Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miejsko & sielsko 19:37, 28 mar 2014

Do góry
Gdzie te zdjęcia barierek?
Miejsko & sielsko 19:35, 28 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Dziękuję, przekazałam siostrze lekturę dot. diagnozowania jej świerków.
Wykopie tą "najsłabszą" .. i będzie sprawdzać co jje męczy i dlaczego.
Podejrzewa.... nadmiar wody, wzdłuż jej drogi biegnie kanalizacja

Gdzies czytamy, że o wszystko posądzamy w ogrodzie choroby grzybowe...najczęstszą przyczyną są jednak nieodpowienie warunki wodne... Pisałam dlaczego wymarły tuje u mnie we wsi, podtopione nie tylko wodą ale na dodatek szambami...
W moim ogrodzie rosliny padaja właśnie z powodu nadmiaru wody...
Miejsko & sielsko 19:32, 28 mar 2014

Do góry
Majena napisał(a)

Marzenko nawet jak na zime się przykryje to nierzetrwaja jak myślisz?ja dopiero zacynam przygodę ogrodowa i nieznam się na roślinach..Slij mi na pr gdzie fajne fotkichętnie tez oblukam

Hebe może ewentulnie przetrwać pod grubą warstwą sniegu. Przy łagodniejszych zimach należy przysypać torfem, korą nie pomoże już to przetestowalam. Ja miałam 20 hebe, w róznych rozmiarach , najwytrwalsze chyba są miniaturowe. Mozna probować ale raczej nalezy liczyć sie z porażką..
Ogród Magdalenka 19:28, 28 mar 2014

Do góry
Ależ będzie pieknie gdy się zazielenią I zrobiłaś psikusa wścibskim sąsiadom
Będziesz je krzyźować, formować czy puścisz swobodnie? Bo w każdym wariancie będą piękne
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 28 mar 2014

Do góry
Kolorowa wiosna się zaczęła u Ciebie, z tygodnia na tydzien będzie barwniej.
A ja jestem szczęsliwa bo pierwszy taz po pracy w tym roku udalo mi się troszkę w ogrodzie popracować. Zaatakowalam chwasty! W weekend przestawiamy zegraki i teraz już częściej będę w ogrodzie huuura
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 28 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a jakie wielkie piwonie masz, u mnie ledwo co z ziemi wylazły

Myślałam, że tylko ja takie wieeeelkie oczy na widok wyyyyysokich pędów piwonii zrobiłam dzisiaj je u mnie oglądalam w ogrodzie.......A podobno klimatycznie zbliżona jestem ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:53, 28 mar 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Czy jeśli moje cisy wyglądają brzydko, tzn. mają taki bury,rudy, zimowy kolor to popryskac je Florovitem czy lepszy będzie siarczan potasu ?

I jeszcze edytuje bo widze ze jesteś

Pisałas że zasiliłaś lawendę azofoską - a dolomit kiedy ?

Motylku moje też od zimowego slońca zbrązowiały. Teraz sypnę im azofoskę i naważniejsze podlewanie. Z pewnością nabiorą pieknego zielonego koloru, cisy i tuje tak co roku mają. Jeśli nie wypieknieją to dopiero dam siarczan. Teraz daj Florovit.
Podobnie z lawendą, teraz azofoska a na drugie nawoźenie dolomit. Czyli gdy zawiążą pąki dostaną dolomit (koniec maja/czerwiec)

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:50, 28 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Program programem - "obraz mówi więcej niż tysiąc słów" (cytat z reklamówki).

Po łykendzie będą zdjęcia?

Użyteczność publiczna - temat zawiły i w trakcie przygotowań do realizacji. Idzie po grudzie.

