Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:16, 25 maj 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale pięknie, bujnie i różnorodnie Masz dużo pięknych, ciekawych roślin Białe orliki śliczne Muszę sobie jakiś notatnik z roś linowymi chciejstwami założyć, bo coś mi się podoba, a potem o tym zapominam

U mnie już nie ma gdzie wcisnąć ogrodowych chciejstw. Musi coś wypaść, aby można było posadzić jakieś nowości. W wielu miejscach trudno wcisnąć stopę.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:08, 25 maj 2025

Do góry
Magara napisał(a)
Haniu, bardzo się cieszę, że wróciłaś do ogrodu i do nas
Mam nadzieję, że to co Cię oderwało - ułożyło się pomyślnie
Ogród masz piękny - prawdziwą kolorową wiosnę, dokładnie tak jak w maju być powinno.

Wciąż pozostaję w stanie oderwania i pewnie taka sytuacja zostanie ze mną na dłużej. Ot, życiowa sinusoida. Raz na górce, raz w dołku. Oby nie trzeba było w nim za długo siedzieć.

Dzisiaj wreszcie było cieplutko. Przyjemnie się spacerowało po ogrodzie i omiatało rabaty.
Maślane irysy rok temu kwitły kiepsko, a w tym nad wyraz obficie. Dobrze się komponują z rdestem wężownikiem i czosnkami.

Mary rose pokazuje kolorek.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 20:54, 25 maj 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Już miałam na niego nakrzyczeć, że wygniata mi pietruszkę…kto jeszcze nie ma skrzyń - dawajcie siatkę na krety/nornice.

Cudny i taki…widoczny.
Moja diablica zlewa sie z ogrodem. Kiedy jej szukam to staję nieruchomo i czekam czy gdzies sie nie ruszy.
Najgorzej jest kiedy sie gdzies położy, kompletnie nie widać gdzie wlazła.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:54, 25 maj 2025

Do góry
TAR napisał(a)
Pomidory do gruntu sadzilam w majowke, tylko 7 krzaczkow. Dały rade pomimo przymrozkow, robilismy im namiocik na noc ze starej poszewki na kołdre. Czekam na kwiatki, moze doczekam wlasnych owocow. Moj Ginnala przesadzony z kiepskiego miejsca w tym roku nawet ma liscie. Ale to wciaz długi patyk bez zadnych bocznych przyrostow a mowili ze szybko rosnie W ogrodniczym widzialam tez wielopienne ale bardziej krzakowate jak drzewka.

Dosadziłam dzisiaj 18 pomidorów w miejsce tych najbardziej uszkodzonych przez przymrozki. 11 sadzonek miałam z własnych rezerw, a 7 musiałam dokupić. Na ryneczku sadzonka kosztowała 4 zeta. Zwykle sadzę 30-35 sztuk. Własne wysiewy są jednak opłacalne.

Ginnale teraz kwitną. Sporo pszczół się przy nich uwija. Są miododajne. Kiedy pomyślę, ile nasienników, a potem siewek, będzie z tego kwiecia, to aż mnie wzdryga.

Po ostatnich obfitych opadach kalina Rozeum straciła pion i ugięła się pod ciężarem kwiatów. Kwitnienie zaczęły lilaki węgierskie, a wczoraj przycinałam zaschnięte kwiatostany zwykłemu lilakowi.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 20:47, 25 maj 2025

Do góry
Wiaan napisał(a)
Chwilo trwaj same cudowności, a trawnik niesamowity

Wiaan, cmok!
Wszystko wszędzie jest bujne . I w ogrodzie i w okolicy. Pobocza dróg, miastowe rabaty, leśne tereny. Tak mam na jednej z moich tras treningowych
Glina i zielsko 20:45, 25 maj 2025

Do góry
Pare dni temu naciełam gaury na sadzonki. Dziś dolewałam wody i zauważyłam korzonki. Huuurrrra.

Stoją w domu na wschodnim oknie.

Dziś naciełam przetacznika
Ulster dwarf.
Zobaczymy czy tez tak dobrze pójdzie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:38, 25 maj 2025

Do góry

To tyle na dzisiaj
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:37, 25 maj 2025

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:35, 25 maj 2025

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:34, 25 maj 2025

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:33, 25 maj 2025

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:32, 25 maj 2025

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:30, 25 maj 2025

Do góry
A ogród pod naszą nieobecność nabrał masy przed wyjazdem trawę kosiliśmy i jest do koszenia, rabaty zarosły też chwastem, mus poplewić, ale cieszę się już, że jestem w domu jutro pobadraniam co u Was, bo dzisiaj nie dam rady...

Parę fotek ku pamięci

Pachnący różami, malowany bylinami 20:16, 25 maj 2025

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Coś pięknego ...Irysy masz śliczne.I nie tylko irysy

Bardzo dziękuję.

Szykują się kolejne iryski, czosnki i róże, moja miłość

Pachnący różami, malowany bylinami 20:12, 25 maj 2025

Do góry
Makao napisał(a)

Te irysy cudne. A które pachną cytrynowo?

Aniu, przeważnie te wysokie pachną cytrynowo i jak kwitnie ich więcej, to zapach wyczuwalny jest z daleka.

Dzisiaj ten rozkwitł i miał sesję zdjęciową.

na pierwszym zdjęciu z nowym życiem. Ważki po wylince siedzą nieruchomo nawet kilka godzin. nabierają wtedy sił i kolorów.

Pachnący różami, malowany bylinami 20:08, 25 maj 2025

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Witaj Ewo, obejrzałam Twój wątek ponieważ jestem w trakcie projektowania przed ogródka. Zachwycił mnie Twój ogród, jest bardzo kolorowo, estetycznie, po prostu pięknie

Witaj Magda u mnie. Bardzo dziękuję za tak miłe słowa. On się ciągle zmienia i mam nadzieję, że teraz już w takiej aranżacji zostanie. Bardzo lubię rośliny kwitnące. Projektowanie danej części ogrodu, to dla mnie trudna sprawa i u mnie czasami długo to trwa. Oglądanie ogrodów innych osób na pewno bardzo pomaga.

Nastał czas przeobrażania się ważek.

Nowe życie

Wylinka ważki

Pachnący różami, malowany bylinami 20:06, 25 maj 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)

Małgosiu, u mnie jest podobnie, niektóre kwitną co trzy lata, tylko nieliczne kwitną corocznie. W tym roku powolutku rozkwitają i czekam jeszcze na kilka odmian. Te odmianowe irysy są dość chimeryczne, albo nie kwitną corocznie, albo marnie przyrastają, niektóre jakby były zahibernowane. Pomimo tych wad bardzo je lubię, są śliczne.

Coś pięknego ...Irysy masz śliczne.I nie tylko irysy
Znowu na wsi 20:01, 25 maj 2025

Do góry
Truskawki i fasolki w doniczkolandii

Na koniec szykujący się do kwitnienia lilak Palibin

Pachnący różami, malowany bylinami 19:58, 25 maj 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)

Małgosiu, u mnie jest podobnie, niektóre kwitną co trzy lata, tylko nieliczne kwitną corocznie. W tym roku powolutku rozkwitają i czekam jeszcze na kilka odmian. Te odmianowe irysy są dość chimeryczne, albo nie kwitną corocznie, albo marnie przyrastają, niektóre jakby były zahibernowane. Pomimo tych wad bardzo je lubię, są śliczne.

Te irysy cudne. A które pachną cytrynowo?
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 19:53, 25 maj 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Podrzucę jeszcze spam szpinakowy i szparagowy.

Mniam
szpinak uwielbiam a szparagi w sam raz do tortu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies