Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:32, 26 lis 2018

Do góry
Jeszcze zdobią

Ogród pod akacjami 17:29, 26 lis 2018

Do góry
Trochę lata w pochmurne dni.

Pozdrawiam
Ogrodowe kreacje 16:46, 26 lis 2018

Do góry
Świerk kłujący, jodła pospolita, świerk pospolity, sosna zwyczajna:

Ogrodowe kreacje 16:42, 26 lis 2018

Do góry
tuja 'Malonyana Aurea', tuja 'Smaragd', świerk biały 'Conica', cyprysik Lawsona 'White Spot'
Ogrodowe kreacje 16:39, 26 lis 2018

Do góry
sosna kosodrzewina, tuja 'Danica', świerk pospolity 'Nidiformis'

Ogrodowe kreacje 16:36, 26 lis 2018

Do góry
Przyszła pora na zimozielone, byliny zanikły, drzewa liście pogubiły, wreszcie je widać Za dużo może ich nie mam, ale trochę ich rośnie. Pokażę dzisiaj co tam udało się posadzić.
Jodła kalifornijska, jodła koreańska, cis o igiełkach cytrynowych na wiosnę, ale niestety nie wiem jaka to odmiana, może ktoś wie? i tuja 'Globosa'

Ogród Muszelki 16:27, 26 lis 2018

Do góry
Przywitanie z Fuertą z okna samolotu

i z ostatniego dnia... pa, pa

Zobacz na tym ostatnim zdjęciu, jak fajnie można wykorzystać "maskę" (kontynenty).
...uDany ogród 16:18, 26 lis 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ta biel też ma swój urok.

Ewciu to prawda
Ja w ogóle lubię biel, od kilku lat kocham zimę

Zakochałam się w zimie gdy ogród stał się bajkową krainą

...uDany ogród 16:11, 26 lis 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ptaszki pięknie uchwyciłaś
Bardzo lubię też zdjęcia Twojego jesiennego ogrodu - dla mnie nie wygląda na śpiący
Słodkiego masz psiaczka

Ewciu to bardzo wdzięczne modelki, choć nadzwyczaj ruchliwe i trudno dobre zdjęcie zrobić.
Jesienny ogród już smutny i bez koloru. Mam nadzieję na śnieżną zimę niech wszystko odpocznie, lato było upalne i suche. Może choć śnieg napada i napoi ziemię.
Kochanego przyjaciela

...uDany ogród 16:05, 26 lis 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Nic dziwnego że masz tyle ptaków jak stołówka taka wypasiona.
Ja też już zaczęłam dokarmiać ptaki, ledwo sypnęłam słonecznik do pojemnika to zleciał się nie wiadomo skąd.

Basiu to resztki z zeszłego roku, teraz zamówiłam mieszankę ziarna a M robi karmniki.
Cieszę się jak ptaki mnie odwiedzają, uwielbiam je podglądać

Ogród Muszelki 16:04, 26 lis 2018

Do góry
mira napisał(a)

Muszelko - muszę Ci to napisać - zrobiłam!!!! na razie pierwszy album rodzinny i wysłałam - kurcze ale się bawiłam bo to ze spotkania wyjątkowego 4-ch pokoleń, czekam teraz niecierpliwie a w między czasie robię drugi na prezent z relacją z urodzin mojej przyjaciółki.
Ja już kiedyś robiłam albumy jak się te fotoksiążki pojawiły - ale teraz jest łatwiej - wtedy płytę się wysyłało

Twój album ze Szwajcarii obejrzałam już kilka razy pod każdym względem i był dla mnie podpowiedzią "techniczną" bo naprawdę zrobiłaś bardzo, bardzo piękny i elegancki album.

Dziękuję Ci, że jesteś i dzielisz się swoją pasją, tym samym ja sprawię innym piękne prezenty.

pozdrawiam, miłego dnia

Mirko, bardzo dziękuję za serdeczne słowa. Czekam wraz z Tobą na przesyłkę Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz. Z doświadczenia wiem, że taki rodzinny album wywoła u obdarowanych nie tylko zachwyt, ale i ogromne wzruszenie. Robiłam podobne albumy np. z okazji 50. rocznicy ślubu, 80. urodzin, „roczku”, z okazji przejścia na emeryturę, itp.

