Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

anabuko1 14:11, 23 kwi 2026

Dorota321 napisał(a)
Bardzo blisko masz zalew, ja mam dalej, bo około dwa kilometry w jedną stronę. Kotka jeszcze ładnie wygląda, a tulipany na pewno cieszą oczy.

No tak blisko mam do Zalewu.
O to musisz już na większy spacer się wybrać. 2 km to już odcinek wymagający czasu.
Tak kotka z przodu wygląda ładnie z tyłu już nogi chude się porobiły i sierść wyleniala na nich.
Tulipany jeszcze cieszą.
Fajnie, że wiosna nam się rozwija i kwitnien coraz więcej.
Ale te noce zimne nie są optymistyczne.

Ta magnolia Ann kwitnie już ileś dni. Trochę id przymrozku z jednej strony jej się dostało.
Ale oby więcej nie ucierpiała.

anabuko1 14:33, 23 kwi 2026

Ewa777 napisał(a)
U mnie kwitną kwiaty, które u Ciebie już przekwitły Nie mogę się doczekać swoich tulipanów. Wszędzie, gdzie zajrzę na forum już kwitną
Aniu, a jak wyglądają teraz Twoje hortensje dębolistne, czy już pokazują pączusie? Posadziłam w ubiegłym roku 3 i jak na razie nie widzę nic zielonego na nich. Nie wiem, czy żyją.

Acha.
U mnie cześć tulipanów kwitnie. Cześć w pakach.
U ciebie jak pamiętam to jest ich mnóstwo.
Tak hortensje debolistna już na pączki ale w tym roku zauważyłam że opóźnia się ze startowaniem.
To może i twoje za kilka dni pokażą większe pąki. !)

Dziękuję Ewuś

anabuko1 16:57, 23 kwi 2026

Tą piwonie dostalam w ubiegłym roku, mała sadzonka i jeszcze mi nie kwitła. W tym roku widzę ma 2 pączki. Fajnie. Jestem ciekawa co to za pani.

Moje żurawki w tym roku na przedwiośniu doszczętnie zostały objedzone i to wszystkie przez sarny. Dziure w siatce pod lasem zrobiły i tak mi po całej działce i ogrodzie grasowały.
Ale widzę i trzmieliny i żurawki odbijają. Bergenie pomału wypuszczają po listki. Ba razie tam goło.
Karczoch też żyje.

anabuko1 17:15, 23 kwi 2026

Wiosna wchodzi do ogrodu z impetem. Z dnia na dzień pękają pąki, a ziemia paruje od słońca. Rabaty eksplodują kolorem. Najpierw żółte narcyzy, hiacynty, pierwiosnki i szafirki.potem różnokolorowe tulipany
A tyle roślin już też w pakach

Tylko patrzeć jak lilaki buchnął kolorem i zapachem a potem już z dnia na dzień lista kwitnących roślin coraz większa.

eda 18:05, 23 kwi 2026

Ale ładne kolorki tulipanków masz magnolia jak u mnie mamy na tym samym etapie i epimedium uwielbiam poluje na białe też mi się podoba macham .