Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Anabell 21:19, 28 lis 2018

Mirko!
wspaniały parterowy domek. Z domu będziesz wychodziła w ogród.
Wyjdzie jak w bajce.

Ja budowałam dla wroga!!!
miałam mały, to kusiło dostawiać bo dzieci, a teraz rozległy i sprzątania ogrom.

Ogrodowo wiosną dasz radę, roślinki cierpliwe odwdzięczą się.

U mnie ogród prawie uśpiony.
Buziaki Miruś.
Mirka 21:32, 28 lis 2018

Anabell napisał(a)
Mirko!
wspaniały parterowy domek. Z domu będziesz wychodziła w ogród.
Wyjdzie jak w bajce.

Ja budowałam dla wroga!!!
miałam mały, to kusiło dostawiać bo dzieci, a teraz rozległy i sprzątania ogrom.

Ogrodowo wiosną dasz radę, roślinki cierpliwe odwdzięczą się.

U mnie ogród prawie uśpiony.
Buziaki Miruś.
Haniu masz rację, im człowiek starszy to i sił na sprzątanie nie ma. Mam tak postawiony domek że jak zajdzie potrzeba do dostawimy.
Ogrodowo troszkę w niedzielę podziałałam. Powiązałam trawy, wykopałam dalie(nie mogłam pozwolić aby zmarzły. Przecież mam je od ciebie) Wycięłam troszkę bylin, resztę ogarnę wiosną. Zaraz święta i o nich teraz myślę. Pozdrawiam Haniu
Ps. Zobacz jak berberyski urosły.
ElzbietaFranka 21:58, 29 lis 2018

Mirka napisał(a)
Kasiu to moja 3 budowa i wszędzie miałam karton gips. Jesteśmy z niego zadowoleni i tym razem też dajemy. Kominek będzie bez rozprowadzenie. Mam nadzieję że będzie ciepło. Do kominka mamy komin gotowy.
Ps. Zdjęcia usunęła bo kto chciał to zobaczył domek.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

A co ty Mirka deweloperem jestes? Tyle budow?
Tez mam gotowe kominy w domu. Przenajmniej gladki w srodku i na scianach nic sie nie osadza nawet kominiarz nie wchodzi bo nie ma po co.

Na przeciwko mnie 4 lata temu dom drewniany goralski sie spalił od kominka 3 lata po budowie.

Tak to prawda czym wiecej budow tym wiecej doswiadczenia. Mysmy budowe mieli rozlozona w czasiez roznych przyczyn tylko nie finansowych wiec bylo dozo przemyslen. Dom mam bardzo cieply.
Karton gips mam w łazience dalam sie nabrac ekipe bo prosto, glazura bedzie rowna z kortonem. Teraz mi karton od glazury pekl i przy malowaniu trzeba bedzie za szpachlowac. Pogonilabym ich teraz z tym kartonem.
Glazurnik nie dobrze zrobil fugi rozmazal po wierzchu. Fuga nie powchodzila do srodka i tez popekala miedzy sciana i podloga.
Jak widze ten karton w lazience piany dostaje nie podoba mi sie to.

Mirus jak ci to pasuje to rob jak uwazasz. W reszcie domu mam gladzie.
Pisze tylko bo taka dyskusja.

pestka56 10:10, 30 lis 2018

Mirka, nie chodziło mi o rozprowadzenie ciepła z kominka W małym kompaktowym domu wystarczy drzwi pootwierać. Natomiast pomyśl jeszcze o zastosowaniu obudowy kumulującej ciepło. Kominek bez tego daje ciepło tylko gdy ogień płonie. Kominek z obudową z szamotu oddaje ciepło nawet do 10 godzin po wygaśnięciu ognia.
Mirka 10:36, 30 lis 2018

pestka56 napisał(a)
Mirka, nie chodziło mi o rozprowadzenie ciepła z kominka W małym kompaktowym domu wystarczy drzwi pootwierać. Natomiast pomyśl jeszcze o zastosowaniu obudowy kumulującej ciepło. Kominek bez tego daje ciepło tylko gdy ogień płonie. Kominek z obudową z szamotu oddaje ciepło nawet do 10 godzin po wygaśnięciu ognia.
Wiem Kasiu o co ci chodziło.W poprzednim domku miałam otwarty kominek a tu musi być taki bo mam mniejszy domek i zarazem mniej miejsca.
Mirka 10:41, 30 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

A co ty Mirka deweloperem jestes? Tyle budow?
Tez mam gotowe kominy w domu. Przenajmniej gladki w srodku i na scianach nic sie nie osadza nawet kominiarz nie wchodzi bo nie ma po co.

Na przeciwko mnie 4 lata temu dom drewniany goralski sie spalił od kominka 3 lata po budowie.

Tak to prawda czym wiecej budow tym wiecej doswiadczenia. Mysmy budowe mieli rozlozona w czasiez roznych przyczyn tylko nie finansowych wiec bylo dozo przemyslen. Dom mam bardzo cieply.
Karton gips mam w łazience dalam sie nabrac ekipe bo prosto, glazura bedzie rowna z kortonem. Teraz mi karton od glazury pekl i przy malowaniu trzeba bedzie za szpachlowac. Pogonilabym ich teraz z tym kartonem.
Glazurnik nie dobrze zrobil fugi rozmazal po wierzchu. Fuga nie powchodzila do srodka i tez popekala miedzy sciana i podloga.
Jak widze ten karton w lazience piany dostaje nie podoba mi sie to.

Mirus jak ci to pasuje to rob jak uwazasz. W reszcie domu mam gladzie.
Pisze tylko bo taka dyskusja.

Elu wszystko zależy jak się płyty położy. U mnie em sam będzie robił więc zrobi na pewno dobrze. W poprzednim domu też sam robił i było ok.W łazience kładł płytki i nie mieliśmy problemów, nie odpadły.
Iwk4 17:30, 03 gru 2018

Rabata z berberyskami śliczna. I ta zmrożona rabata łąkowa też.
Domku nie zobaczyłam, no, ale ja mam tyły na forum, sporo mi rzeczy umknęło. Gdzie te czasy, jak człowiek codziennie ganiał po wątkach, a jak coś przegapił, Sebek sprawozdanie wstawiał z wątków, hi, hi.
Mirko, napisz mi pv, jaki masz projekt domku
zawitka 08:26, 04 gru 2018

O kurcze przegapiłam domek ale pokażesz jeszcze bo to ciekawe
Mirka 10:14, 04 gru 2018

Iwk4 napisał(a)
Rabata z berberyskami śliczna. I ta zmrożona rabata łąkowa też.
Domku nie zobaczyłam, no, ale ja mam tyły na forum, sporo mi rzeczy umknęło. Gdzie te czasy, jak człowiek codziennie ganiał po wątkach, a jak coś przegapił, Sebek sprawozdanie wstawiał z wątków, hi, hi.
Mirko, napisz mi pv, jaki masz projekt domku

Iwonko te czasy już minęły że siedziało się wieczorami i wątków nie można było ogarnąć.
Priv napisałam
Mirka 10:15, 04 gru 2018

zawitka napisał(a)
O kurcze przegapiłam domek ale pokażesz jeszcze bo to ciekawe
Halinko to kawałek widać