Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

mira 11:01, 26 lis 2018

No to z podaniem tych stron odciągniecie mnie już całkiem od tematów ogrodniczych, przepadnę tam .

Anda masz rację - mój tata miał bzika foto więc miał wszystko do robienia w ciemni zdjęć - nie zapomnę magii siedzenia w ciemni i wywoływania zdjęć i wszystkiego z tym związanego - może można to porównać do etapów rozwoju jakiegoś kwiatka np.tulipana .

Muszelko - muszę Ci to napisać - zrobiłam!!!! na razie pierwszy album rodzinny i wysłałam - kurcze ale się bawiłam bo to ze spotkania wyjątkowego 4-ch pokoleń, czekam teraz niecierpliwie a w między czasie robię drugi na prezent z relacją z urodzin mojej przyjaciółki.
Ja już kiedyś robiłam albumy jak się te fotoksiążki pojawiły - ale teraz jest łatwiej - wtedy płytę się wysyłało

Twój album ze Szwajcarii obejrzałam już kilka razy pod każdym względem i był dla mnie podpowiedzią "techniczną" bo naprawdę zrobiłaś bardzo, bardzo piękny i elegancki album.
Zdjęcia jęzorów lodowca mogą być archiwalne za jakiś czas. Niestety.

Dziękuję Ci, że jesteś i dzielisz się swoją pasją, tym samym ja sprawię innym piękne prezenty.

pozdrawiam, miłego dnia
Ewa777 13:27, 26 lis 2018

Mroźno się zrobiło, ale trzeba przyznać, że zdjęcia masz najwyższej jakości. Zachwycają nie tylko górskie widoki. Nawet zdjęcie trawnika jest idealne
anabuko1 14:09, 26 lis 2018

No proszę jaki fajny tutaj temat fotograficzny zastalam
Większość już tych sławnych fotografów przerabialam.
A na rosyjską stronę muszę zajrzeć i popatrzeć
Muszelka 15:35, 26 lis 2018

Anda napisał(a)

I właśnie, dobrze, że to napisałaś, światło to podstawa.

Nie ma światła, nie ma fotografii Samo słowo fotografia pochodzi od greckich słów: photos ("światło") i graphe ("rysowanie"), czyli rysowanie za pomocą światła.
Muszelka 15:37, 26 lis 2018

Anda napisał(a)

Tu najlepsi portreciści
https://filtergrade.com/best-portrait-photographers-to-inspire-you/

Dzięki za powtórkę z klasyków Kiedyś bliżej interesowałam się twórczością Diane Arbus (z racji podejmowanej przez nią tematyki, związanej z moją pracą zawodową).
Muszelka 15:39, 26 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Pozostaje przy swoim w Adobe photoshop CC 2018 20.0 mozna kazda nawet najgorsza fote obrobic i wychodzi brylant.

Elu, moim zdaniem program graficzny nie zrobi "z każdej nawet najgorszej foty brylantu". Może zrobić z niej co najwyżej „pic i fotomontaż”.
Muszelka 15:42, 26 lis 2018

gosika67 napisał(a)
Ja robię fotki lustrzanką, mam kilka obiektywów, staram się uchwycić daną chwilę i to co mi się podoba, zwłaszcza fragmenty z całości.Zresztą cały czas się uczę.Krajobrazy śnieżne piękne i takie tajemnicze.

Gosik, najważniejsze, że fotografowanie sprawia nam przyjemność
To jedno z moich hobby.
Muszelka 15:43, 26 lis 2018

Gogo
Muszelka 16:04, 26 lis 2018

mira napisał(a)

Muszelko - muszę Ci to napisać - zrobiłam!!!! na razie pierwszy album rodzinny i wysłałam - kurcze ale się bawiłam bo to ze spotkania wyjątkowego 4-ch pokoleń, czekam teraz niecierpliwie a w między czasie robię drugi na prezent z relacją z urodzin mojej przyjaciółki.
Ja już kiedyś robiłam albumy jak się te fotoksiążki pojawiły - ale teraz jest łatwiej - wtedy płytę się wysyłało

Twój album ze Szwajcarii obejrzałam już kilka razy pod każdym względem i był dla mnie podpowiedzią "techniczną" bo naprawdę zrobiłaś bardzo, bardzo piękny i elegancki album.

Dziękuję Ci, że jesteś i dzielisz się swoją pasją, tym samym ja sprawię innym piękne prezenty.

pozdrawiam, miłego dnia

Mirko, bardzo dziękuję za serdeczne słowa. Czekam wraz z Tobą na przesyłkę Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz. Z doświadczenia wiem, że taki rodzinny album wywoła u obdarowanych nie tylko zachwyt, ale i ogromne wzruszenie. Robiłam podobne albumy np. z okazji 50. rocznicy ślubu, 80. urodzin, „roczku”, z okazji przejścia na emeryturę, itp.

Najczęściej jednak robię podróżnicze
Przed albumem ze Szwajcarii zaprojektowałam fotoksiążkę ze zdjęć przywiezionych przez moją córkę z wakacji na Wyspach Kanaryjskich. Znalazłam piękny „podróżniczy” szablon. Wkleję kilka stron albumu - zobrazują, jak fajnymi szablonami dysponuje ta drukarnia.

Pozdrawiam cieplutko

Muszelka 16:27, 26 lis 2018

Przywitanie z Fuertą z okna samolotu

i z ostatniego dnia... pa, pa

Zobacz na tym ostatnim zdjęciu, jak fajnie można wykorzystać "maskę" (kontynenty).