Najczęściej jednak robię podróżnicze
Przed albumem ze Szwajcarii zaprojektowałam fotoksiążkę ze zdjęć przywiezionych przez moją córkę z wakacji na Wyspach Kanaryjskich. Znalazłam piękny „podróżniczy” szablon. Wkleję kilka stron albumu - zobrazują, jak fajnymi szablonami dysponuje ta drukarnia.

Pozdrawiam cieplutko

...uDany ogród 16:03, 26 lis 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Już ptaki dokarmiacie, nie za wcześnie?

Agniesiu mój M robił porządki w garażu i wpadły mu zeszłoroczne kule w ręce to wywiesił. Nowego jedzonka jeszcze nie kupiłam.

...uDany ogród 16:01, 26 lis 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Zdjęcie urocze...... Śliczne Jesteś bardzo fotogeniczna.
Ogród piękny, nawet w pochmurny dzień,

Aguś dziękuję, ale ja raczej z tych co stoją z drugiej strony obiektywu, bo rzadko kiedy dobrze wyglądam.
Ogród już wyciszony i czeka na zasłużony odpoczynek, a wraz z nim ja

Ogrodowe kreacje 14:22, 26 lis 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu wieczorem wstawię jodłę kalifornijską, bo teraz nie chce, żeby zginęła w zdjęciach
Powiem wam, że ja to sobie chyba odpoczynku od ogrodu nie potrafię zrobić ..... w piwnicy zrobiłam rozsadnik z sadzonkami: turzyce, żurawki, bukszpany, tuje, hortensje, tak to wygląda:

O fiu fiu .Widzę, że nie odpoczywasz.
Super przedszkole i jakie liczne
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:17, 26 lis 2018

Do góry
Tegoroczna rabata-powiązane Black Beauty. Szałwia Purple Rain nadal trzyma się wspaniale.

Zrudziały i niedoplewiony taras-jak widać nie ma tu jakichś kancików dociętych przy krawężników-nastał czas leniwca-regeneruję się do wiosny
Krecie pobojowisko...mam takich miejsc kilka na tyłach ogrodu. Masakrą jest ile szkód może wyrządzić jeden futrzak...teraz jeszcze w te dziury próbuje się wkopać mój pies.
...uDany ogród 14:14, 26 lis 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Ewciu to potężne pnącze, ale przepięknie kwitnie
Myślisz, że jeszcze nam słonko zaświeci tej jesieni?

Ta biel też ma swój urok.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:12, 26 lis 2018

Do góry
Sobotni spacer po ogrodzie...jesień już nie taka złota. Trawy powiązane w snopki. Dąb jeszcze częstuje liści-postanowiłam przymknąć oko na pewną ilość traktując je jako cudowne jesienne ozdobnikiChoć tą kupę z pierwszego zdjęcia jeszcze zgrabiłam-bo okrutnie mnie irytowała.
Jeżówki są w dechę! Gdyby mogły kwitłyby pewnie cały rok
Graby już prawie łyse...Dębowe dzieci docierają i tutaj
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:05, 26 lis 2018
Do góry
Milka napisał(a)
Agatko, jak miło, że wpadasz
Dziś niedziela, pobyczyliśmy się, a potem poszliśmy ścinać kwiatostany hortensji, nie chcę aby fruwały...no i powolutku paliliśmy, pięknie pachniało...i te dymy, takie nierealne wtedy widoki...

Przepiękne zdjęcia, w sam raz temat na obraz
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:55, 26 lis 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
A teraz szczególne podziękowania dla Katki za drzewka trzmielinkowe Chyba jednak ciutkę większe są, ale jakie dostojne i eleganckie Ciemno było jak cykałam, jeszcze w nózie coś wylewającego się dam Będą prowadzone na zwisające chyba.

Ciocia Gosia opowiedziała mi o Twoim salonie ogrodowym i przybiegłam go obejrzeć Gratuluję pomysłu Bardzo mi się podoba
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 13:32, 26 lis 2018

Do góry
Wczoraj odkryłam na moim miłorzębie takie pęknięcia?
Jaka może być przyczyna? Trzeba to jakoś zabezpieczyć?
Z góry dziękuję za pomoc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies