Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogród (nie)Mocy 19:35, 09 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Czyli kiedyś będziecie mieli własną drogę tę po lewej stronie na rysunku? I garaż jest w domu? A teraz parkujecie w tym blaszanym garażu czy w tym domowym? Blaszak zostaje na wieki wieków czy będziecie chcieli się go kiedyś pozbyć? Sorry, że tak dopytuję, ale to wszystko ma wpływ na jakieś planowanie rabat.
Na poprzednim rysunku zaznaczyłaś warzywnik na wprost tarasu. Czy nie lepiej umiejscowić go gdzieś indziej, bardziej z boku a na wprost tarasu (na którym udaje się czasami usiąść z kawą) stworzyć miłą dla oka rabatę?

No, ale planowanie nasadzeń to jeszcze przyszłość, na razie walcz Kobieto z ziemią.

hehe, pytaj śmiało

wkleję zdjęcie- tak widać naszą chatkę z ulicy jak się do nas wjeżdża, od 'doopki' strony jak pisałam wcześniej- tam gdzie stoi na końcu moja Klara jest koniec działki, nie ma już nikogo za nami. Kiedyś może tam gdzie stoi auto będzie droga.

Garaż jest w domu, tak właśnie od tamtej strony. Blaszak jest niezbędny, tak twierdzi eM- obecnie to składowisko różnych 'przydasi', nie da mi go wywalić

Warzywnik zaznaczyłam na wprost tarasu, bo mnie się wydaje jedynym miejscem, gdzie na tej działce nieszczęsnej mogę go ulokować, ale teraz już nie jestem pewna. Ale gdzie mi tam do planowania

Najpierw walka z zieloną materią, zupełnie nie wiem czy nie powinnam jednak wziąć koparki, żeby zerwała to trawsko? nawet nie mam siły jej miejscami wyrwać, wchodzi tak głęboko, że nie mogę takich dużych połaci wyciągnąć. Ale dzisiaj dołożyłam kolejne dwa metry.
Funkie - Hosta 19:31, 09 paź 2018

Do góry
kamil_360 napisał(a)
Trochę zdjęć z tegorocznej Chelsea:

Piękna. Nie mogę odczytać nazwy. Co to za hosta?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:30, 09 paź 2018

Do góry
Tak było jeszcze trzy tygodnie temu.

Jurajski Ogród 19:18, 09 paź 2018

Do góry
Ewo, vice -versa...

Hmm, drzewko w miłce? Ale w którym miejscu? Może to być albo trzmielina na pniu (2), albo magnolia (też dwie), choć ta ostatnia rośnie u mnie eksperymentalnie, bo nie wiem, czy jej będzie w Jurajskim dobrze...

Pomidory już zaraza (i mączlik) zniszczyła, musiałam usunąć, cukinia przemarzła po kilkukrotnych przymrozkach. U mnie chyba nieco klimat inny, ciągnie wilgoć od rzeki, to i zarazy szybciej chwytają (niestety).

Murek cały czas kombinuję, jak obsadzić. Od strony widocznej na powyższych fotkach, czyli północnej, rośnie bukszpan, a za nim, bliżej murku paprocie, funkie. Mam jeszcze do posadzenia białe narcyzy "thalia", białe tulipany. Dzisiaj wsadziłam powojniki (tylko z jednej strony, by nie przytłoczyć masą pędów), jutro mam zamiar posadzić zawilce jesienne - to by było na tyle, na więcej miejsca brak. Od wewnętrznej strony murka (od południa) nie będzie nic, tylko placyk kamienny, a na nim ławeczka, jakiś stoliczek, obok donice - taki jest plan...

O, coś w tym stylu, ale jeszcze nie skończone, więc nie patrzcie uważnie. Moim marzeniem jest, by kwitnące powojniki posadzone z drugiej strony 'przewieszały" się kwiatami na tę południową stronę (ale wiecie, że roślinom nic nie można 'kazać", pewnie znajdą swoje własne rozwiązanie...
Malutki pod lasem 19:14, 09 paź 2018

Do góry
A to portreciki z wczoraj, w promieniach zachodzącego słońca
Malutki pod lasem 19:13, 09 paź 2018

Do góry
Żeby nie było, że nie mam nic ładnego do pokazania Ostatnio sporo czasu w weekendy zajmuje mi jazda na rowerze z M Najlepsze jest to, że tuz za domem mam ogromny kompleks leśny, mnóstwo ścieżek Bosko jest Tak mi się spodobało, że zrobienie 20 km po lasach w sobotę i później też tyle w niedzielę nie stanowi problemu
Zobaczcie jak pięknie
...uDany ogród 19:01, 09 paź 2018

Do góry
Las również

Osiedlowy ogródek 19:00, 09 paź 2018

Do góry
To koło możesz sobie zrobić jak chcesz Ważne, żeby ładny krąg wyszedł

...uDany ogród 18:59, 09 paź 2018

Do góry
Ogród z bliska w taką pogodę wygląda cudownie

...uDany ogród 18:57, 09 paź 2018

Do góry
Udało nam się też wyskoczyć do lasu

...uDany ogród 18:53, 09 paź 2018

Do góry
Dzisiaj był piękny dzień mgły rządziły światem do samego południa

...uDany ogród 18:51, 09 paź 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)

PRZEPIĘKNA fotografia! Mgła jest cudowną malarką, ale tu zagrało wszystko!

Muszelko kochana, bardzo dziękuję za takie miłe słowa. Gdzie mi do Twoich zdjęć, ale cieszę się ogromnie, że podoba Ci się to ujęcie. Mgłę kocham ...jest tajemnicza i romantyczna po prostu piękna

Za drzwiami do ogrodu... 18:50, 09 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Nocku?Podoba mi się takie podejście do sprawy!Nadzieję trzeba mieć zawsze!Marzenia lubią żeby im pomagać w spełnianiu się!!!Mnie też, pozytywne działania innych, czy ich osiągnięcia motywują do pracy:innym się udało to i mnie się uda. Skoro jeszcze dzielą się swoją wiedzą ,doświadczeniami to tyko zabrać się do roboty,próbować,a czasami przez próbę zrobienia czegoś podobnego wychodzi coś innego,swojego,coś co może się podobać ...może też innym...i wtedy warto się tym też dzielić
Także Nocku...do działania!Spełniaj marzenia ogródkowe,a Ogrodowisko chętnie Ci w tym pomoże,tu tyle pozytywnych ludzi... niektórych udało mi się osobiście poznać,to wiem co mówię Masz już swój wątek,bo brak podpisu po którym można go znaleźć?
Miło mi,że Ci się u mnie podoba.Pochwały też motywują i dają dodatkową satysfakcję z tego co się zrobiło. Drzwi i płotek ,to zasługa RM i syna.Przekażę zachwytyDobrze mieć pomocników w spełnianiu marzeń...

Aniu podpisu do wątku brak, bo dopiero sie zbieram do jego założenia. Od dłuższego czasu odwiedzam tu ogrody zachwycam sie osiągnięciami "niezwykłych" ludzi którzy tworzą je z pasją. Mnie od 3 lat również dopała ogrodomania
W 100% zgadzam sie z tym co napisalaś a O. to istna skarbnica wiedzy. Dzięki za miłe powitanie
Malutki pod lasem 18:49, 09 paź 2018

Do góry
Czas mi się jakoś kurczy w zbyt ciepłym praniu chyba

Makusia,
jeszcze raz dziękuję za wizytę, bardzo jesteś miła, że starasz się mówić, że chwastów nie widziałaś No więc będzie moje wyjście z cienia. Kiedyś już Anka różAnka pokazała, to co mi tam
Kochani, to według Makusi jest ogród bez chwastów Na drugim zdjęciu już wczoraj się nim zajęłam, ale nie skończyłam, bo opierdzieliłam z wielkiego zielska jeszcze dwie skrzynie warzywne, a tam mi bardziej zależało, bo dziś bio odpady zabierali, a takie duże chwasty szybciej worki zapełniają Kwitnących do kompostownika nie będę wrzucać

Anula, no normalnie już wierzysz? Chyba mnie coś powaliło, żeby takie foty wstawić, ale z drugiej strony może młodsi stażem na forum nie będą się frustrować, że tu tylko takie ładne i wydmuchane ogródki

Kasiu, gdyby to ode mnie zależało, to ja bym pewnie już sobie sama tę donicę machnęła Niestety nie umiem i nie mam siły, muszę poczekać na przyszły sezon i siły innych

Wiola
...uDany ogród 18:48, 09 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

O Kasia się pojawiła. A do mnie też zaglądasz?

Elu pojawiła się i mam nadzieję że już będzie się odzywać żebyśmy się nie martwili

Za drzwiami do ogrodu... 18:47, 09 paź 2018

Do góry
Muszelko - dzięki
...uDany ogród 18:46, 09 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Danka a cóż to za hosta Tak pięknie plomiennie ci się wystawiła ??

Aniu nie mam pojęcia, mam mnóstwo host ale chyba ani jedna nie ma u mnie nazwy gatunkowej. Kiedyś próbowałam je nazwać, ale to chyba niemożliwe przy takiej ilośc tych roślin na rynku...
W tym sezonie wszystkie tak świecą

...uDany ogród 18:44, 09 paź 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Hej, Danusiu
Zaglądam cały czas do ciebie (do kilku innych ogrodów też), ale nie piszę, bo...hm... trochę z zazdrości U mnie ogród znowu puszczony "samopas". Plany wzięli diabli i tylko marzeniami żyję. Czasu nie mam, bo pomagam córce firmę rozkręcić. Więc oczami przynajmniej ładuję baterie, szczególnie patrzą na twoje zdjęcia.
No, dziś musiałam się odezwać, bo byłam w weekend w cudownej szkółce bylinowej u Godlewskich. A ty pisałaś o kolorach w ogrodzie, że ci brakuje latem. Widziałam kolorowe z liści super bodziszki, rdesty i oczywiście barwne nie tylko jesienią trawy. Mam trochę zdjęć. Ogrody o Zielonych Progach zrobiły I-sze jesienne spotkanie bylinowe. Była prezentacja paproci-języczników. Myślę, że u ciebie miałyby cudownie.
Dana, kapitalny pomysł z tym domkiem na zgłoszenie. Przemyślane rozplanowanie i będzie wspaniale. Pod Birmingham mieszkałam kiedyś w hotelu, który składał się z kilku bydynków stojących w ogrodzie i połączonych ze sobą szklarniowymi łącznikami. Bardzo to było piękne. Szczególnie, że leżał śnieg, więc idąc nimi nagle było się otoczonym białą iskrzącą się bajką.
Buduj i na pohybel urzędasom !!!

Kasiu no wreszcie jesteś !!!
Zaglądaj i pisz czasami, martwiłam się jak tak nagle przestałaś pisać.
Ja też nie mam specjalnie czasu i tez często tylko zaglądam do moich ulubionych ogrodów i piszę tylko u siebie.
Poproszę o zdjęcia z tej szkółki, zaraz sobie wyszukam co mają ciekawego i czy wysyłają?
Nie mam już siły czekać kolejne lata, na wiosnę minie 5 jak słyszymy, że wkrótce i proszę pytać.
W międzyczasie mi dzieci urosły, Starszy ma za chwilkę 18 lat i ma swoje plany, Młodszy prawie 16, nim wybudujemy nawet tego malucha trochę minie bo mam chęć zrobić wszystko sama z M i dopieścić każdy kącik. Nie ta jak w poprzednim, bo metraż ograniczył nasze możliwości finansowe i trzeba było z pewnych rzeczy reygnować. Teraz chcę domek po mojemu i tak jak ja sobie go wyobrażam. Na stare lata będzie jak znalazł i w sam raz.
Najbardziej mi zależy żeby stał w moim ogrodzie
Ogród poczeka, a Ty teraz zajmujesz się czymś znacznie ważniejszym. Zaglądaj jednak czasami!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:43, 09 paź 2018

Do góry
Filomena napisał(a)

Po 15-stu latach jeszcze bardziej się cieszę z własnego ujęcia wody. Gorzej jak jej zacznie brakować.
Gdzie znajdujesz Haniu takie informacje?

Filomeno, wczoraj o raporcie pisała na pierwszej stronie Gazeta Wyborcza, a dzisiaj w programie III radia była dyskusja u KubY Strzyczkowskiego.

Brzozy żółkną. Przed zimą oczyszczę budki lęgowe. Może się przyda zadaszone lokum?

Nasz przydomowy ogródek 18:41, 09 paź 2018

Do góry
Kasiu no to sadź zaraz po otrzymaniu sadzonek i niech zdrowo rośnie.

Basiu Uprościłem trochę robotę i podniosłem kilka ostatnich rzędów kostek, korytko i dołożyłem płytki. Dzięki.

Aniu dziękuję. Też pierwszy raz zakwitła trzmielina. Czekam na owoce.

Iza szukają tanich partaczy aby przed wyborami się pochwalić i liczyć na reelekcję. Pozdrawiam i dziękuję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies