Melduję, że w ogrodzie (projektowanym przeze mnie Michała Ronina i jego wspólników we firmie posadziłam rekordowo późno jak na mnie...ostatnie sztuki tulipanów - te niebieskie 'Bleu Amable' i burgundowe 'Pasionale', oraz coś koło 200 krokusów To już ostatni rzut, koniec sadzenia. Zobaczymy, co wyjdzie. Kto jeszcze nie posadził? - prognozy pogodowe są optymistyczne.
Właśnie o to chodzi, że widać ten wystrój w oknach salonu i wzrok najpierw biegnie na taras. Widzę wtedy cudne widoki. Z każdego okna mam zieleń, nic poza tym, żadnych niepożądanych widoków
Z tyłu też mam ładnie a nie widać, robię to, bo lubię.
Może być idealny, jeśli zamienisz wstążki. Powinny być jednakowe. Moim zdaniem czerwona powinna zniknąć, a na jej miejsce taka sama jak u góry, a najlepiej wszystkie zmienić na zieleń, biel lub srebro
Podpis się nie wyświetla bo pewnie w profilu skasowałaś, podczas aktualizowania, albo nie zapisałaś, sam nie mógł się skasować. Ja nie mam dostępu do takiej moderacji, żeby sprawdzić dlaczego.
Najprościej będzie zamieścić go jeszcze raz i zapisać w dziale "podpis"
Liście oczaru 'Quasimodo' przebarwiają się na złocisty, a kwiaty ma rdzawe, pajączkowate. W jednym opisie zagranicznym znalazłam opis koloru liści : spalony pomarańczowy
Tutaj właśnie chodzi o to, żeby być wróżką i wiedzieć jaka będzie pogoda przez najbliższy miesiąc, a tego ja nie wiem.
Od tego uzależniam udzielenie prawidłowej rady.
Przewidywana pogoda - trzy tygodnie bez mrozu - przesadzać
Za dwa dni mróz i długo z mrozem - nie przesadzać, bo zaszkodzi.
Nie wiadomo co bardziej szkodzi, czy posadzenie za głęboko (możliwe gnicie nasady pnia i zamieranie drzew) i w kwaśną glebę, czy przesadzanie świerków, bo nie zdążą się zaklimatyzować w nowym miejscu przed mrozami.
Moim zdaniem bardziej groźne jest ruszanie ich teraz.