupy poczyniłaś.
Mnie bardzo brakuje tej ekscytacji związanej z wyborem i zakupem roślin. Częściej wydaję niż dodaję.
Ale nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ogród. Były to dobrze zainwestowane pieniądze.

Można czekać w doborowym towarzystwie na jesień życia.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:55, 05 lis 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ale fantastyczny kolor

Chryzantem taak lubię ten bordowy kolorek
Moja działka na Dębowym Lesie 20:52, 05 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Narobiłam smaku tą Twoją dębolistną jest śliczna szczególnie na jesieni.Na nią dawno u Ciebie zwróciłam uwagę Dzięki za nią niech się ukorzenia .

Nojem Wasze trawki też już żółkną.Kocurek fajny jak można tak zrobić ,to ludzie bez serca.

To dobrze,że4 nabralaś ochotę na tą dębolistną.
Ja dostałam ja malutka taka może z 15-20 cm.I urosła i cieszy bardzo.
Także dla ciebie będzie się ukorzeniać .
Moje trawki od ciebie już wcześniej trochę żółkły, wiesz lato, upały.ale mam nadzieję,że dobrze przezimują .a na drugi rok będą ładnie rosły.Na wiosnę będę robić nową rabatę i tam trochę chcę ich dać.
Kocurek fajny, bardzo łaskawy,ufny dlatego mam przekonanie,że był z ludźmi .
Nawet moja Fiona taka do obcych nie jest.Ale to syjam, to one takie są.A ten bidula,,,szkoda,że ludzie tak robią wyrzucają zwierzaki i niech sobie radzą przed zima na dworze . ech..

Bluszczyki jeszcze na tarasie stoją

Skąpana w słońcu 20:50, 05 lis 2018

Do góry

I to już koniec
Skąpana w słońcu 20:45, 05 lis 2018

Do góry
Małgosiu (malgorzata_s...) jest tak jak mówisz, dlatego korzystam z pogody i jeszcze pracuję na działce. Jeżówki obok róż to moja miłość.

Róża Paul Bocuse

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:44, 05 lis 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Zobacz jakie cudo

To czeka mnie solidne podkrzesywanie.

Tego mniejszego (z ułamanej gałązki) chyba wykopię i oddam sąsiadce.

U mnie też pojawiły się grzyby. W miejscu po byłym żywopłocie. Na szczęście nie są to opieńki.

I derenie z patyczków.

W nieformowanym żywopłocie coraz mniej liści. Irga błyszcząca. Kwitnie jagoda kamczacka.

Skąpana w słońcu 20:39, 05 lis 2018

Do góry

Skąpana w słońcu 20:33, 05 lis 2018

Do góry

Ptasi gaj 20:31, 05 lis 2018

Do góry
CD

Zwykła sosna uszczykiwana wiosna

To też sosna czarna sosna bez szpica

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:30, 05 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Haniu, pokaż proszę całego oczara (pokrój ) i ile ma lat?

Tak zdjęcie en face.

Mam dwa oczary. Sadziłam je 6 lat temu jako 30 cm sadzonki. Miały by Hamamelis intermedia- oczarami pośrednimi, jednak po czasie okazało się, że są to oczary wirginijskie. Jeden z nich jest szczepiony. Tempo przyrostu ma znacznie wolniejsze. Był przesadzany, bo w nieformowanym żywopłocie zrobiło się mu za ciasno. Rośnie na przedpłociu.

Drugi rośnie w gąszczu innych krzewów. Ciężko mu będzie zrobić zdjęcie en face, bo brakuje miejsca na dystans. Ten ma około 1,8- 2 m. Pokrój ma taki typowo krzaczasty, niezbyt szeroki.

Ogrodowe kreacje 20:29, 05 lis 2018

Do góry
Domek to najzwyklejsza skrzynka drewniana obita workiem, żeby woda nie wlewała się do środka. W środku napchane liście i wiórki i obłożyłam to również liśćmi, wiórkami a także wyrwanym bluszczem :

a tutaj duże zbliżenie na śpiącego jeżyka - mam nadzieję, że moja interwencja nieświadoma z wyrywaniem bluszczu :/ nie zakłóci mu zimowego snu i zostanie i domek mu się spodoba
Skąpana w słońcu 20:28, 05 lis 2018

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 20:26, 05 lis 2018

Do góry
Skąpana w słońcu 20:23, 05 lis 2018

Do góry

Skąpana w słońcu 20:20, 05 lis 2018

Do góry
i jeszcze sierpień

Ptasi gaj 20:11, 05 lis 2018

Do góry
Juz zjechalam o 15 godz zostala 1 godz widocznosci. Zrobilam kilka fot, cos tam przegrabilam. EM wsiadl na traktorek i zebral jako tako liscie z brzozy, wiec jest czysto. Gorzej z zwirem i skalniakiem tam trzeba odkurzac trzeba sie urobic.

Dzisiejszy wczesny poranek i jak opadła mgła

Skąpana w słońcu 19:41, 05 lis 2018

Do góry
Ula (Urszulla) cieszę się, że podobają Ci się moje kompozycje. Wciąż nad nimi pracuję i coś zmieniam. Aleja różana będzie jeszcze bardziej kwiatowa bo cześć roślin było przesadzonych i się ukorzeniało. Zniknął kolor pomarańczowy i zastąpił go różowy. Oczywiście, ze będzie mi bardzo miło Ciebie gościć u mnie. Musimy to jednak przełożyć na okres kiedy się już wprowadzę do nowego domu. Na pewno nie będzie to w przyszłym roku. Pokochaj jeżówki bo są tego warte. Właśnie zamówiłam kolejną Rositę

Iwonka (iwonadm) Chantal to jedna z moich bardziej ulubionych róż. Na pewno jest to róża krzaczasta i będzie duża. Chętnie i szybko rośnie. Wcześnie kwitnie i chętnie, obficie powtarza kwitnienie. Jej kwiaty nie bardzo lubią deszcz, ale kochają słońce. Nie jest przypalana, ani nie traci koloru w mocnym słońcu. Niestety nie jest super zdrowa, łapie plamistość, ale w umiarkowanym stopniu. Uważam, że jest godna polecenia, no i ten kształt kwiatostanu, bajecznie ułożone płatki.

Adrianno (adkawi) Bremer potrafi zauroczyć, ten jej rumieniec jest przecudny. Mam ją zbyt krótko, żeby móc się bardziej trafnie o niej wypowiedzieć. Jak dotąd dobrze sobie radziła, szybko przyrastała, była zdrowa. Powtórzyła kwitnienie dość szybko i dość obficie. Potem ją przesadziłam i rośnie w różanej alei.

Ula (Urszulla) ziemię mam dobrą, czarną, z domieszką gliny. Pokochaj jeżówki

Pogoda zaskoczyła, zrobiło się tak ciepło, że postanowiłam przygotowac grządkę pod truskawki. Mam trzy dni wolnego i dzisiaj plewiłam, jutro mam zamiar nawieź ziemi, żeby podnieść wysokość gruntu. Ziemię mam już przesianą to będę działała. W środę może uda mi się posadzić truskawki. wykopywałam dzisiaj stare iiii

Miejsce przygotowane

Zakwitł Zebrinus

...uDany ogród 19:29, 05 lis 2018

Do góry

...a domek narzędziowy docelowo jakie będzie miał pokrycie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies