Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

basia3012 00:29, 31 paź 2018

Aniu, ależ u Ciebie klimat. Te drzwi, już pewnie pisałam, są cudne z tym murem. A jaki kredens piękny odmalowałaś. I jeszcze róże, nawet ostróżki nie dają za wygraną. Przepięknie.
Dekoracje zrobiłaś piękne, wieńce-wiązanki również. Bardzo spodobała mi się też ta donica. Lubię takie rzeczy.
Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.
anabuko1 09:27, 31 paź 2018

Piękne te widoczki.
ile masz tam tych chryzantem posadzonych ?
Jakoś gęsto i pięknie.
Czytam o planach przrobkowych rabaty.
Ech...człowiek ciągle coś zmienia.
Ja też jedną i kilka miejsc muszę zmienić.
Cudna mamy pogodę ,prawda ?
anpi 09:47, 31 paź 2018

Aniu tam są trzy chryzantemki,ale jedna która rośnie tam już trzeci sezon jest dość szeroka,w dodatku nie przycięłam jej(nie poskubałam )i nie zagęściła się tylko się rozwala i pokłada.W przyszłym roku muszę przypilnować i je dobrze pouszczykiwać
Mam jeszcze taką chryzantemkę zimującą ,ale trzeci sezon i ciągle jeden badylek.Teraz ją przesadziłam, dałam lepsze podłoże z obornikiem i zobaczmy w przyszłym roku!?

anpi 10:08, 31 paź 2018

basia3012 napisał(a)
Aniu, ależ u Ciebie klimat. Te drzwi, już pewnie pisałam, są cudne z tym murem. A jaki kredens piękny odmalowałaś. I jeszcze róże, nawet ostróżki nie dają za wygraną. Przepięknie.
Dekoracje zrobiłaś piękne, wieńce-wiązanki również. Bardzo spodobała mi się też ta donica. Lubię takie rzeczy.
Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.

Basiu,bardzo lubię ten swój murek i ciągle pracuję nad jego obsadzeniem,tzn.,chcę dobrać najlepsze dla mojego okaA cieszy mnie jak komuś też się podobaChce żeby od wejścia przeważały czerwień i żółty,aby ciągle tam coś kwitło i oczywiście tworzyło klimatA łatwo nie jest ,bo to strona południowa-patelnia!,dodatkowo dwa pijaki świerki i mało miejsca -wąskie rabatki.Ale jeszcze coś tam upchamPO drugiej stronie zaś cień,dodatkowo duża jabłoń.Tam w tym roku dosadziłam host,coś jeszcze wiosną dojdzie...
Donica też mi się spodobała, jeszcze coś w tym stylu zrobię,na pewno druga do pary
Jest tak cieplutko ,już 18 stopnito kwiatuchy jeszcze po kwitną!
anabuko1 10:51, 31 paź 2018

anpi napisał(a)
Aniu tam są trzy chryzantemki,ale jedna która rośnie tam już trzeci sezon jest dość szeroka,w dodatku nie przycięłam jej(nie poskubałam )i nie zagęściła się tylko się rozwala i pokłada.W przyszłym roku muszę przypilnować i je dobrze pouszczykiwać
Mam jeszcze taką chryzantemkę zimującą ,ale trzeci sezon i ciągle jeden badylek.Teraz ją przesadziłam, dałam lepsze podłoże z obornikiem i zobaczmy w przyszłym roku!?

Ładna ,bardzo ładna i ta .
Ja mam też 2 badylkowe zajmujące. Mus na drugi rok je też poprzcinac .
Aby wygladad był ładniejszy i z krzaczka.
Gosiek33 11:15, 31 paź 2018

trzeba wybierać chryzantemy samokrzewiące, rosną w kształcie kuli - te inne potem robią nam kłopot na rabatach
anpi 18:04, 31 paź 2018

Miło powitać!
Wiesz Gosiek... mówią że darowanemu koniu w zęby się nie zagląda A tą chryzantemkę różową dostałamJeszcze mam nadzieje pokaże na co ją stać
A tu co jeszcze dziś znalazłam w ogrodzie
anpi 18:10, 31 paź 2018

W słonecznych kolorach...
anpi 18:15, 31 paź 2018

marba 00:22, 01 lis 2018

anpi napisał(a)
W słonecznych kolorach...

Berberys niezwykłej urody, a ta żółto- zielona fotka mnie zachwyciła.
Pozdrawiam, Aniu.