Mam nadzieje, ze gdy uda mi się zrealizować jeden wieeeelki plan, to zdjęcia będą ale dopiero w niedzielę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:49, 28 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

Madżen jak byś jednak wywalała to ja się pisze na odpadki karmnikowe chyba, że zostawisz bo pięknie wygląda a podczas rewolucji ci coś zostanie to też chętnie przygarnę

Obiecuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:48, 28 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
zrozumiałam że mus wybrać ziemię spomiędzy płyt, dać warstwę kory, najlepiej drobno mielonej bo inna się nie zmieści potem dopiero kompost w którym sadzi się karmnik, nawet jak chwasty urosną będzie łatwo je usunąć

Też tak zrozumiałam ale wydawalo mi się nieprawdopodobne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:47, 28 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Aż jestem ciekawa jak u mnie dadzą radę. Mam sporo bródkowych w innym miejscu i dobrze im

Kindzia moja teściowa ma mnóstwo brodkowych ... Rozrastaja sie wszędzie a ja muszę je pielic.... Brrr jak ja tych bródkowych nie lubie... Toleruję tylko syberyjskie i wiosenne cebulowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:46, 28 mar 2014

Do góry
bacowa napisał(a)
Widziałam na pin.że podobają ci się działki ze skarpą i dom na wzgórzu, mam właśnie taką działkę( różnica w terenie ok.7 m.) , no to powiem ci że taka działka to wyzwanie. Strasznie dużo mamy schodów w różnych miejscach, a koszenie tej naszej górki do przyjemności nie należy.
Ale zimą wnuczka ma gdzie jeżdzić na sankach i nartach
pozdrawiam E.

To moje marzenie na emeryturze...dom na wzgorzu, cały przeszkolny, bez zasłon. Dom na jednym poziomie a ogród wielotarasowy Kiedyś sobie taki stworzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:27, 28 mar 2014

Do góry
Program naprawczy dziala Miłego dnia życzę, prawdopodobnie ciepłego i coraz bardziej słonecznego.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:26, 28 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Masz irysy orientalne Marzenko? Podobno dobrze na glinie rosną. Kupiłam, z turzyc palmowych im towarzystwo zrobię.

Miałam jednego i nie zakwitł, chyba go utopiłam w zbyt mokrym miejscu a potem wykopałam.... Jakoś nie lubię irysów . Mam syberyjskie i też hoduję je z mieszanymi uczuciami.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:22, 28 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)

koleżanka wyobraź sobie plewiła chwasty pęsetą do depilacji brwi ...hahaha ,
ja zaś mam taki patent żesadzę w samym kompoście i kora jest pod nim nie goła ziemia , wtedy jeśli już się jakiś chwast uchowa to łatwo wyłazi , ale zapodałam go sobie koło schodów w sąsiedztwie trawy , na gołej ziemi ...masakra ....
zerwie go i kompost zamiast gliny dam i korę i dopiero na tym posadzę tak jak na rabatach , to się sprawdziło musi być na miękkim podłożu...a teraz na wiosnę to mus go przydeptać bo suchy jak każda trawa ...

Alinko czy jakaś łopatologia bedzie? bo ja nie rozumiem. Na korę ziemia i potem karmnik? Mogę spróbować tak zrobić zamiast wywalać.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 27 mar 2014

Do góry
Madżenka odpisałam na pw
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:58, 27 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Wariatka!
Przecież to Ty główną inspiracją kwadraciskową moją jesteś!
Ach Robert!
Gdybym była bogatą, znudzoną babą w Hamptons, to chyba jemu właśnie zleciłabym ogród…
Ulf i Luciano jednak zajęliby się moimi domami w Aspen i pod Florencją

Całusy moja kochana.
Namaste - bo ja cała połamana od świecy dzisiaj jestem…..

Namaste
Ja z moją idolką w przyszlym tygodniu krecę trening dlatego joga poszła w zapomnienie, teraz inne wygibusy mi w głowie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:56, 27 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Z tym, że liliowce krótko kwitną się nie zgodze Rozrośnięta kępa potrafi cieszyć ponad 2-3 tygodnie, a że pojedyńczy kwiat 'żyje' jeden dzień nie ma wpływu na całkowitą długość kwitnienia

Ja mam jakieś mutanty, które kwitna dłuuuugo
Pszczelarnia 20:54, 27 mar 2014

Do góry
Liliowce na tapecie tyż

Czekam na fotki użyteczności publicznej
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:49, 27 mar 2014

Do góry
Mira na tej rabacie bylinowej przydałoby się kilka topiarow dla uroku zimą i wczesną wiosną.
Kolor liliowca mnie zachwycił
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies