Kopciuszki za mną latają po ogrodzie
mam ogrodzenie zdecydowanie dla ptaków, uwielbiają siadać na słupkach
W warzywniku coś dużego zamieszkało i ogryza dalie od spodu
sypnę trutkę nie ma rady to nie miejsce na mieszkanie
Kasia, wiesz co? Jak tak patrzę na to zdjęcie to myślę, że ta rabata bonsajowa to powinna przylegać do tarasu, czyli być tam gdzie teraz jest trawnik między tarasem a bonsajową.
No sorry, no....
pięknie masz Madziu, i ten wyciszający krajobraz ... marzenie i już czytam plany na następny sezon miskanty na wiśniowej nie ma żartów
a u mnie to to samo z rozplenicą sporo siewek wydałam rodzinie a pare sztuk kwitnie runianka pięknie Ci się rozrosła ... i taką ma zieleń ładną, ja mojej zaserwowałam miejsce pod hortensjami, ma już drugi sezon ... nawet eM mnie pogania żeby jednak ją zlikwidować ... chyba ma za sucho i za dużo słońca
Tak z pewną taką nieśmiałością zapytam się dziewczyn, które znają się na różanych kompozycjach - czy na tą moją frontową rabatkę pasowałaby róża typu Summer Song lub Hansestadt Rostock? Tam wpleciona jest w dwóch miejscach Artemis. Czy zwariowałam? Proszę o szczere wypowiedzi...
Fotki z lata, bo aktualnie Summer Song pięknie zgrałaby się z wybarwionymi hortensjami Diamant Rouge. I do chałupy mi pasuje.. Ale nie wiem, czy latem byłoby ok z tymi różowymi szałwiami...
Przypuszczam, że niektórzy glediczje wybijają z głowy a inni namawiają. Najważniejsze żeby to była twoja decyzja.
Green Jewel uwielbiam. Choć przez nie wygląda jakbym cały czas te same zdjęcia robiła od dłuższego czasu Nuda z nimi na rabacie
Niziutkie astry od Sylwii, odmian bardzo popularna wśród roślin NN (no-name) Prawie nie mam takich NN A ty akurat o tą roślinkę pytasz. Ale się zrehabilituję, bo tego z Wojsławic mam zapisanego - 'Ann Leys'. Wyglądał w lipcu tak niepozornie jak był kupowany. Ja jestem nim zachwycona, choć może różne odczucia wywoływać.
Jest odcieniu kwiatostanów rozplenic w tym momencie.